Średnie zużycie paliwa
WITAM ...Jestem świeżo po teście spalania,jak już ktoś napisał ''trochę bolało''ale ścierpiałem ten ból,opłaciło się . Po zalaniu MADZI do pełna zrobiłem 190km (akurat byłem przy BP) dolałem 16,7 litra co dało spalanie w takich warunkach 8,8/100 ale nie miejcie mi tego za złe jak dopisze że do pracy mam 7km co można nazwać jazdą miejską.SAM JESTEM ZASKOCZONY!!!!!!!!!!! 

MADZIA to jest to,japoniec zmajstrował,niemiec uszanował,tero jeżdża JO
!!!!Jak długo?-a to już sekret mój i BOZI......

- Od: 9 lis 2004, 10:14
- Auto: MADZIA 626 1,8 1996 liftbek
Moja trasa to:
Gliwice – Sosnowiec – Kraków (tam się trochę po centrum pokręciłem) – Sosnowiec – Gliwice
ok. 280km. Był to piątek, wyjazd ok 10 rano także na drogach pusto raczej nie było.
Na autostradzie Katowice-Kraków jechałem spokojnie 120-130km/h.
Zaraz po przyjeździe zatankowałem – szok spalanie niecałe 7.5l/100km !!
życie jest piękne
pozdrawiam,
catbert
Gliwice – Sosnowiec – Kraków (tam się trochę po centrum pokręciłem) – Sosnowiec – Gliwice
ok. 280km. Był to piątek, wyjazd ok 10 rano także na drogach pusto raczej nie było.
Na autostradzie Katowice-Kraków jechałem spokojnie 120-130km/h.
Zaraz po przyjeździe zatankowałem – szok spalanie niecałe 7.5l/100km !!
życie jest piękne

pozdrawiam,
catbert
626 The Number of The Beast
- Od: 20 paź 2004, 19:38
- Auto: 626 1.8 GE FP '93 sedan
W listopadzie zalałem do pełna bak. Przejechane 513 km, z tego 2/3 po mieście, reszta w "trasie" (nasze trasy są wciąż remontowane, a i przejazd przez wioski nie jest najlepszy). Wyszło 9,4 l/100 km. Mogło być lepiej, ale będę robił systematycznie pomiary. Tylko pozazdrościć Catbert'owi.
Zakochałem się w Madzi, Ta na pewno nie zdradzi
- Od: 9 lis 2004, 01:04
- Auto: Mazda 626 GE FP 1.8i 90KM '96
mój kochany dieselek......
Następny tysiąc kilometrów. Od poniedziałku do piątku codziennie trasa po półtora kilometra (3-4 minuty) w mieście i dwie trasy po 50, jedna 150 (100 w trasie i 50 po mieście). Tak mniej więcej liczyłem. Wiem, że to straszne, ale co zrobić – muszę dojeżdżać z miejsca na miejsce, bo gdyby nie samochód, to nie jadłbym obiadu przez 4 dni w tygodniu.
Spalanie na takich mikro traskach wzrasta drastycznie, zimny silnik, ale nie mam wyjścia, serce mi się kraje....
Średnia – 5,88 l/100 km.
Wniosek dodatkowy – spalanie zależy także od jakości paliwa. Na tym z Auchan spala zawsze więcej niż na Esso (na benzynie różnicę miałem ok 1,3 litra).
Następny tysiąc kilometrów. Od poniedziałku do piątku codziennie trasa po półtora kilometra (3-4 minuty) w mieście i dwie trasy po 50, jedna 150 (100 w trasie i 50 po mieście). Tak mniej więcej liczyłem. Wiem, że to straszne, ale co zrobić – muszę dojeżdżać z miejsca na miejsce, bo gdyby nie samochód, to nie jadłbym obiadu przez 4 dni w tygodniu.
Średnia – 5,88 l/100 km.
Wniosek dodatkowy – spalanie zależy także od jakości paliwa. Na tym z Auchan spala zawsze więcej niż na Esso (na benzynie różnicę miałem ok 1,3 litra).
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
o to sie przerazicie
:D:D:D
Moj potworek w miescie pali przy zmianie biegow do 2500RPM ok 11 – 12l gazu. Przy normalnej jezdzie(do 4000RPM) ok 15l gazu. Jak sie depcze, bo sie spiesze, lub mam zly dzien (do 6500RPM) to do 20l gazu
Na trasie dokladnie nie wiem, ok. 10l
Moj potworek w miescie pali przy zmianie biegow do 2500RPM ok 11 – 12l gazu. Przy normalnej jezdzie(do 4000RPM) ok 15l gazu. Jak sie depcze, bo sie spiesze, lub mam zly dzien (do 6500RPM) to do 20l gazu
Na trasie dokladnie nie wiem, ok. 10l
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
a ja dzis zalałem do pełna jeden litr za 2.99 powtarzam 2.99 litr 95 bez ołów i zorbie testa chciałem jezdzic spokojnie ale dałem sie sprowokowac (bo ja słaby jestem) calibrze 2,0 16v i powiem ze dobrze jezdzą te cali
zobaczymy jakie spalanie wyjdzie ale ja nastawiam sie na max 12-13 przy takich temperaturach
90 PS 125Nm i 850 kg
nieco przytulona do ziemi i na boskiej króciutkiej skrzyni
- Od: 13 wrz 2004, 19:40
- Auto: Corsa B 1.4 16v
Khirali – gdzie tankowałes Pb95 za 2.99/litr???
No cóż, jak bedziesz dawał ognia, to nie wiem czy w 13 się zmieścisz
Chociaż niewiedzieć czemu mnie przez ostatnie 230km po miescie mazda spaliła 13.7LPG/100, co mnie baaardzo pozytywnie zaskoczyło.
Pozdro
SM
No cóż, jak bedziesz dawał ognia, to nie wiem czy w 13 się zmieścisz
Chociaż niewiedzieć czemu mnie przez ostatnie 230km po miescie mazda spaliła 13.7LPG/100, co mnie baaardzo pozytywnie zaskoczyło.

Pozdro
SM
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
323 1.8i 16V – full emeryt style – 9 l LPG/100 km.
LECLERK NA TURYSTCZYNEJ NOWA STACJA PATRONACAK LEKLErca
2.99 za litr szok az zalałęm do pełna
pozdrawiam (duże kolejki ale warto) zawsze koło 40 gr mniej na litrze
2.99 za litr szok az zalałęm do pełna
pozdrawiam (duże kolejki ale warto) zawsze koło 40 gr mniej na litrze
90 PS 125Nm i 850 kg
jezdze cały czas narazie zrobiło 50 km i wskazóka jeszcze nei drgneła pewnie dopiero z węża spiło zupke ale powiem tak leciał dzisiaj a4 z 2000 2,4 v6 super autko zrobiłem koło 150 kilometrów na tym soczku i nie powiem zeby jedziło zle pomimo automatu smiga nie da sie ukryc lepiej od 2,5 v6 mazdy w sumie ze 4 technologie w przód w konstrukcji silnika i sterowania nim. i ta skrzynia triptronic no niesamowite nawet nieczuc jak samo biegu zmienia wszytsko git tylko cena hmm prawie 60 koła 
90 PS 125Nm i 850 kg
prawda to – w moim starym CX tak było.ad_a napisał(a):626 2,0 Comprex 97r
miasto 8 l/On
do 17 chyba, jak nie widać powodów do zwalniania.poza miastem wynik jest zblizony +/– 1 litr, w zaleznosci od stylu jazdy
Generalnie śmieszy mnie pojęcie "spalanie w trasie". W miescie wiele nie porządzi się, powiedzmy można zużyć do 20% więcej niż normalny kierowca, ale w trasie... mazda bierze tyle ile jej trzeba... moja od 10 do ponad 22LPG na pustawych nocnych banach
- Od: 29 paź 2003, 01:07
- Auto: cprf2a'99
juz wiem pewnie tutaj dostałem te 3 minusy za pochwałem audi
ale ja tylko stweirdziłe fakty nie da sie tego nei zauwazyc ze jest całkiiem inny silnik i wogóle no chyab to nie grzech swoje znam ale cudze tez jest dobre choc nei koniecznie lepsze:)
90 PS 125Nm i 850 kg
MX-6
Shell Eurosuper 95
LATO -- średnie spalanie 8,7
ZIMA --- nie wiem jak zatankowałem V-Racing olałem EUROSUPER
Shell 95 V-power
LATO --- średnie spalanie 7,5litra (tak tak ... o 1,2 litra mniej niż zwykłej)
ZIMA --- nie wiem nie mierzyłem .. ale na 100% litr więcej
Shell Eurosuper 95
LATO -- średnie spalanie 8,7
ZIMA --- nie wiem jak zatankowałem V-Racing olałem EUROSUPER
Shell 95 V-power
LATO --- średnie spalanie 7,5litra (tak tak ... o 1,2 litra mniej niż zwykłej)
ZIMA --- nie wiem nie mierzyłem .. ale na 100% litr więcej
pozdrawiam
My cars are able to eat my soul & money in seconds.

My cars are able to eat my soul & money in seconds.