Butowali mi auto i rozbili szybę o 16 w centrum Wrocławia
Co do pistoletów- wiatrówek to jest jeszcze taka sprawa, że one działają na sprężony CO2. W miejsce magazynka wkręcasz metalową buteleczkę z gazem i strzelasz aż do wyczerpania gazu. Potem wkręcasz nową buteleczkę. Jak buteleczka z gazem jest wewnątrz broni długo to niszczy się uszczelka i gaz może uciekać. Z tego powodu nie zalecane jest długie trzymanie naboju z gazem wewnątrz broni. A tutaj mówimy o trzymaniu takiego pistoletu "w pogotowiu" więc broń mogłaby po niedługim czasie przestać spełniać swe zadanie.
- Od: 29 maja 2007, 13:52
- Auto: Były Mx-5: NB '00 i NC '06
"popsuł" się podczas drogi w radiowozie i trafił do szpitala...
jest się z czego cieszyć naprawdę – policja na poziomie równym do gnojów
takich sytuacjach chciałbym mieć broń i strezelać do takich psów
serio tak twierdzisz ?
no to dobrze. z takimi inaczej się nie da, nic poza strzałem w pysk do nich nie przemawia.
powiedziałbym raczej że z każdym strzalem w mordę będą coraz gorsi
Patologia , patologia i jeszcze raz patologia , ale niestety z obu stron ;/
Choć odrazu mówię że sam nie wiem jakbym się zachował jakby to mnie dotyczyło, jedno jest pewne ... pięścią nie zmienisz pewnych rzeczy, czasem potrzebne są lepsze myki ;/
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
Radek89 napisał(a):"popsuł" się podczas drogi w radiowozie i trafił do szpitala...
jest się z czego cieszyć naprawdę – policja na poziomie równym do gnojów
A znasz jakiś lepszy sposób, skoro formalnie są bezkarni? IMO psy dobrze zrobiły dając im w d... Może kolesie następnym razem będą mniej kozaczyć, kiedy w perspektywie będzie kolejny wpier... Ciekaw jestem ilu takich by się znalazło gdyby za złapanie na gorącym uczynku butowania auta obcinali stopę – ot taki pomysł zainspirowany karami w krajach islamskich, gdzie złodziejowi złapanemu "w akcji" obcina się dłoń.
Taaak? Chętnie się dowiem, jakie. W tym konkretnym przypadku.Radek89 napisał(a):pięścią nie zmienisz pewnych rzeczy, czasem potrzebne są lepsze myki ;/
- Od: 14 cze 2008, 12:30
- Auto: XEDOS6 1.6i+AKME SGI '96 B6 A5
Taaak? Chętnie się dowiem, jakie. W tym konkretnym przypadku.
a naprzykład 2 miechy robót za darmo w kopalni, hucie itp. tylko chlebuś , woda i po 14 godzin pracy.
No niestety, ale chyba coś Ci umknęło. Żeby ich na to wysłać, musi być WYROK SKAZUJĄCY. A w tym przypadku zaraz takich delikwentów wypuszczają, bo tak działa prawo. Dlatego legalnie i oficjalnie nie można nic im zrobić. Tak można wsadzić do paki, jak i nie można do roboty o chlebie i wodzie posłać. Wymyśl coś w ramach dostępnych środków, bo ten pomysł jest tak teoretyczny i daleki od realizacji jak mój obcinania stopy. 
no fakt, ale gwarantuje ci że obity pysk też ich niczego nie nauczy ... tak zostali wychowani, w takim społeczeństwie najczęściej żyją, pomyśl tak :
idzie taki burak na dyskotekę ... dostaje w pysk od spoko kolesia za jakąś hamówę jaką odwalił ... potem burak wraca do domu ... i co robi – uspokaja się i staje się ok
? Niee, dzwoni po kumpli i wpadają tam i rozpierniczają całą dyskotekę włącznie z tym kolesiem i jego kumplami
ja widzę jedno rozwiązanie :
– pierwsze przewinienie tego typu – zawias + duuużo prac spolecznych, szczególnie w miejscach typu , dom opieki, chospicjum
– drugie przewinienie : więzienie + opieka specjalisty ( psycholog, psychiatra )
Może by to cs dalo, ale jest jak jest, wiem że za dużo marzę ;/;/ ale paru młodych gniewnych którzy przez policję i społeczeństwo stali się prawdziwymi skur. też widziałem ;/
idzie taki burak na dyskotekę ... dostaje w pysk od spoko kolesia za jakąś hamówę jaką odwalił ... potem burak wraca do domu ... i co robi – uspokaja się i staje się ok
ja widzę jedno rozwiązanie :
– pierwsze przewinienie tego typu – zawias + duuużo prac spolecznych, szczególnie w miejscach typu , dom opieki, chospicjum
– drugie przewinienie : więzienie + opieka specjalisty ( psycholog, psychiatra )
Może by to cs dalo, ale jest jak jest, wiem że za dużo marzę ;/;/ ale paru młodych gniewnych którzy przez policję i społeczeństwo stali się prawdziwymi skur. też widziałem ;/
Radek89 – w jednym się z Tobą zgadzam. Po takim wpierniczu od pana władzy jedyne co imbecylom tego pokroju wyjdzie to para z gęby "HWDP". Tylko na tyle ich stać.
Mimo wszystko dobrze że dostali w ryj, skoro sąd ich wypuści za "niską szkodliwość społeczną" bez żadnej kary to chociaż cieszę się że im pyski spuchły. Mam nadzieję że paru zębów w ogóle nie znaleźli
Policjanci to też ludzie i czasem widzą jak ich praca idzie na marne. Mnie wcale nie dziwi że tym dwóm pajacom spuścili łomot – na ich miejscu zrobiłbym to samo. Natura nie znosi próżni i gdzie państwo nie daje rady, tam obywatele sami sobie radzą.
Mimo wszystko dobrze że dostali w ryj, skoro sąd ich wypuści za "niską szkodliwość społeczną" bez żadnej kary to chociaż cieszę się że im pyski spuchły. Mam nadzieję że paru zębów w ogóle nie znaleźli
Policjanci to też ludzie i czasem widzą jak ich praca idzie na marne. Mnie wcale nie dziwi że tym dwóm pajacom spuścili łomot – na ich miejscu zrobiłbym to samo. Natura nie znosi próżni i gdzie państwo nie daje rady, tam obywatele sami sobie radzą.
Policjanci to też ludzie
Tak tylko sa straszne braki personalne w ploicji i jak patrze na przykladzie mojej okolicy, kto idzie do policji to zapewniam cię że od boruciarzy z dyskotek róznią się tylko tym że są jadnakowo ubrani i mają jednakowe pałki.
Nie jestem z żadnych HWDP, ale tak powoli zaczyna być niestety ;/;/ a policja ma doprowadzić takich przed sąd i to tam jest problem , więc tam go trzeba naprawiać , a nie radować się z postaw typu brudny chary ...
Radek89 napisał(a):Policjanci to też ludzie
Tak tylko sa straszne braki personalne w ploicji i jak patrze na przykladzie mojej okolicy, kto idzie do policji to zapewniam cię że od boruciarzy z dyskotek róznią się tylko tym że są jadnakowo ubrani i mają jednakowe pałki.
Nie jestem z żadnych HWDP, ale tak powoli zaczyna być niestety ;/;/ a policja ma doprowadzić takich przed sąd i to tam jest problem , więc tam go trzeba naprawiać , a nie radować się z postaw typu brudny chary ...
Zgadzam się tylko jest jeden mały kłopot.
Za to co się dzieje w sądach policjanci nie są odpowiedzialni. Za to odpowiedzialna jest polityka rządowa i im nic do tego. Jeśli problem jest na Wiejskiej to co mają zrobić? Nic nie zrobią, zmiany muszą iść od góry. A co w międzyczasie mają robić policjanci? Wypuszczać na wolność takich gnojaszków i utwierdzać ich w przekonaniu że mogą robić co chcą? Im też się nóż w kieszeni otwiera więc ich trochę spacyfikują.
I żeby było jasne – ja się nie cieszę z postawy "Brudny Harry". Nie ma się z czego cieszyć jęsli system prawny jest tak nieskuteczny jak w Polsce. Twierdzę tylko że takim gnojkow jak tamci dwaj należy się kara i jeśli państwo nie potrafi jej wymierzyć to zrobi to po cichu policja. Lepsze to niż samosądy i anarchia w państwie.
Tak mi jeszcze jedna rzecz przyszła do głowy. Radek89, oczywiście nie życzę Ci tego, ale pomyśl, jak sam byś się zachował, gdyby butowali Twoje auto? Postaw się w miejscu poszkodowanego. Co byś zrobił? Zrobiłbyś im pogadankę, bo przecież gwarantujesz, że obity pysk ich niczego nie nauczy.
aphazel napisał(a):Ciekaw jestem ilu takich by się znalazło gdyby za złapanie na gorącym uczynku butowania auta obcinali stopę – ot taki pomysł zainspirowany karami w krajach islamskich, gdzie złodziejowi złapanemu "w akcji" obcina się dłoń.
W takim przypadku, smutne jest życie kogoś niesłusznie posądzonego o taki czyn

-
oswita
oswita, masz całkowitą rację. Właśnie nadużycia i pomyłki procesowe są tym, co mnie powstrzymuje np. przed popieraniem kary śmierci. Generalnie uważam, że powinna być, ale uważam z drugiej strony, że za duże tu jest pole do błędów i totalną porażką byłoby zabijanie niewinnych. Offtop nam się zrobi. 
Radek89, oczywiście nie życzę Ci tego, ale pomyśl, jak sam byś się zachował, gdyby butowali Twoje auto?
Oj i tu całkiem szczerze powiem że gdyby nie byli to osobnicy ponad dwumetrowi i skoksowani, a normalni przeciętniacy , to zatrzymałbym auto w środku miasta i poszedł ostro z czymś cięzkim w dłoni ( nie powiem z czym, ale zawsze mam przy sobie ) tyle że to byłby impuls, i uwierz mi że potem to ja miałbym bardziej przesrane niż oni ;/;/
bo trza zawsze mieć co pod ręką
[ np. mój dziadek wozi taką sprężyne z wersalki obwiniętą taśmą, skuteczna jak cholera – boli na samą myśl – sprawdzałem na betonowym elemencie
]
przykre to, ale co zrobić?? niektórym ludziom to pogadanek nie ma sensu robić, a [tiiit] do nieprzytomości to by ich na bank powstrzymała..... a to że koleś waży 120 kg i ma 2 metry nie znaczy, że sie dobrze leje i ma jaja z betonu, .... takie moje gdybanie, nie wiem co bym zrobił będąc w podobnej sytuacji??

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
przykre to, ale co zrobić?? niektórym ludziom to pogadanek nie ma sensu robić, a [tiiit] do nieprzytomości to by ich na bank powstrzymała..... a to że koleś waży 120 kg i ma 2 metry nie znaczy, że sie dobrze leje i ma jaja z betonu, .... takie moje gdybanie, nie wiem co bym zrobił będąc w podobnej sytuacji??
Umiejętność prawidłowej oceny przychodzi wraz z doświadczeniem. Niestety doświadczenie zdobywamy w wyniku niewłaściwej oceny.
- Od: 15 kwi 2008, 18:57
- Auto: 323 f 97r Z5
Ja ostatnio też miałem akcje ,bo koleś próbował mi wymusić na chama a że go niewpuściłem to podjeżdżał mi potem pod zderzak. A że jechałem autem brata szefa a z boku mnie leżał trzonek od siekiery wkur.. sie na typa wychodze z pałą ,podnosze okularki niczy
m "Chuck Norris" i udzielam "krawaciarzowi " wskazówki dotyczące kulturalnej jazdy. A za za nim sznur aut. Powiem tylko tyle --->Cwaniak zdębiał a za nim nikomu na myśl nieprzeszło ,zeby trąbić na mnie,com zatrzymał ruch 

- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
Ja dzisiaj spacerujac Alejami w strone Marszalkoswskiej natknalem sie na sliczna nowa "szosteczke". Ktos widocznie pozazdroscil i wydziergal do golej blachy na calej masce bardzo wulgarny napis.
Co proponujecie na taki akt wandalizmu?
Pozdrawiam,
voytecku.
Co proponujecie na taki akt wandalizmu?
Pozdrawiam,
voytecku.
Jesli jest szansa to złapać h... ściągnąc za element po 500zł a oddac do dobrego lakiernika zeby prysnał po 250
a kolesia przypiąć w miejsce gdzie sie line zaczerpia i ciągnąć po lesie po błocie 

- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)