W moim przypadku był jeden sensowny argument – spalanie – jeśli już tak
jancio68 ich potrzebujesz.

Ten argument przy wyborze:
1. CX-7
2. Toyota Verso
3. Toyota Land Cruiser (nie mal od razu odpadła)
chyba potwierdza, że zakup był bliski. Ba, nawet jakby Verso nowe nie wyszło to kto wie. Może być przebolał to lanie benzyny, bo stać. Tylko po co jak tu wychodzi nowy model auta, które mnie nie zawiodło (konkretnie to nawet pokazał ranking TUV), a przy spalaniu 8 litrów ropy mam bardzo rozsądne spalanie na poziomie zoom-zoom, podobną jakość wykonania i jedynie prezencję vana rodzinnego, a nie SUV`a. Później jak napisałem ten samochód zarabia na siebie i system Easy Flat w Verso zdecydowanie zdeklasował pod względem wygody przewożenia różnej aparatury specjalistycznej CX`a. I po rozsądnym zachowaniu się salonu Toyoty człowiek wybrał to, a nie to. Z lekkim niesmakiem, bo jednak nastawiał się 1,5 roku około na kupno tego auta, myślał, że to nie wiadomo co, wsiadł, wypróbował, posłuchał zrzędzenia w salonie Mazdy.

Poczytał Wasze raporty spalania i... zaczęły się schody. Schody skończyły się gry podano osiągi diesela, a poza tym nie mogłem czekać z tym do października.
jancio68 to nie ja pogubiłem się w tym co pisałem, a nie chcesz się przyznać do tego, że faktycznie jest tak, jak mówi mój poprzedni post (Ty z resztą obraziłeś się chyba za tego SX-4

). I owszem jeżdżąc Rexem wiem co to zoom-zoom. Żeby Ciebie nie obrazić nie napiszę w jakim stopniu to wiem, bo powiesz, że znowu zaczynam krytykować Twojego CX`a i porównywać go do RX-8.
I ja chyba kończę tłumaczyć się, bo to idzie jak grochem o ścianę. Człowiek chce dobrze, to jeszcze coś próbują na niego znaleźć.
No i na koniec pisałem często w tym temacie jako ktoś, kto był bliski właśnie zakupu, ale nie zdecydował się. Jako ktoś, kogo wnerwia porównywanie plastików i ktoś, kto próbował sprowadzić Was z tym zoom-zoom na ziemię. Chyba mi znowu nie zarzucisz braku obiektywizmu? Po co miałbym w jakikolwiek sposób krytykować CXa? Bo nie kupiłem go, a inny model auta? Po prostu wielokrotnie podkreśliłem co myślę na temat spalania. Pośmiałem się z wypowiedzi na temat plastików i zarzekaniu się jakie to zoom-zoom nie jest.