Myjk napisał(a):Dźwięk silnika benzynowego wkręcanego powyżej 4t obr. zawsze mnie jakoś przerażał.
A mnie na przykład podniecał. Szczególnie w Mazdzie
www.mazdaspeed.pl
Tak jak pisałem wcześniej dokładnie tak mi się wydaje. Jedni nie lubią wiercenia benzyny, drudzy infradźwięków diesla.Myjk napisał(a):Czyli w zasadzie jest tu tylko i wyłącznie kwestia subiektywnego odczucia.
Dźwięk silnika benzynowego wkręcanego powyżej 4t obr. zawsze mnie jakoś przerażał.
domin1979 napisał(a):Jedni nie lubią wiercenia benzyny, drudzy infradźwięków diesla.
JohnnyB napisał(a):ale brak mu elastyczności diesla, czyli jedynego od czego diesel jest lepszy od benzyny.
JohnnyB napisał(a):Ja byłem zatwardziałym zwolennikiem diesla, teraz preferuje silniki benzynowe, prostsze, tańsze w utrzymaniu, bezobsługowe....
Maciej Loret napisał(a):Tzn. silnika nie słychać – szumy opływającego powietrza zagłuszają silnik kompletnie.
Myjk napisał(a):No właśnie... zależy co kto lubi.
nemi napisał(a):Po zakupie demonstrowałem auto... teściowej i jadąc 170 km/h zwracałem jej uwagę jak jest fajnie i cichutko, że możemy porozumiewać się normalnym tonem głosu. A w końcu autem jeździ się w środku, a nie na zewnątrz.
palmak napisał(a):Panowie ....
Trochę oderwę temat od poziomu hałasu ....
Jeżdziłem dieslem(136KM) w Mazdzie 6 z 2004 roku w kombi i powiem szczerze że przyśpieszenie nie wywarło na mnie jakiegoś specjalnego wrażenia , mimo katalogowo dobrych osiągów. Stad moje pytanie do Was ... jak jest z 2.0 benzyną? Potrzebuję opinii osoób którę taką miały przyjemność jeździć
neizd napisał(a):Dla kogo Diesel dla kogo Benzyniak?
bartezm napisał(a):sam na trasy uzywam diesla (focusa)
neizd napisał(a):Czy jest ktos w stanie nagrac mi jakos wyraznie dzwiek dobrego klekotu silnika M6?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości