Różnice, między MZR-CD, a CiTD / PSA
1, 2
MZR-CD i CiTD RF5/RF7 to oznaczenia silnika Mazdy o pojemności 2.0 (oczywiście mowa o turbodieslu).
Y6 to silnik PSA oznaczany również czasami jako CiTD. Pojemność 1.6 TD
Rozumiem, że chodzi Ci o Mazdę 3 bo tylko w niej były montowane obydwa w/w silniki.
Y6 to silnik PSA oznaczany również czasami jako CiTD. Pojemność 1.6 TD
Rozumiem, że chodzi Ci o Mazdę 3 bo tylko w niej były montowane obydwa w/w silniki.
Tak, tak, chodzi o Madzie 3.
Czyli generalnie silniki 1,6 CiTD, montowane w mazdach 3 to nic innego jak 1.6 HDI z FAP-em (HDI – Citroen, Peugeot)?
Wypuszczane były w Europie w wersjach 90KM i 109KM, a w PL tylko w 109 konnej wersji?
Czyli generalnie silniki 1,6 CiTD, montowane w mazdach 3 to nic innego jak 1.6 HDI z FAP-em (HDI – Citroen, Peugeot)?
Wypuszczane były w Europie w wersjach 90KM i 109KM, a w PL tylko w 109 konnej wersji?
- Od: 26 lip 2010, 01:33
- Auto: Mazda 3 1.6 CiTD/PSA 2007 (hatchback)
A dlaczego na tylnej klapie mojej madzi(diesel oczywiscie)znajduje sie napis MZ-CD?? Wiem ze nie wszystkie auta maja taki napis Od czego to zalezy??? Bylem w serwisie niedawno gdyz badac na myjni odpadla mi jedna literka i chcialem ja zakupic Niestety tam mi powiedziano ze takich napisow nie maja w swojej bazie danych/czesci zamiennych.Ktos zna jakies logiczne wyjasnienie??
- Od: 28 mar 2010, 19:14
- Auto: Mazda 3
Nigdy nie widziałem takiego napisu na Magdalenkach "MZ-CD", tylko w dowodzie jest napisane że taki silnik występuje. Wszystko wskazuje na to, że poprzedni właściciel dokupił i dokleił, chyba że masz 2.0 bo mzr to oznaczenie dwulitrowego. 1.6 to mz. MZR-y są rodem z Japonii, natomiast 1.6 mz-cd to PSA czyli Europa
- Od: 12 kwi 2010, 11:50
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD & BJ 323F 1.6 Sportiv
Bez wiekszego problemu znalazelm na otomoto madzie z takim napisem:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13923406
Wiec nie jestem wyjatkowym wlasciecielem takiej madzi a literki wygladaja na orginalne.Moja madzia to 1,6 diesel.I co wy na to??

Wiec nie jestem wyjatkowym wlasciecielem takiej madzi a literki wygladaja na orginalne.Moja madzia to 1,6 diesel.I co wy na to??
skoro został poruszony ten temat, to mam jedno pytanie, czy silnik Diesel 1,6 109KM występuje w dwóch rodzajach czy MZ-CD i DiTD to jeden i ten sam silnik?? dzięki.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Od: 5 lip 2010, 21:04
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 HB
Napisalem jeszcze raz ale do innego ASO MAZDA z zapytaniem czy otrzymam takie oznaczenie Oto ich odpowiedz:
Witam
Niestety te naklejki są naklejane regionalnie i nie mogę ich zamówić
Pozdrawiam
Wojciech Chwedczuk
Szef sprzedaży części zamiennych
i akcesoriów
AZ Auto Sp. z o.o.
Czy to wedlug Was jest mozliwe???
Witam
Pozdrawiam
Wojciech Chwedczuk
i akcesoriów
AZ Auto Sp. z o.o.
bouoz napisał(a):skoro został poruszony ten temat, to mam jedno pytanie, czy silnik Diesel 1,6 109KM występuje w dwóch rodzajach czy MZ-CD i DiTD to jeden i ten sam silnik?? dzięki.
Ditd to silnik japonski stosowany w 323 a nie w 3jakch
bury79 napisał(a):Napisalem jeszcze raz ale do innego ASO MAZDA z zapytaniem czy otrzymam takie oznaczenie Oto ich odpowiedz:
Witam
Pozdrawiam
Wojciech Chwedczuk
i akcesoriów
AZ Auto Sp. z o.o.
oczywiście, spójrz na nowego civica 5d (kiedyś się sporo tym interesowałem) – niektóre diesle maja oznaczenie i-cdti a inne nie i jak szukałem to wyszło ze np. włoskie civici maja naklejone oznaczenie diesla, ale już polskie i niemieckie nie (inna mentalność? inne opląty za diesla?), zatem oznaczenia regionalne są bardzo prawdopodobne skoro stosują je inni producenci
- Od: 7 mar 2010, 20:03
- Auto: m3 sedan, 2005, 1.6b
1, 2