Novy napisał(a):A do moderatora mam pytanie,co w tym poście jest obraźliwego i zasługuje na ostrzeżenie?Dziwne to forum,hmm,pożegnam.
Novy – bądź konsekwentny.
www.mazdaspeed.pl
piotrriv napisał(a):Novy – bądź konsekwentny.
Paweł napisał(a): Mówiąc delikatnie, dwie ostatnie generacje CR-V estetycznie są zbyt bazarowe. Swoją drogą dziwne, bo ma Honda w ofercie raczej nieźle zaprojektowane nadwozia... Może SUV-em celowali w inny, specyficzny rynek.
piotrriv napisał(a):Novy – bądź konsekwentny.
Novy napisał(a):Przykro mi.Trzeba było nie czytać folderów reklamowych i forów internetowych.![]()
Novy napisał(a):szkoda że tylko jeden z tylu użytkowników miał odwagę to napisać.
szatajoh napisał(a):Mysle ze to jeet zrobione z pomyslunkiem takie nadwozie cieszy sie niestety powodzeniem Honda ma najwieksza sprzedaz tej klasy SUV bije wszystkich na rynku Czasami nie liczy sie czy auto jest dobre czy najlepsze musi byc to "cos "popatrz na Golfa nic specyjalnego a" najlepszy" przynajmniej w sprzedazy
Marianek napisał(a): Novy napisał(a):szkoda że tylko jeden z tylu użytkowników miał odwagę to napisać.
Jeśli chodzi o forum tak ,jeśli chodzi o auto to już inaczej, kolega Zoomik takowego nie posiada (chyba ze się mylę) .
ziumzium napisał(a):Witam wszystkich serdecznie!
Czy warto jest od razu lakier zabezpieczyć jakimś woskiem, czy może wykonuje to dealer?
Wedlug mojego handlarza auto jest wystarczajaco zabezpieczone ponoc nawet woskiem dlatego pare-nascie dni stoi w Antwerpi
Jak jest z pierwszą wymianą oleju i filtra? Warto zrobić wcześniejszą wymianę czy czekać na serwis
Podobna dyskusja byla na forum niemieckim
wniosek robic tak jak zaleca serwis
w pierwszym oleju sa jakies dodatowe mikstury ktore lepiej docieraja silnik i zuzycie paliwa spada razem z przebiegiem forumowicze to potwierdzaja
Z góry dziękuję!
piotrriv napisał(a):Możesz Szatajoch podać więcej info o tych substancjach docierających silnik ?
Uwielbiam informacje typu ludzie we wsi gadali...
szatajoh napisał(a):piotrriv napisał(a):Możesz Szatajoch podać więcej info o tych substancjach docierających silnik ?
Uwielbiam informacje typu ludzie we wsi gadali...
Tak tlumaczono sprzedawcom na wiosne na kursie to ze nie ma zmiany oleju po 2 tys tylko po 20.000
Obecnie stosuje sie dodatki do oleju sa to pomielone na mikrony teflon albo ceramika ktore zapelniaja pory materialu na gladzi cylindra i pierscieniach.zmniejsza to opory i zwieksza kompresje
Mercedes stosuje dodatek na bazie ceramiki i nie chwali sie tym przypuszczam ze inne firmy robia podobnie walczac o coraz wieksza sprawnosc silnikow i zuzycie paliwa
Na niemieckim forum Mazdy uzytkownicy stwierdzaja faktyczne zmniejszenie zuzycia paliwa przy wzroscie przejechanych kilometrow
Niestety jeszcze nie potrafie tego potwierdzic organoleptycznie ale moze niedlugo moja madzia dojedzie i bede testowal
ziumzium napisał(a):Czy warto jest od razu lakier zabezpieczyć jakimś woskiem, czy może wykonuje to dealer?
ziumzium napisał(a):Jak jest z pierwszą wymianą oleju i filtra? Warto zrobić wcześniejszą wymianę czy czekać na serwis po 20tyś (o ile taki jest przedział)?
ziumzium napisał(a):Lać 98, czy 95 tak jak producent wskazuje?
ziumzium napisał(a):Czy są jakieś ustawienia komputera pokładowego na które warto od razu zwrócić uwagę (ponoć jest wiele opcji do wyboru, powiadomienia etc.)?
ZOOMik napisał(a):[
Po 20 000 km.
ziumzium napisał(a):Może to i banalna sprawa, ale czy producent pakuje do auta gaśnicę i apteczkę?
Novy napisał(a):Nie wiem jak wypada BMW X3 ale chyba nie lepiej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości