Marianek napisał(a):Powrócę do tematu ofert Audi Q5 i mazdy CX-5 za 160tysiecy.
Miesiąc minął, oferty nie zobaczyliśmya że ja bardzo zainteresowany byłem tak korzystną ofertą od Audi nie wytrzymałem i sam postanowiłem się o nią zapytać- dla ścisłości, oferty pochodzą z tego samego miasta.
Auta są w identycznym wyposażeniu dodatkowym i jakoś nie wyszło mi 160 tysięcy za Audi.
Owszem można coś odjąć od wyposażenia Audi ale identycznie można postąpić w Mazdzie a jak mamy porównywać to w identycznym wyposażeniu bez kompromisów.
Zresztą mimo odejmowania paru dodatków nie będziemy wstanie osiągnąć ceny zbliżonej do CX-5.
Nieporównywalne:
1.Napęd .(in plus Audi) Torsen
2.Jakość materiałów i wykonanie(głównie jakość tapicerki skórzanej i jej wykończeń-Mazda przy audi to dno...
3.Jakość i grubość przemilczanych dziwnie przez Ciebie blach o których można i na tym forum poczytać(za granicą już o tym bardzoooo głośno)
4.Silnik-i tu wielka niewiadoma ale plus dla Mazdy
5.Spalanie-nie do porównania w przypadku obu jakże różnych napędów.
Pozostałe opcje typu systemy wspomagające -owszem Mazda w standardzie ma wszystko...tylko po co?Wielu chętnie zrezygnowałoby z asystenta zjazdu i tempomat adaptacyjny (w Polsce nieprzydatny-chyba że ciągle autostrada).
Kolega powyżej napisał o kompromisie,myślę o nim i ja.Za 180tys można mieć auto warte ponad 200tys(12% rabat jest możliwy