Mazda 323 BJ
Dziękuję Wam, za rady..na zdjęciach dopatrzyłem się różnic, między lewą,a prawą lampą z przodu (kierunkowskaz w jednej pomarańczowy, a w drugiej biały), niby szczegół, ale dla mnie to info, że samochód nie do końca jest "igłą". Miałem kontakt mailowy ze sprzedawcą. Po mojej uwadze , co do lampy usunął, to zdjęcie na którym jest ten defekt widoczny, także po tym można sądzić, że nie był do końca uczciwy.no cóż..muszę szukać dalej..dzięki i pozdrawiam.
Tak to prawda tymi kierunkami nie ma co się martwić pomarańczowa żarówka się odbija w kloszu i tak wygląda że klosz jest pomarańczowy ,sprawdziłem u swojej Madzi ,najlepiej pojechać i zobaczyć w realu jeżeli masz dostęp do testera grubości lakieru to warto zabrać
Ja swoją kupiłem z Francji i cała z wszystkim wyniosła mnie 22 tyś a widziałem w Poznaniu na giełdzie gorszą ,zaniedbaną w środku i rok 2001 i gościu wołał 23tyś i poszła po 2 godzinach stania na giełdzie więc z tymi okazjami różnie jest kto sprzedaje i czy na pewno nie ściemnia
Ja swoją kupiłem z Francji i cała z wszystkim wyniosła mnie 22 tyś a widziałem w Poznaniu na giełdzie gorszą ,zaniedbaną w środku i rok 2001 i gościu wołał 23tyś i poszła po 2 godzinach stania na giełdzie więc z tymi okazjami różnie jest kto sprzedaje i czy na pewno nie ściemnia
Ostatnio edytowano 22 sty 2009, 16:50 przez markus12, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 17 maja 2008, 08:43
- Auto: mazda 323F BJ 1,6 16v rok 2003
[/b]wyjmij koło zapasowe (sprawdz czy nie ma wody) i nie daj się nabrać, że to wilgoć (ja się nabrałem), napisałeś midzio[b] co z tą woda u mnie jak kupowałem było sucho ale 2 dni temu wyjołem koło i wylałem z wnęki koła ok 1 l wody , ale wytlumaczyłem sobie że może jak myłem auto pare razy i sie którędyś tam dostała a tym bardziej że jedna dziura tam była nie zatkana gumową uszczelką to może i przez nią tam się dostała?
Nie wiem jak ta woda się dostaje. U mnie też pływało koło.
- Od: 14 cze 2007, 23:31
- Auto: Mazda 323f 2.0DTVi 2000r RF2A
no chyba sie nie skrapla , bo nie uwierze w to musi być inna przyczyna u mnie jak wczesniej pisałem jest otwór ok 8 mm ni zaślepiony , ale chyba 1 litr wody tamtedy niemógl sie dostać , tym bardziej że jest tam wykładzina to by wsiąkało a ona jest sucha?
Witam! Było kiedyś o tym na forum. Bardzo prosto. Pasek naciąga i luzuje się alternatorem. Popuszczasz boczną śrube która znajduje się z przody alternatora (chyba na klucz nr 12) i popuszczasz paski za pomocą śruby umiejscowionej pionowo – długa śruba na klucz nr 12. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
topik napisał(a):Witam! Było kiedyś o tym na forum. Bardzo prosto. Pasek naciąga i luzuje się alternatorem. Popuszczasz boczną śrube która znajduje się z przody alternatora (chyba na klucz nr 12) i popuszczasz paski za pomocą śruby umiejscowionej pionowo – długa śruba na klucz nr 12. Pozdrawiam
dokladnie tak jak pisze topik w krecac w strone silnika luzujesz, w strone blotnika naciagasz, dzisiaj wlasnie to robilem
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
GroMo napisał(a):Właśnie skąd bierze się w miejscu na koła zapasowe woda?
Najprawdopodobniej cieknie za kloszami tylnych lamp, jest tam piankowa uszczelka, która z wiekiem przestaje spełniać swoją rolę, a dywaniki/wykładzina w bagażniku są podgumowane od spodu dlatego woda w nie nie wsiąka
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...
Witam..ciągle nie mogę trafić mazdy 323f bj, która byłaby odpowiednia (w sensie stanu i ceny).Mam prośbę do użytkowników tego forum, o opinię na temat: http://automario.gratka.pl/ogl/10007919.html ..no właśnie nissana almery. Samochód japoński, rocznik ten sam, co mazdy: 2001, cena podobna, choć trochę niższa.Wygląd zewnętrzny również dosyć podobny, technicznie nie wiem nic o nissanach. Proszę o obiektywne opinie na temat tego modelu, wersje silnikowe, sprawy techniczne, wygląd..wszelkie doświadczenia Wasze, bądź znajomych. Z góry serdeczne dzięki, pozdrawiam.
Witaj. Wsiądź, wrzuć jedynkę, rozpędź się troszkę – tak normalnie, do 3-4k rpm. Wbij dwójkę. Depnij w podłogę. Odczekaj chwilę. Jeśli dalej Ci się to auto podoba, przejdź do działu "co kupić".
pozdrawiam, tomek
ps. ja się do tak długiej dwójki w wysokoobrotowym silniku w życiu nie przyzwyczaję – da się tym jeździć, ale na jedynce trzeba kręcić powyżej akceptowalnego poziomu wycia
pozdrawiam, tomek
ps. ja się do tak długiej dwójki w wysokoobrotowym silniku w życiu nie przyzwyczaję – da się tym jeździć, ale na jedynce trzeba kręcić powyżej akceptowalnego poziomu wycia
- Od: 8 kwi 2008, 16:02
- Auto: 323f BJ ZM A/T
witaj StabiloBoss a byłeś w Poznaniu na giełdzie ?
zadzwoń do tego pana 512285507 wiem że miał nawet 2003 r
A ile chcesz wydać na Mazdę ?
A z Nisanem daj sobie spokój sąsiad miał i tak jak szybko sprowadził tak szybko się pozbył i właśnie kupił teraz mazdę 323 Bj w benzynie ,tak na marginesie to mnie się bardziej podoba jednak Mazda Bj przypomina mi trochę BMW 116 seria 1
zadzwoń do tego pana 512285507 wiem że miał nawet 2003 r
A ile chcesz wydać na Mazdę ?
A z Nisanem daj sobie spokój sąsiad miał i tak jak szybko sprowadził tak szybko się pozbył i właśnie kupił teraz mazdę 323 Bj w benzynie ,tak na marginesie to mnie się bardziej podoba jednak Mazda Bj przypomina mi trochę BMW 116 seria 1
- Od: 17 maja 2008, 08:43
- Auto: mazda 323F BJ 1,6 16v rok 2003
Witaj..na giełdzie nie byłem, bo szczerze mówiąć trochę sceptycznie patrzę na giełdy. Gość pod tym numerem zajmuje się sprowadzaniem i sprzedażą bj-tek? Na swoją mazde 1,6 benzynę z roku 2001 chciałbym przeznaczyć do 20 tys. Nie wiem, czy to dużo , czy mało, ale mam nadzieję, że wystarczająco. Dzięki kolego za zainteresowanie, pozdrawiam.
StabiloBoss za 2001 rok ceny oscyluja w okół 18 tys
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Mako napisał(a):StabiloBoss za 2001 rok ceny oscyluja w okół 18 tys
..tak wiem, ale nie mogę trafić samochodu, który pasowałby mi.Zawsze jest jakiś defekt, który eliminuje w moich oczach dany samochód.Boję się kupić i później większość czasu spędzić u mechanika, chociaż kupno używanego samochodu, to zawsze loteria. Chyba musiałbym kupić w salonie:]
Powiedz mi- on specjalizuje się w mazdach,czy sprowadza raczej wszystkie marki? Skąd jest ten Pan? (wolałbym mieć do niego blisko:] ) On sprowadzał Twoją mazdę? Długo czekałeś?