Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
Parę lat temu jeździłem autem 75 konnym i tragedii nie było. Wszystko zależy od tego gdzie będziesz użytkował samochód, ja np.50% małe miasto, 50 % autostrada więc moc auta nie jest mi konieczna do wyprzedzania .
Ale jak już wspomniałem wcześniej gdyby nie wysokie koszty utrzymania auta w Belgii prawdopodobnie wybrałbym wersję 120 konną dla większego maks. m. obrotowego (przyzwyczaiłem się trochę do dizelka) którego brakuje mi w 1,5 litrowym silniczku.
- Od: 24 lis 2013, 18:23
- Auto: Mazda 5, Mazda3, Mazda CX5
Witam
Mam pytanko
Dziś odebrałem dokumenty do rejestracji samochodu (auta niestety nie obejrzałem)
W dokumentach (karta pojazdu i św. hom. mam wpis że samochód jest typu BL
zamawiałem nową mazdę 3, reszta danych jest zgodna z danymi nowego modelu
Czy to jakiś błąd, czy normalna sytuacja – czy może chcą mi wcisnąć stary model?
A czy są ogóle stare modele z nowymi silnikami? silnik 2.0 120KM
Jak to było u osób które już odebrały?
Będę wdzięczny za szybką odpowiedź bo jutro chciałem rejestrować i jechać po odbiór
Pozdrawiam
Mam pytanko
Dziś odebrałem dokumenty do rejestracji samochodu (auta niestety nie obejrzałem)
Czy to jakiś błąd, czy normalna sytuacja – czy może chcą mi wcisnąć stary model?
Będę wdzięczny za szybką odpowiedź bo jutro chciałem rejestrować i jechać po odbiór
Pozdrawiam
- Od: 16 sty 2014, 00:18
- Auto: Mazda 3 BM hatchback
SkyMotion 120KM
Problem był chyba poruszony na forum i podobno jest to normalnadermo napisał(a):Witam
Mam pytanko
Pozdrawiam
- Od: 24 lis 2013, 18:23
- Auto: Mazda 5, Mazda3, Mazda CX5
sebaas napisał(a):Problem był chyba poruszony na forum i podobno jest to normalnadermo napisał(a):Witam
Mam pytanko
Pozdrawiamsytuacja.
Ja też mam w dowodzie BL, a dostałem samochód BM – chyba, że ktoś mnie strasznie oszukał
Jak w 2008 kupowałem Mazdę 3 BK mającą 105 koni, to sobie myślałem "nawet całkiem mocny silnik". Albo inflacja mocy pogalopowała przez te parę lat, albo ja mam podejście starego pierdziela (chociaż powiedziałbym, że jeżdżę w miarę szybko, sądząc po stosunku aut wyprzedanych do wyprzedzających na poziomie mniej więcej 10 do 1).
Moja (od 2 dni) BM 120 KM zdecydowanie daje radę, mimo że przez pierwszy 1000 km staram się jej nie żyłować. Dlatego myślę, że ze 100 KM też biedy nie będzie
Bo czytając forum to czasami mam wrażenie, że poniżej 200 KM to mają tylko melexy i skutery 
Moja (od 2 dni) BM 120 KM zdecydowanie daje radę, mimo że przez pierwszy 1000 km staram się jej nie żyłować. Dlatego myślę, że ze 100 KM też biedy nie będzie

0zzzy napisał(a):Hej, macie jakies porady co to tego na co zwracac uwage przy odbiorze nowej mazdy? Takie rzeczy jak zarysowania na lakierze (wiadomo przy transporcie roznie bywa) lub braki w wyposazeniu itp.? na cos szczegolnie trzeba uwazac?
Na zadrapania był na pewno zwrócił uwagę uwzględniwszy, jakie są opinie nt. trwałości obecnych lakierów Mazdy
Plany sprzedażowe zrealizowane, więc o negocjacjach z dealerami można zapomnieć:
http://www.carnews24.pl/aktualnosci/rek ... 013-r.html
1040 zamówień, chyba Mazda 3 BM się spodobała?
http://www.carnews24.pl/aktualnosci/rek ... 013-r.html
1040 zamówień, chyba Mazda 3 BM się spodobała?
uki85 napisał(a):@child
A co dokładnie u Jaremki było nie tak? Ja właśnie tam zamówiłem. Sprzedawca co prawda trochę "mało zaangażowany" ale na wszystkie pytania odpowiedział. Podobno mają straszny "ruch" i są zapracowani, co może być prawdą, bo będąc tam już kilka razy cały czas byli w "biegu"
PS. Czy finansowo udało się coś lepiej utargować niż we Wrocławiu?
Przepraszam, jakoś wcześniej nie zauważyłem twojego pytania. Co do Jaremki tu masz opisane ze szczególami: viewtopic.php?f=101&t=114991&p=2780174#p2780174 (nt. sprzedaży jest pod koniec). W skrócie – właśnie owo "małe zaangażowanie" w porównaniu z dużym zaangażowaniem ludzi z ZIelonej Góry. Zapracowanie nie jest dla mnie argumentem – zwłaszcza, że byłem dość wcześnie rano i poza mną nie było innych klientów.
Co do utargowania – oprócz standardowych rzeczy (alarm, dywaniki) dostałem jeszcze opony zimowe (Hankook I*cept W310 Evo – z tego, co się orientuję, przyzwoita średnia półka), a to duży kwotowo dodatek. Ale wytargować łatwo nie było
Wypraszam sobie nazywanie "zadupiem" mojego miejsca zamieszkania (jeśli rozmawiamy o peryferiach Wrocławia)... ale w okolicy tego zadupia jest jeszcze jedna (oprócz mojej) "SOUL RED":)
- Od: 10 wrz 2012, 00:07
- Auto: Mazda3 BM, Hatchback, SKYACTIV-G 2.0 165KM 6MT, SkyENERGY, 2013 rok
snorfik@gmail.com napisał(a):Wypraszam sobie nazywanie "zadupiem" mojego miejsca zamieszkania (jeśli rozmawiamy o peryferiach Wrocławia)... ale w okolicy tego zadupia jest jeszcze jedna (oprócz mojej) "SOUL RED":)
Wypraszam sobie nazywanie mojego zadupia peryferiami Wrocławia – ja mieszkam w powiecie średzkim
A ta czerwona, o której wspominałem, to tak konkretnie była w Wilkszynie.
snorfik@gmail.com napisał(a):Wypraszam sobie nazywanie "zadupiem" mojego miejsca zamieszkania
A co ja mam powiedzieć...?
Czasem w Międzyzdrojach, gdy dziki wracają na noc do lasu, to przechodzą ulicą w pobliżu mojego domu

sorki za offa

Jeśli chodzi o pracę skrzyni biegów w BM, to jesienią w czasie jazdy próbnej wersją demo z salonu chyba ze dwa razy zamiast trójki wskoczyła mi jedynka...
- Od: 23 mar 2013, 19:37
- Auto: Mazda3 BM 2.0 165 KM Skypassion 2014 r.
automatic napisał(a):Mimo że mazda bardzo mi się podoba to brak tego typu elementów może zaważyć na jej zakupie, szukam czegoś typowo do miasta (a nie jest to bardzo mały kompakt) i do tego żona musi tym sprawnie operować.
Tak szczerze – nie jest to mały samochód, ma duży promień skrętu (zwłaszcza w porównaniu z BK), jest szeroka... Bym się chyba na twoim miejscu rozejrzał za czymś innym.
A co do kamery/czujników – czy ktokolwiek wie, czy istnieje możliwość zainstalowania takowych poza ASO (albo przez ASO, ale nie tych domyślnych, tylko jakichś sensowniejszych) bez utraty gwarancji?
Ostatnio w salonie mojemu bratu udzielili informacji, że wersja Skypassion, oprócz czujników z przodu i z tyłu, ma wizualizację parkowania na wyświetlaczu multimedialnym. Pomijając niezrozumiałą oszczędność na tym elemencie wyposażenia w wersji Skyenergy, w przypadku wersji Skypassion wizualizacja wydaje się być niezbędna. Skoro bowiem czujniki parkowania są zarówno z przodu jak i z tyłu, a więc "pikać" może z dwóch stron, to kierowca musi mieć orientację, z której strony pojazdu znajduje się przeszkoda.
- Od: 23 mar 2013, 19:37
- Auto: Mazda3 BM 2.0 165 KM Skypassion 2014 r.
Muszę na dniach podjąć decyzję Mazda 3 albo Golf VII bo już męczę się z wyborem auta od września. Wiecie jak to jest z drobnymi rzeczami (pralka, lodówka) jak nie można wybrać to w końcu wybiera się pierwsze lepsze dla świętego spokoju ale tu jest auto i trochę więcej $. Tak więc piszcie o problemach. Najchętniej wziąłbym cały środek z golfa + jego systemy i włożył do karoserii mazdy 3 ale to nie ta bajka .
Czy czujniki parkowania nie głupieją w zimie przy oblodzeniu?
Miał ktoś dylemat Mazda3 vs Golf VII ? Jeśli tak co przeważyło za mazdą poza beznadziejnym wyglądem golfa
?
Czy czujniki parkowania nie głupieją w zimie przy oblodzeniu?
Miał ktoś dylemat Mazda3 vs Golf VII ? Jeśli tak co przeważyło za mazdą poza beznadziejnym wyglądem golfa

-
automatic
Witam,
mam podobny problem, ale rozważam od kilku miesięcy zakup Mazdy 3 lub Forda Focusa, nie wiem co wybrać.
mam podobny problem, ale rozważam od kilku miesięcy zakup Mazdy 3 lub Forda Focusa, nie wiem co wybrać.
-
Trekuś
Ja byłem do tej pory posiadaczem Golfa VI. Aktualnie M3. Powiem szczerze, że miałem ten sam problem; kontynuować przygodę z Golfem czy może coś innego? Co przeważyło: Wygląd Mazdy, oraz to że VW w ofercie ma silniki wyłącznie TSI (nie licząc oczywiście "diselków") Silniki TSI są awaryjne (przede wszystkim pękające tłoki) i podobno ta awaryjność również zaczyna sie już w VII (rozrząd):(
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Ostatnio edytowano 20 sty 2014, 21:14 przez Kendi, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 10 sty 2014, 19:15
- Auto: Mazda CX30 KANJO Skyactive G 2.0 2019