mazda rx-8 vs. m3

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez MAXX » 9 lip 2006, 23:36

W sumie znam troche osób które " wystaja ponad średnią krajową " i wyglądają i zachowują się jak normalni średniacy wogle się z tym nie obnosząc także zdziwienie dla kogoś kto o tym nie wie może być spore . Ja zawsze jestem szcześliwy jak komuś sie udało i to tylko polska mentalnośc daje takie powody do myślenia i zazdroszczenia a nie do podjecia działań w tym kierunku aby było lepiej – w końcu pieniądze leża na ulicy ;)
Forumowicz

Od: 22 cze 2004, 15:59
Auto: Nissan Primera 2.0 GT SR20DEH

Postprzez Mev » 10 lip 2006, 00:04

Bobek – spiskowa teoria dziejów? <lol>

Ja jak pierwszy raz zobaczyłem fotke przemekw to pomyślałem "sportowiec" ;)

Widzisz Przemek jaką masz popularność na forum i to sami męszczyźni zastanawiają się nad Twoim wizerunkiem <lol>
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez przemekw » 10 lip 2006, 00:09

moderator chyba powinien male co nie co skasowac :)
-----------------------------------
Mazda RX-8 Revolution 170 2006 rok
Peugeot 407 SW Premium 2.0 HDI 2007 rok
VW Garbus 1600i Mexico 1997 rok
Merdedes S280 (W108) 1970 rok
Forumowicz

Od: 19 kwi 2006, 04:23
Auto: Mazda RX-8 Revolution 170

Postprzez Adaś » 11 lip 2006, 11:17

Bobek napisał(a):Italiano napisał:
A może to spadochron....

albo koles ma za duzo kasy i mu sie w portfelu nie mieszcza

Bobek zastanow sie czasem zanim cos napiszesz <głaszcze>
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Bobek » 14 lip 2006, 23:56

Adaś napisał(a):Bobek zastanow sie czasem zanim cos napiszesz

a Ty ki [tiiit] sie wpierdalasz ;) <killer> <dupa>
Początkujący

Od: 3 cze 2006, 17:11

Postprzez Bobek » 14 lip 2006, 23:59

Swiruje tylko bez fochów <lol>
Początkujący

Od: 3 cze 2006, 17:11

Postprzez MegaLoL » 28 lip 2006, 15:43

Wracajac do meritum sprawy, ja bym sie nie zdecydowal na M3. Dlaczego?? Bo za niedlugo bedzie nowy model, jezdzi tego juz troche, jest szybsza na prostych w zakretach juz nie, na pewno nie jest lepsza jesli chodzi o wlasciwosci jezdne, mojemu gustowi bardziej odpowiada wyglad 8 niz M3. Nie wiem jak reszta uzytkownikow rotacyjnych, ale mnie ten silnik strasznie przypadl do gustu i boje sie ze dlugo nie bede chcial przesiasc sie na inne sportowe wozki ;) Jedynie to chyba tylko mi sie bardziej podoba dzwiek Ferrari i boxtera Porsche ;) No ale im mniej 8, tym wieksza indywidualnosc :P
Sie gra, to sie Mazde RX-8 ma...:P
Forumowicz

Od: 22 gru 2005, 16:12
Auto: Mazda RX-8

Postprzez Italiano » 28 lip 2006, 18:47

MegaLoL napisał(a):boxtera Porsche

Jedyny Porsche jaki mi sie nie podoba...przeta 911 sa ładniejsze, nie wspominając o mocy...Boxter najsłabszy ze wszystkich Porszaków :P
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Forumowicz

Od: 27 mar 2005, 00:40
Auto: Renault scenic 1.6 B
Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez MegaLoL » 29 lip 2006, 11:33

Italiano napisał(a):Boxter najsłabszy ze wszystkich Porszaków

Chodzilo mi o silnik a nie o model :)
Forumowicz

Postprzez Italiano » 29 lip 2006, 11:58

MegaLoL napisał(a):Chodzilo mi o silnik a nie o model

Upss...drobne niedoczytanie...racja :]
Forumowicz

Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez MegaLoL » 29 lip 2006, 12:01

;) Wybaczam.
Forumowicz

Postprzez Bartheez » 29 lip 2006, 17:12

Witam
Z mojego punktu widzenia:
Jesli chodzi o zakup bmw i ma tobyc m3 to odpada bo samochod nie jest wcale taki tip top !! Jak juz chcesz wydac kase to kup sobie bmw 850 ostatni rocznik produkcji to bedzie auto orginalnie wygladalo i osiagi tez niczego sobie ;)
Co do RX8 to zadna znowu rewelacja i najwiekszym minusem jest silnik za orginalny !! Jesli sie zdecydujesz na mazde to polecam mazde 6 <jupi>
Pozdrawiam i zycze udanego zakupu i frajdy z auta !!
Forumowicz

Od: 16 mar 2006, 20:56
Auto: 323F(BG) 1.6i 8v,1991

Postprzez kkns » 5 mar 2007, 09:30

Nigdy w zyciu bym nie zamienil jazdy unikatowym rx8 z tak oryginalnym silnikiem (super lekka konstrukcja, wizerunek, prowadzenie, unikatowosc) na jazde srednio gustownym BMW o ktorym marzy kazdy dres na osiedlu i kazdy badylarz na wsi. Ludzie co wy wogole gadacie. M3? Ja mam toyote corollke po swapie z silniczkiem 4agze 1.6 na kompresorze. Na dzien dzisiejszy ok. 185 koni i 225 niutkow ale juz od 1500 obrotow. Autko kosztowalo nie wiecej niz 30 kola i troche pracy i nie ma bata na niego jak narazie na drodze. Super trackja, lekka modyfikacja i mam wrc ktore nie przekracza spalaniem 15 litrow przy normalnej jezdzie. W zyciu bym nie zamienil prawdziwych japonskich koni na jakies pseudo niemieckie ni to limuzyny ni to coupe dla ludzi z mala iloscia wloskow na glowie. Kierowcy m3 nie sa w stanie uwierzyc po wyscigu ze mna ze mam 1.6 a to dopiero poczatek :) 600 koni nie jest problemem dla rolki :) i co wtedy? Wybobrazcie sobie gdyby nagle japonczycy stwierdzili – wsadzamy tez takie duze silniczki i nagle by sie okazalo ze standard nsx o pojemnosci tych wysokich beemek i mesiow ma 1000 koni + ale by sie gawiedz zdziwila.... Dyskujsa m3 vs rx8 jest moim zdaniem bezcelowa... W sporcie samochodowym od lat rzadzi japonia na kazdym kontynencie i wszyscy maja wzrok skierowany na japonie. Jezeli ktos potrzebuje dupowozek do podrywania lasek to niech kupi bmw. Pozdrawiam
Początkujący

Od: 13 mar 2006, 15:27

Postprzez Morder » 5 mar 2007, 09:36

kkns napisał(a): ...i nie ma bata na niego jak narazie na drodze.

Gdybyś czasem wyjechał poza rewir swojej wsi, to gwarantuje, że sytuacja by się zmieniła :D
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:07
Auto: MX-3

Postprzez Italiano » 6 mar 2007, 23:35

Morduś powiedział co wiedział :] ... i wszystko na temat.
kkns...ale temat jest "mazda rx-8 vs. m3" , a nie "mazda rx-8 vs. corolla 1.6"
Forumowicz

Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez kkns » 7 mar 2007, 10:55

Italiano napisał(a):Morduś powiedział co wiedział :] ... i wszystko na temat.
kkns...ale temat jest "mazda rx-8 vs. m3" , a nie "mazda rx-8 vs. corolla 1.6"

Hmm tak powiedział co wiedział a wy widze lecicie pewniakami i nie dopuszczacie żadnej dyskusji. Ynteligencja. Tym się chyba różnimy, że ja naprawde cenię japońską motoryzację i szukam i pytam a Wy chyba przypadkiem macie te mazdy a w glowie BMW marzenie. Morder co do wsi to lekko przesadziłeś :) gratuluje :) Dajesz tylko obraz swojej osoby. Zero konkretnego info mi dałeś tylko się wymądrzasz. Nie było moim celem obrażać nikogo w żadnym z postów. Jak będziesz w okolicy krk lub nowego sącza – chętnie porównam ten Twój mordolocik do mojego 1.6 :) Wydaje Ci się, że coś wiesz :)
Początkujący

Postprzez gari » 7 mar 2007, 16:31

kkns chlopaku nie bulwersuj sie tak zlosc pieknosci szkodzi ;)

4agze 1.6 na kompresorze

wrzuc wykres rolki z hamowni albo opisz samochodu bo na forum mazdy raczej ludzie sie nie znaja na oznaczeniach silnikow toyoty i osiogow jakie za nimi stoja...jenda z najmocniejszych rolek w polsce (GRATSY)

Gdybyś czasem wyjechał poza rewir swojej wsi

gdybys kknsuzupelnil swoj profil nie bylo by niedomowien ;)

Nigdy w zyciu bym nie zamienil jazdy unikatowym rx8 z tak oryginalnym silnikiem (super lekka konstrukcja, wizerunek, prowadzenie, unikatowosc) na jazde srednio gustownym BMW o ktorym marzy kazdy dres na osiedlu i kazdy badylarz na wsi.

jezdziles tymi autami czy tylko je ogladales?? te wlasnie "unikatowe" rozwiazani wiele osob do niej zrazaja (np mi nie podpasoawala ;) ) ale tu nie jestem sam...
Co do RX8 to zadna znowu rewelacja i najwiekszym minusem jest silnik za orginalny
i majac do wyboru te dwa auta bez wachania wybieram m3 albo nawet trojke 330i ...i mimo iz klikam na forum miliosnikow japonskich aut zwisa mi czy auto ktorym jezdze jest japonskie, niemieckie czy skandynawskie ;) jaki jak dlugo mi sie podoba jest niezawodne i mi sie dobrze nim jezdzi ..... a co do wizerunku auta to radzil bym troche poszerzyc horyzonty i spojrzec poza wlasne podworko bo chyba tylko w krajach bylego bloku wschodniego BMW ma tak "specyficznych" milosnikow

POZDR
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
Forumowicz

Od: 11 kwi 2006, 18:25
Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20

Postprzez b2 » 7 mar 2007, 16:34

gari napisał(a):bo chyba tylko w krajach bylego bloku wschodniego BMW ma tak "specyficznych" milosnikow

no ale kolega nie mówi, że zamierza się stąd wyprowadzić, więc póki co jest to istotne kryterium. co mnie obchodzi, że w holandii bw to auto dla dystyngowanego, dobrze zarabiającego pana po 40? w polsce przyjmuje się, że bmw to dresowóz, z niezbyt rozgarniętą blond pupą w białych kozaczkach na wyposażeniu. niestety.

kkns napisał(a):Nigdy w zyciu bym nie zamienil jazdy unikatowym rx8 z tak oryginalnym silnikiem (super lekka konstrukcja, wizerunek, prowadzenie, unikatowosc) na jazde srednio gustownym BMW o ktorym marzy kazdy dres na osiedlu i kazdy badylarz na wsi.

badylarze akurat marzą o mercedesach :)

kkns napisał(a):Morder co do wsi to lekko przesadziłeś

kompleksy? ;)
Ostatnio edytowano 7 mar 2007, 17:05 przez b2, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 1 lut 2004, 17:33
Auto: 08 GH 2.5 Dynamic Sport

Postprzez gari » 7 mar 2007, 16:56

kkns napisał(a):Jak będziesz w okolicy krk lub nowego sącza

aaa wlanie mi sie przypomnialo...w twojej okolicy smiga biala E11 z 4agze oraz niebieska E11 4E-FE turbo ... nie wiem czy miales okazje kiedys z nimi sie spotkac??

b2 napisał(a):w polsce przyjmuje się, że bmw to dresowóz, z niezbyt rozgarniętą blond pupą w białych kozaczkach na wyposażeniu. niestety.

Ahh ta wschodnioeropejska mentalnosc "Co powiedza sasiedzi" <glupek2> ... moze sie tak przyjelo ale to nie znaczy ze sie trzeba przejmowac tym kupujac auto dla siebie ... osobiscie mi to zawsze zwisalo co kto sobie o mnie mysli <dupa>

POZDR
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
Forumowicz

Od: 11 kwi 2006, 18:25
Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20

Postprzez kkns » 9 mar 2007, 08:42

Oj. Widze, ze dyskusja rosnie :) W skrocie. Bulwersacja byla chwilowa – skrzywienie po innych forach a tu widze troche bardziej towarzystwo na poziomie i z humorem co dobrze rokuje :) Kwestie juz omowione – urazonych przepraszam i juz tlumacze. Wrzuce dane lacznie z wykresami wkrotce – narazie zmieniam jeszcze walki i obczajam kwestie twinchargingu a wiec moze byc jeszcze bardziej potwornie mocno. Chwilowo duzo obowiazkow 2 firmy na glowie i takie tam pierdoly zyciowe, biegam ... www.promotormocy.pl – biala corolka w galerii to moj smigacz tyle na razie moge pokazac. Co do tych corolek tak jest i kojarze te osoby – sam sciagalem 4 takie silniki do Polski, akurat nie dla nich – tamte sie robia dopiero autka i bedzie wysyp w tym sezonie troche mam nadzieje. Co do BMW. Hmm – no ja sie przyznam, ze nie lubie niemieckiej motoryzacji i german stylu, ktorego efekty wielokrotnie strasza doslownie na polskich ulicach oraz uwazam, ze po co kupowac cos co ma 3 litry pojemnosci jak mozesz miec to samo albo lepiej ze znacznie mniejszego kompaktowego, nowoczesnego i ekonomicznego silniczka ale wiecie w swiadomosci Polaka ponizej v6 2.5 to nie auto a potem wszyscy placza na stacjach benzin (nie rozumiem – przedluzanie sobie czegos, kompleksy czy cos he). Do tego dochodzi jeszcze legendarna jakosc japonczykow. Zestawienia ADAC i TUV od lat bija po oczach co jest dobre a co nie. Nie interesuje mnie kto czym jezdzi i co ma. Mam swoje zycie bardzo fajnie juz ulozone – na szczescie. Ja tez kiedys jezdzilem niemcami i innymi wyrobami motoryzacyjnopodobnymi i wydawalo mi sie, ze jestem the best na drodze dopuki sie nie przejechalem skylinem i sie zaczelo... Tak oczywiscie, ze jezdzilem zarowno RX8 i RX7 late spec i polowa innych kultowych autek stad tak o nie walcze bo wiem co dobre, jezdzilem w sensie mialem okazje poprowadzic te autka na roznych zlotach, spotach itp. na zachodzie. Mnie bardziej odstrasza spalanie tych cacek niz unikatowosc bo juz bym dawno tym smigal :) Wracajac jeszcze do otoczki wokol beemek – no niestety, tak juz wyjszlo. Tak jak nie zobaczysz na koncercie jazzowym czy tez w operze pana w dresie bez wloskow na glowie, tak ciezko rowniez jest zobaczyc w bmw w Polsce rozsadnie wygladajaca osobe i to sa fakty. Jedzmy pod pierwsze-lepsze dysko i popatrzmy co kroluje na parkingu. Multum spaszczonych i zmasakrowanych siatexami i naklejkami calibr, bmw i tak dalej. Tak juz jest poprostu i musicie to przyjac do wiadomosci. Nie twierdze, ze powiedzmy m3 jest kicha samochodem bo de facto jest to kult ale podobne osiagi przy odrobinie pomyslunku mozna miec z duzo mniejszego silniczka a plus – usmiech na stacji benzynowej i wieksza oryginalnosc. Zreszta wystarczy zobaczyc dowolny film ze zlotu czy spotu VW czy tez BMW i wszystko mowi samo za siebie lacznie z oprawa muzyczna imprez :) Kazdy cos tam lubi. Trzeba sobie wybrac cel i dazyc. Ja lubie male japonskie [tiiit].... i juz sie niestety nie zmienie :) mam szybko, bezawaryjnie i stac mnie na to, leje i jezdze i do tego ta fajna swiadomosc, ze dokopujesz takim silniczkiem prawie wszystkiemu za duzo wieksze pieniadze a o to chyba chodzi w streetracingu (nie ma nic potwornie bardziej zabawnego jak agresywny pseudo-nowobogacki w swoim swietnym a8 prawie nowka tdi, ktory jest az czerwony ze zlosci ze nie moze Cie wyprzedzic hehehe). Pozdrawiam
Początkujący