Opinie i luźne rozmowy użytkowników Mazd z silnikami diesla [DiTD]
Jak na razie nie zlokalizowałem takowego... wygląda na to że jest wszystko z nim ok, a nawet gdyby bylo to czy ustepowałoby po0 mignięciu kontrolki Swiec zarowych?? przydałby sie kawałek papieru
... bo jazda po kablach zajmie mi chyba z pół roku... pod kolumną kierownicy jakiś kabel przecięty... jakiś podlutowany... jakieś trzy przekaźniki... masakra... 
a tak z obserwacji (bardziej z nasłuchu) to po przekręceniu kluczyka powinny mi "klapnąć trzy przekażniki, jeden w skrzynce obok akumulatora drugi pod kolumną kierownicy i trzeci słysze gdzieś tak jakby pod schowkiem... czy ktoś wie co tam pod tym schowkiem klapie?? jak nie mam mignięcia świec zarowych to słychać tylko jeden przekażnik ze skrzynki obok akumulatora.
na przyszłość edytuj tekst

a tak z obserwacji (bardziej z nasłuchu) to po przekręceniu kluczyka powinny mi "klapnąć trzy przekażniki, jeden w skrzynce obok akumulatora drugi pod kolumną kierownicy i trzeci słysze gdzieś tak jakby pod schowkiem... czy ktoś wie co tam pod tym schowkiem klapie?? jak nie mam mignięcia świec zarowych to słychać tylko jeden przekażnik ze skrzynki obok akumulatora.
na przyszłość edytuj tekst
mechanicy to tez ludzie
- Od: 31 sie 2011, 21:40
- Auto: Mazda 323F DITD RF2A
mechanicy to tez ludzie
- Od: 31 sie 2011, 21:40
- Auto: Mazda 323F DITD RF2A
bo nie piszemy posta pod postem tylko edytujemy (całość masz w jednym poście)
nie musisz wszystko masz w jednym poście popatrz wyżej trochę.
tyle postow pod soba pisal
tego goscia mozna by opisac w naszych rekorach
zrobilem 8 postow pod soba
i niedostalem ostrzezenia 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
to moje i jego a że nie dotyczyły tematu to usunąłem
Uwielbiam taką pogodę............ tylko sprzęgło jej nie trawi
moc moment – wzrasta nie do opisania. Fenomenalnie ciągnie. Aż dziś wyskoczyłem specjalnie na S8 (u nas taka droga szybkiego ruchu – piekna, równa)
Choć zapowiadają już śniegi więc ostatnie dni cieszenia się mocą – DiTD śpi w garażu i nie widzi soli
Z calym szacunkiem ale jak wsiadam teraz w 2.0 benzynę to czuję totalny niedosyt
Choć zapowiadają już śniegi więc ostatnie dni cieszenia się mocą – DiTD śpi w garażu i nie widzi soli
Z calym szacunkiem ale jak wsiadam teraz w 2.0 benzynę to czuję totalny niedosyt

Ja też zauważyłem że sporo lepiej jedzie przy takiej temperaturze i czuć różnicę. Jeszcze lepiej jest jak złapie lekki mróz i jest sucho wtedy IC spełnia jak najbardziej swoje zadanie i zimniutkie powietrze łyka silnik
.
Mój IC odetchnie wtedy gdy zamontuje zderzak od Sportiva w którym jest większa kratka dolna
powinno być lepiej w gorące dni oraz zastanawiam się nad przerobieniem mocowania chłodnicy klimy bo zasłania IC na wysokości grilla.
Witajcie
Dawno mnie tu nie było, jednak przydarzyła się okazja by do Was zawitać
Magdzie stuknęła dwusetka. Wiem wiem, zaraz ktoś napisze, żebym do tego setkę dorzucił

Dawno mnie tu nie było, jednak przydarzyła się okazja by do Was zawitać
Magdzie stuknęła dwusetka. Wiem wiem, zaraz ktoś napisze, żebym do tego setkę dorzucił

- Od: 10 gru 2010, 14:55
- Auto: 323F BJ 2.0 DITD 2000r.
Marceli Szpak napisał(a):Wiem wiem, zaraz ktoś napisze, żebym do tego setkę dorzucił
Ja mam na liczniku 130 tyś i też mógł by ktoś powiedzieć że nie prawdziwy ale ja wiem swoje
Riki napisał(a):oby Wasze autka pokazywały
Oj pokazują i zaskakują po wciśnięciu pedału gazu
ciekawi mnie jak ludzie sprzedają używane napinacze w dodatku za starą kasę
ja takie wyrzucam do kosza po zmianie