Piłeś? Brałeś? Oddajesz samochód fiskusowi
drof spoko, ja też tak kiedyś mówiłem. Tak jak ktoś tu pisał, to że zabrano komuś prawo jazdy nie sprawi, że nagle jakimś cudem nie będzie mógł wsiąść do samochodu. To samo w tym przypadku, jeden samochód mu zabiorą, znajdzie następny. Myślę, że nie tędy droga.
Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 22:17 przez qlesh, łącznie edytowano 1 raz
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

drof napisał(a):gari napisał:
a potem sie wszyscy dziwia ze wkraju jest burdel
a kto daje przyklad ? gora
to akurat jest rzadne usprawiedliwienie...bo to co sie dzieje na gorze ma swoje korzenie w mentalnosci przecietnego obywatela...jak dlugo bedzie tolerowane-gloryfikowane cfaniackie podejscie do zycia/przepisow tak dlugo bedzie dochodzilo do wynaturzenia u wladzy

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:57 przez gari, łącznie edytowano 1 raz
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
- Od: 11 kwi 2006, 18:25
- Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20
Jestem jak najbardziej za.
A ciekawe skąd ? Ty mu pożyczysz ? To już nie będzie takie proste....wiedząc że tagi gościu pije nikt mu nie będzie chciał pożyczyć samochodu.
qlesh napisał(a):jeden samochód mu zabiorą, znajdzie następny
A ciekawe skąd ? Ty mu pożyczysz ? To już nie będzie takie proste....wiedząc że tagi gościu pije nikt mu nie będzie chciał pożyczyć samochodu.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Italiano napisał(a):Ty mu pożyczysz ?
Moim nigdzie nie pojedzie

Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Italiano napisał(a):Będziesz miał chociaż wymówke żeby nie pożyczyć...
No, mam wymówkę od pół roku

chyba nie przeczytales dokladnie mojego posta w usa tez zabieraja w niektrych stanach mimo iz to nie afryka
Nie w doslownym slowa znaczeniu. Najpierw zatrzymuja samochod. Na jakis czas. Przy drugiej wpadce zatrzymuja na dluzej. Dopiero za trzecim razem (recydywa) zabieraja. U nas przepis z tego co przeczytalem brzmi jednoznacznie. piles pozegnasz sie z autem. Jedna wpadka i koniec.
21 L/ 100km [tiiit] FUEL ECONOMY.
- Od: 5 mar 2007, 14:32
- Auto: Nissan Murano 3.5 V6
Dziś w TVN24 był w na ten temat wywiad z prezesem PARPA (Państwowa Agencja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych).
Facet ten powiedział to co i ja powtarzam: jazda samochodem jest przywilejem, a nie gwarantowanym przez państwo (Konstytucję) prawem (chyba nie pokręciłem).
W każdym razie, chodzi o to by konsekwencje jazdy po pijanemu nabrały wreszcie wymiaru odstraszającej kary, a nie były jak dotychas grożeniem palcem dobrego wujka.
Konsekwencje wypadków powodowanych przez pijanych kierowców powinny uświadomić kto tu jest ofiarą, a kto przestępcą (nawet jak nie dojdzie do wypadku).
Tutaj widzę, że niektórzy pochylaja się z troską nad konsekwencjami jakie maja spotkać przestępcę (bezmyślnie traktując ich jako "ofiary" sytuacji, złego prawa itp ) mając jednocześnie głęboko w d... tragedię ludzi okaleczonych w wypadku, rodziców, którzy stracili dzieci itp.
ZERO TOLERACJI DLA PIJANYCH KIEROWCÓW
Pierwszy lepszy cytat z netu:
http://wiadomosci.onet.pl/1297021,2677,kioskart.html
"Kilka dni temu pijany kierowca zabił 7-miesięczną dziewczynkę i 50-letnią kobietę w Mościcach niedaleko Starogardu Gdańskiego. Dwudzistolatek kierujący samochodem miał we krwi prawie promil alkoholu. Nieco wcześniej pod kołami samochodu we wsi Guzy na Podlasiu zginęło dwuletnie dziecko. Kierowca uciekł z miejsca wypadku. Kiedy go złapano, miał w wydychanym powietrzu ponad 2,5 promila alkoholu."
Nadal Wam jest żal pijaków za kierownicą i konsekwencji jakie im mają grozić???
Jesteście normalni??? Czemu się rozczulacie na takim gównem???
Facet ten powiedział to co i ja powtarzam: jazda samochodem jest przywilejem, a nie gwarantowanym przez państwo (Konstytucję) prawem (chyba nie pokręciłem).
W każdym razie, chodzi o to by konsekwencje jazdy po pijanemu nabrały wreszcie wymiaru odstraszającej kary, a nie były jak dotychas grożeniem palcem dobrego wujka.
Konsekwencje wypadków powodowanych przez pijanych kierowców powinny uświadomić kto tu jest ofiarą, a kto przestępcą (nawet jak nie dojdzie do wypadku).
Tutaj widzę, że niektórzy pochylaja się z troską nad konsekwencjami jakie maja spotkać przestępcę (bezmyślnie traktując ich jako "ofiary" sytuacji, złego prawa itp ) mając jednocześnie głęboko w d... tragedię ludzi okaleczonych w wypadku, rodziców, którzy stracili dzieci itp.
ZERO TOLERACJI DLA PIJANYCH KIEROWCÓW
Pierwszy lepszy cytat z netu:
http://wiadomosci.onet.pl/1297021,2677,kioskart.html
"Kilka dni temu pijany kierowca zabił 7-miesięczną dziewczynkę i 50-letnią kobietę w Mościcach niedaleko Starogardu Gdańskiego. Dwudzistolatek kierujący samochodem miał we krwi prawie promil alkoholu. Nieco wcześniej pod kołami samochodu we wsi Guzy na Podlasiu zginęło dwuletnie dziecko. Kierowca uciekł z miejsca wypadku. Kiedy go złapano, miał w wydychanym powietrzu ponad 2,5 promila alkoholu."
Nadal Wam jest żal pijaków za kierownicą i konsekwencji jakie im mają grozić???
Jesteście normalni??? Czemu się rozczulacie na takim gównem???
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Kolejny przykład:
Pijany kierowca zabił matkę i córkę . Mała Wikusia miała dopiero 103 dni. Jej mama, Monika, 29 lat
http://www.pijanikierowcy.pl/?sp=news/more&n=595
Przeczytajcie choć jeden z opisów tragedii zanim znowu zaczniecie się bawić w "adwokatów diabła".
Troszkę wyobraźni proponuję.
A dla tych co postrzegają zmiany jako "drakońskie" polecam:
http://www.pijanikierowcy.pl/?sp=news/more&n=601
Nietrzeźwi kierowcy są w Turcji wywożeni 30 kilometrów za miasto i zmuszani do powrotu na piechotę pod eskortą drwiących z nich policjantów. W Malezji mężczyzna prowadzący pojazd pod wpływem alkoholu skazany zostaje na karę więzienia, którą odbyć musi również jego żona. W Salwadorze pijani kierowcy mogą nawet stanąć przed plutonem egzekucyjnym.
Jakby nie patrzył nadal pozostajemy krajem z "humanitarnymi" karami
Pijany kierowca zabił matkę i córkę . Mała Wikusia miała dopiero 103 dni. Jej mama, Monika, 29 lat
http://www.pijanikierowcy.pl/?sp=news/more&n=595
Przeczytajcie choć jeden z opisów tragedii zanim znowu zaczniecie się bawić w "adwokatów diabła".
Troszkę wyobraźni proponuję.
A dla tych co postrzegają zmiany jako "drakońskie" polecam:
http://www.pijanikierowcy.pl/?sp=news/more&n=601
Nietrzeźwi kierowcy są w Turcji wywożeni 30 kilometrów za miasto i zmuszani do powrotu na piechotę pod eskortą drwiących z nich policjantów. W Malezji mężczyzna prowadzący pojazd pod wpływem alkoholu skazany zostaje na karę więzienia, którą odbyć musi również jego żona. W Salwadorze pijani kierowcy mogą nawet stanąć przed plutonem egzekucyjnym.
Jakby nie patrzył nadal pozostajemy krajem z "humanitarnymi" karami
magicadm napisał(a):Troszkę wyobraźni proponuję.
zapewniam Cie ze jezeli nawet beda zabierac auta , takie wypadki beda nadal ,
z takimi przykladami sie nie dyskutuje ,dobrze o tym wiesz
magicadm napisał(a):Jesteście normalni?
tak jestem normalny
- Od: 29 maja 2005, 23:38
- Auto: rozne
Filmiki z YOUTUBE
http://www.pijanikierowcy.pl/?sp=dopobrania
Popatrzcie – szczególnie na przedostani. Może wtedy zakumacie o co chodzi i na jaki temat rozmawiamy, bo czuję, że wielu z Was kojarzy pijanego kierowcę z wujkiem po małym piwku.
http://www.pijanikierowcy.pl/?sp=dopobrania
Popatrzcie – szczególnie na przedostani. Może wtedy zakumacie o co chodzi i na jaki temat rozmawiamy, bo czuję, że wielu z Was kojarzy pijanego kierowcę z wujkiem po małym piwku.
Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 22:00 przez magicadm, łącznie edytowano 1 raz
drof napisał(a):tak jestem normalny
Obejrzyj jeszcze filmiki z mojego linku.
Jasne, że wypadki się będą zdarzać, ale chodzi o to by je ograniczać.
drof napisał(a):takie wypadki beda nadal
magicadm napisał(a):Jasne, że wypadki się będą zdarzać, ale chodzi o to by je ograniczać.
Dokładnie....wystarczy żeby nawet o 5 % spadła ilość wypadków to było by dużo.
I wyobraź sobie że w tych 5 procentach było by/będzie kiedyś twoje dziecko......
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Czemu nie widzę takich filmików w polskiej tv?

magicadm napisał(a):Jesteście normalni?
czlowieku, zaczynasz zdrowo przesadzac ! Jestes idealista i pewnie ciezko Ci sie z tym zyje, ale zachowaj swoje problemy dla siebie.
magicadm napisał(a):Obejrzyj jeszcze filmiki z mojego linku.
mi filmiki niepotrzebne...kilka lat temu mialem wypadek. Kieorwca BMW E30, ktory mial 2,5 promila przygarnal mnie na swoja maske przy predkosci ok 40km/h. Wyszedlem z tego calkiem dobrze. Gosc uciekl z miejsca wypadku, ale szybko zostal odnaleziony. 3 lata wozilem sie po sadach, zeby goscia usadzic. Gosc nie ma prawka. Co z tego? Jezdzi dalej...myslisz, ze jakby mu auto zabrali, to by nie jezdzil? Mylisz sie. Jak ktos ma leb na karku, to wystarczy mu 500zl mandatu, zeby sie nauczyl...a jak masz z kretynem do czynienia to nie pomoze zabranie domu i psa z buda...
Jestem normalny
- Od: 12 maja 2004, 21:00
- Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75
Italiano napisał(a):I wyobraź sobie że w tych 5 procentach było by/będzie kiedyś twoje dziecko......
Obejrzyjcie przedostatni filmik z mojego linku. I przemyślcie temat raz jeszcze.
Ja jestem wstrząśnięty.
Gdyby jakiś smieć po pijanemu spowodował wypadek, w którym ucierpieliby poważnie moi bliscy – nic by go nie uratowało. Zatłukłbym skur..syna – czekałbym, aż wyjdzie z pudła – o ile tam trafi (choć w naszym kraju zdarza się to rzadko z powodu społecznego przyzwolenia na jazdę po pijanemu – co zresztą widać po niektórych wypowiedziach).
magicadm kto z tego postu przyzwala na jazdę po pijanemu?

Piotrek napisał(a):kilka lat temu mialem wypadek.
Tym bardziej się chyba zgodzisz ze mną, że powinno się zwalczać tą patologię każdą metodą???
Piotrek napisał(a): Gosc nie ma prawka. Co z tego? Jezdzi dalej
Jeździ bo ma samochód.
Piotrek napisał(a):myslisz, ze jakby mu auto zabrali, to by nie jezdzil?
Myślę, że jakby nie miał – ciężko byłoby mu znaleźć frajera co mu pożyczy.
Piotrek napisał(a):Jestem normalny
Mailem na myśli osoby rozczulające się "nad biednymi pijaczaki, którym zabrano samochodzik". Ty chyba do nich nie należysz.
Im więcej osób pisze, że to kara zbyt okrutna – potwierdza tylko, że może być ona odpowiednio odstraszająca dla pijaków.
qlesh napisał(a):magicadm kto z tego postu przyzwala na jazdę po pijanemu?
drof napisał(a):jak wyobrazacie sobie to ze jakis gostek ledwo przekroczyl max. ilosc alkoholu we krwi (powiedzmy ze jedzie na kacu, po zlocie) na jakims zadupiu, zero zagrozenia dla ruchu, a tu wpadka,kontrola i konfiskuja mu auto
!
pzreciez to parodia![]()
Nie chodzi o świadome przyzwalanie, ale o niedostrzeganie lub bagatelizowanie problemu, a przedewszystkim traktowanie zabójcy jak ofiary.
Przypominam, że chodzi tu o przekroczenie 0.5 promila – a to już troszkę jest.