JohnnyB napisał(a):za 2-3 latka ja będę pewnie sprzedawał swojego klekota i pewnie więcej jak 160kKM nie będzie miał, a będzie to 6 z 2004 roku :–)
To akurat kiepski przyklad – ktorym wlascicielem jestes? (patrz rocznik 2004 – brak el. ksiazki serwisowej – opierasz sie na tym co obiecal Ci Twoj sprzedawca i stanie samochodu ktory byc moze byl wyremontowany przed sprzedaza).
Co do pozostalych przykladow, ok. Byc moze nawet polowa jest prawdziwa (Zalozmy bez dowodu) – nadal twierdze, ze jestesmy dosc wyjatkowymi uzytkownikami Mazd – siedzimy na forum i staramy sie wiedziec cos o swoich samochodach – to dowod na to, ze o nie dbamy. Popatrzmy jednak ile Mazd (chociazby, choc inne marki bylyby bardziej oczywiste) jezdzi u wlascicieli ktorzy nawet nie wiedza, ze taowe forum istnieje, ktorzy maja gleboko zarowno historie auta sprzed kupna jak i po kupnie (zacznie sie psuc to sprzedam, a teraz dokladal na bazdury nie bede, niech sobie "opiskuje" czy "poklekocze", olej sprawdzac co dwa tygodnie? to jakas glupota, olac – itp). Przyklady z forum to wyjatki. Wiem, bo znam kilku wlascicieli Mazd niezrzeszonych. Maja gleboko "dbanie" o samochod. Przebiegi rowniez. Sprzedaja samochod byle komu, najczesciej handlarzowi, bo ten kupuje z zamknietymi oczami w ciagu jednego dnia, a ze pozniej sprzedaje 20% drozej z innym przebiegiem – kogo to obchodzi? To juz nie jego samochod. Takie zycie.
I nie, nie generalizuje – zwyczajnie opisuje to co przezylem i to co zobaczylem chcac kupic. Nigdzie, ale to nigdzie poza ASO nie dostanie sie pewnego egzemplarza o ile akurat ktos z forum nie sprzedaje... ale ale... czy na pewno na forum wszystkie fury sa sprawdzony i pewne? Chocby nawet sam wlasciciel sie zaklinal, nie bylbym tego taki pewien
Globy, ja rozumiem, ze bronisz marki i rozumiem, ze wiekszosc problemow wynika z winy poprzednich wlascicieli, ale co to zmienia skoro wiekszosc samochodow jest z 2 reki? Co z tego ze marka w Niemczech sie mniej psuje niz w Polsce – rozmawiamy w Polsce i o polskich realiach.
Zreszta, Ty sam tez mozesz opowiedziec niejedna historie zakupu Mazdy przez jak by nie bylo, doswiadczonego uzytkownika Mazd i prezesa forum... prawda?