Chamstwo i buractwo na drogach IV RP

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez qlesh » 7 lut 2007, 01:48

Briareos no dokładnie. To co napisałeś i jeszcze wiele innych rzeczy również mógłbym wymieniać do usranej śmierci :)
Już nie patrzę już kto jakim autem co wyczynia, ale mam takie powiedzmy "top 10" (albo więcej) manewrów na drodze, które doprowadzają mnie do szewskiej pasji.
Kierunkowskaz po skręceniu lub zmianie pasa – oszczędzajmy żarówki!
Hamowanie w ostatniej chwili przed światłami (skrzyżowaniami) – przecież jeszcze nie wiem gdzie jadę!
Nie wpuszczanie w korku tych z podporządkowanej ("zamek") – przeciez ja mam pierwszeństwo!
Wyprzedzanie na 3-go (wszelkie formy) – mam mocne auto to mi wolno, a co!
Parkowanie w miejscach utrudniających ruch/zakazach zatrzymywania – ja tylko na chwilkę!
Miganie światłami gdy wyprzedzam inny pojazd – jedziesz wolno to wznieś się w powietrze!
Parkowanie pojazdu na dwóch miejscach parkingowych – tam się nie "wcisnę", bo nie umiem!
Jazda na mgielnych (przednich lub tylnych) bez względu na warunki – chodzi o to żeby być widoczym!
Światła świecące wszystkimi kolorami tęczy i we wszystkie strony – ja też chcę mieć ksesony... w Tico!
Wpychanie się w korkach przed wolniejsze auta i TIRy – nie mają czym jechać to niech stoją!

etc...
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez jazzzy » 7 lut 2007, 01:56

tak przy okazji to widzialem dzis niezlego kozaka w poldku ktory stwierdzil ze auto przed nim jedzie zbyt wolno (moze jakies 5-10km/h od niego samego) wiec bez dotykania hamulca i kierunkowskazow (na lusterka tez pewnie nie patrzyl) zjechal na prawy i momentalnie na lewy wyprzedajac tamtego. Moze nie byloby to dziwne gdyby nie fakt ze za nim i przed nim auta sie poruszaly na obu pasach a brak sygnalizacji manewru kiepsko sie moze skonczyc. Takie skakanie po pasach i jazda na zderzak to ponoc polska specjalnosc.
Forumowicz

Od: 31 sty 2006, 00:43

Postprzez andrev001 » 7 lut 2007, 08:51

jazzzy napisał(a):Takie skakanie po pasach i jazda na zderzak to ponoc polska specjalnosc.

W moich okolicach polska i meksykańska. Tu rzadko uświadczysz włączanie kierunku – bo akurat ktoś wcina burgera, lub gada przez koma.

Sytuacja z dziś. Jadę dealerowskim autem zapłacić rachunki. Z uwagi na śnieg i korki na główniejszych trasach, jadę sobie bocznymi uliczkami. Zbliżam się do krzyżówki, nie mam znaku STOP ale jadący z mojej prawej i lewej mają. Dziękować bogu, że rozglądnąłem się i zdążyłem zatrzymać, gdyż z mojej lewej strony jechała solarka (30-40 mph) i nie zatrzymała się. Myślę sobie "idiota". Ale mało tego, na następnej ta sama sytuacja tylko byłem trochę dalej, więc bez problemu. Myślę, że urządzili sobie wyścig "Kto szybciej odśnieży drogę?". Mówię Wam...

Ale nic nie przebije samochodów bez lamp :D tylnych lub przednich, musisz być wróżką by wiedzieć jaki manewr chcą wykonać :D ...
Forumowicz

Od: 30 paź 2005, 06:23
Auto: '03 Ford Focus ZX3

Postprzez Gruby Wujek » 28 lut 2007, 04:35

Policja...
Początkujący

Od: 10 wrz 2006, 20:57
Auto: Mazda 626