przez polak900 » 30 cze 2011, 15:25
ja mam ostatni model legacy i mazdę 6 tak się złożyło.
legacy oczywiście z silnikiem D, i rewelacyjnie się tym jeździ, szczególnie wyprzedza.
silnik pięknie wkręca się na obroty ( nie zauważyłem turbo dziury) i kręci się prawie tak jak by to była benzyna (oczywiście nie przesadzam), przy tym w aucie jest stosunkowo cicho
zdarzało się się, że osoba wsiadająca pierwszy raz do mojego subaru myślała, że jest w nim silnik benzynowy. Cenię Subaru też za sAWD.
mazda 6 benzyna w porównaniu do SUBA to inna bajka mniejszy moment i żeby coś wyprzedzić trzeba zredukować, ale i tak nie narzekam, do zawieszenia, wnętrza też nie mam zastrzeżeń.
mazda jest zdecydowanie lepiej wyposażona od subaru chociaż to drugie kosztowało ponad 30k więcej
nigdy bym nie kupił insigni, bo mój znajomy usłyszał od człowieka w salonie Opla, że jak chce już kupować to auto, to tylko z silnikiem V6 i napędem 4x4, poza tym nie co się na ten model zapatrywać.
ostatecznie zakupił saaba 9-5 Hirsch editionL:) 1.9 D
znacznie podkręcony
pięknie chodzi, ale brakuje mu napędu na 4x4 bo potrafi myszkować przy mocnym depnięciu w pedał gazu (trzeba trzymać mocno za kierownicę)
toyota, porządna marka, ale to taki japoński passat jak dla mnie, ale może się mylę
Honda już nieco lepiej ale też tego jeździ, a to mi akurat nie pasuje
jakbym miał kupować jedno auto to niemieckie odpadają (no poza BMW, ale go i tak nie kupię wiadomo dlaczego:) ) zostaje Subaru ze względu na świetny silnik oraz znakomite właściwości jezdne, wyposażenie ma dla mnie zdecydowane mniejsze znaczenie.