Kto ma CB radio?
ja 2 miesiące temu kupiłam radio Uniden Pro 520 XL z anteną Sirio, podajże AS 145 i zdecydowanie POLECAM
radio super tłumi szumy, antena dzięki dużemu magnesowi trzyma się świetnie, wygodne w użyciu
za taki zestaw zapłaciłam 400 zł. wcześniej używałam czasami presidenta z taką samą anteną- działają identycznie więc naprawde nie warto przepłacać!!!:) nie polecam radia alan z anteną hustler- może i kwestia ustawienia ale działało tragicznie..
JOY doesn't want to go home yet :]
- Od: 7 cze 2010, 23:18
- Auto: Mazda Xedos 6 99'
bionda8 napisał(a):antena dzięki dużemu magnesowi trzyma się świetnie
ja nie wiem co wy tak z tymi dużymi magnesami – testowałem/testuję standardowy magnes do powiedzmy... 190-200 km/h i śmiga, nie odlatuje

ja uzywam juz 3 czy 4 anteny hustler i jest OK. Nie odpada przy 200 i na zasieg nie narzekam (radio president jakies tam Johny?) – wyjatkiem jest mx5 gdzie zasieg wynosi moze z 1km... ale jest to spowodowane umiejscowieniem anteny.
bartezm napisał(a):ja uzywam juz 3 czy 4 anteny hustler i jest OK. Nie odpada przy 200 i na zasieg nie narzekam (radio president jakies tam Johny?) – wyjatkiem jest mx5 gdzie zasieg wynosi moze z 1km... ale jest to spowodowane umiejscowieniem anteny.
gdzie masz antenkę ? Na klapie bagażnika ?

w autach "cywilnych" tzn hrv, focus itp (kombi) z tylu na dachu z lewej strony, mx5 – bagaznik prawa strona – jest bardzo nisko a podczas jazdy wygina sie do poziomu... 
o ile w cywilach w wiekszosci slucham tak w mx5 (jest tu raczej glosno) pytam jak jade w kolumnie – wtedy jest szansa ze mnie ktos uslyszy i ja kogos.
ogolnie uzywam w wyjatkowych przypadkach – strasznie swiszcze (antena) jak sie jedzie...
ps
radio mam jedno i je przenosze a 2 anteny (w mx5) na stale... bo za duzo roboty z przeciaganiem kabla.
o ile w cywilach w wiekszosci slucham tak w mx5 (jest tu raczej glosno) pytam jak jade w kolumnie – wtedy jest szansa ze mnie ktos uslyszy i ja kogos.
ogolnie uzywam w wyjatkowych przypadkach – strasznie swiszcze (antena) jak sie jedzie...
ps
radio mam jedno i je przenosze a 2 anteny (w mx5) na stale... bo za duzo roboty z przeciaganiem kabla.
Ja mam Cobre 19 (antyk) ale dziala:p
- Od: 22 lip 2010, 08:54
- Auto: Mazda 323 BG Sedan
Najwazniejsze zeby fajnie dzialalo a nie zeby wygladalo, podstawowa zasada!
- Od: 22 lip 2010, 10:39
adrianek1982 napisał(a):Najwazniejsze zeby fajnie dzialalo a nie zeby wygladalo, podstawowa zasada!
oczywiście pierwsze nie wyklucza drugiego
Radio – Uniden PC78LTW

Antena – President Missouri, niestety ze srebrnym batem, czarne podobno już nie są produkowane

Nie narzekam
Ja niestety nie mam Cb radia,strasznie dekoncentruje mnie podczas jazdy.. Nie powiem,bo często jadac z kolegą pomaga w znalezieniu drogi lub innych przydatnych informacji:) Ale jadac samemu jakoś mnei to nie bawi.
- Od: 28 sie 2010, 10:46
Yosan 2204 + antena sirio ml145 – za zestaw 400zł. Śmiga przyzwoicie, zasięg sprawdzony na trasie w dość pagórkowatym terenie około 7-8km. ASC nie najgorszy ;]
- Od: 3 sty 2009, 12:22
- Auto: Mazda 929 Coupe HB 2,0 GLX, 84'
Mazda 626 GE FP, 95' + Koltec
A ja poleciałem w presidenta:)
Zestawik: President Johnny II ASC + sirio as100
Jestem zadowolony a jeżdżę na trasie Radom-Gdańsk dość często
Chciałem unidena pro 520XL ale był problem z legalizacją tego urządzenia, a CB mam na firmę i musiałem mieć wszystko zgodnie z prawem
Zestawik: President Johnny II ASC + sirio as100
Jestem zadowolony a jeżdżę na trasie Radom-Gdańsk dość często
Chciałem unidena pro 520XL ale był problem z legalizacją tego urządzenia, a CB mam na firmę i musiałem mieć wszystko zgodnie z prawem
- Od: 23 maja 2010, 17:16
- Auto: Mazda3 BL 1.6 MZR Excl 10'
a jaki zestaw proponujecie do 250 zł ? czy raczej nie oszczędzać? kasa się liczy nie ukrywam ...
- Od: 6 kwi 2009, 09:49
- Auto: Kiedyś MX-3 1.8 V6 teraz zielona 323F BA 1.5 16V