Jaki dostaliscie najwiekszy mandat?

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez krzych » 2 sie 2009, 00:06

Żanetka napisał(a):tym bardziej że to jego nie pierwsze zdarzenie

No to faktycznie kiepawo.
Żanetka napisał(a):coś się chyba pod spodem pogieło

Bó. To dobrze sie postaraj przy protokole, zeby Ci o czyms nie "zapomnieli". Niedobre sa takie co "wchodza" glebiej, wtedy juz maszyna nie ta sama... Przykrosc.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez Slasher » 23 sie 2009, 22:13

Listopad 2008 –> 87km/h w zabudowanym, ale bylo po 23 –> 100zł + 4 pkt
Kwiecień 2009 –> 89 km/h w zabudowanym –> 200zł + 6pkt
Sierpień 2009 –> jazda bez zapiętych pasów bezpieczeństwa –> 100zł + 2pkt. Byłem 2 dni po zabiegu, założone szwy na brzuchu, tłumaczyłem że mnie bardzo boli... Na nic to wszystko, bo gdyby trzeba bylo to bym mial zaswiadczenie:/
Pozdrawiam Bogdan
Moja MX-3:
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/MX-,3/51151
Sprzedam różne części do MX-3
Forumowicz

Od: 23 cze 2008, 01:32
Auto: Mazda MX-3 1.6 16V B6 DOHC

Postprzez boger01 » 29 lis 2009, 01:08

Aleje Jerozolimskie po 50% rabacie wyszło 200pln i 4 pkt
Wisłostrada i kasting do filmu taxi. Pierwsze słowa od Pana Policjanta to cytuję: "nieźle się Panu ta Mazda zbiera z tych świateł" Nawet nie dali filmu na pamiątkę za te 400pln i 10pkt.
Jak koleżanka z pracy mówi do mnie, żebym się pośpieszył to przypomina żeby jednak nie za szybko bo tylko 10pkt mi zostało ;)
Początkujący

Od: 28 lis 2009, 19:55
Auto: M6 2.0 MZR-CD 136KM 04r sedan

Postprzez Akar.Zaephyr » 29 lis 2009, 07:24

Aż wesoło poczytać :) A jakiż obraz polskich kierowców sobie wyrobić, nie wspomnę :)
Na wesoło zaś pisząc wyobraźcie sobie polskie drogi na których 99% kierowców łamie przepisy. Dom wariatów na kółkach, i to wielu :D

Dopieprzę jeszcze przyprawy zauważając iż temat to "tylko" z najwyższymi mandatami :) Inaczując – nie wspominamy innych. Toż ile ich jest? :)

Wody w Wiśle trochę upłynęło od czasu gdym tu ostatnio pisał ale konto dalej mam czyste. Żadnego mandatu.

Teraz zaś, zgodnie z tradycją i czymś zwanym "normą" tego pięknego, polskiego padołu, nastawiam policzek coby się na pośmiewisko wystawić, co żem zresztą uczynił postawę wielce antyspołeczną prezentując. Zapewne wzorem posta poprzedniego bimbak pierwszy kamień rzuci, nic to jednak bo jutro stanę rześki niczym skowronek.

I tylko pamięć i uczciwość każ(rz)ą się zastanowić – sam żem przepisy nieraz w życiu łamał, nie nagminnie jednak co zaowocowało kontem pustym. Jakże więc jeżdżą Ci co ów mandat zarobili skoro kontrole na drogach niczym woda na pustyni – gdzieś na pewno jest ale nikt nie widział? Wzorem kontrastu – zawsze przeginać a pobożnie to od święta?

Wesoły to kraj gdzie obywatelsko mało kto jeździ, jak się już jakiś znajdzie to go zbimbaczą od babć i ich dumy i tak milknie głos rozsądku w studni bezrefleksji.

Dobranoc.

PS: Wszelkie wynurzenia, tudzież przemyślenia filozoficzne autora, należy traktować z przymrużeniem oka, o ileż nie obu. ;) Hyhy

PS2: Mam nadzieję że jednak chwilę refleksji to spowoduje. Nosz k&*$a, po coś się trudziłem żeby to niebanalnie spisać? To może też się ktoś natrudzi i przemyśli co robi? :) Mam nadzieję... że to nie walka z wiatrakami...
Forumowicz

Od: 6 paź 2014, 14:54
Auto: Były: Mazda 323F BA, Mazda MX5 NA
Honda NC700SDE
Jest: Hultaj Jonek Hajbryd

Postprzez Lorento » 29 lis 2009, 12:29

Zaiste dziwne, to forum na którym zaszczytem jest chwalić się otrzymanymi mandatami. Ci zaś co ich nie otrzymali, to cioty i baby nie umiejące jeździć... Przypomina to nieco ZK. Tam też pozycja w grupie często zależy od wagi popełnionego przestępstwa. Ponieważ przestępstwo też można popełnić kierując pojazdem – proponuję nowy wątek: JAKI DOSTALIŚCIE NAJWYŻSZY WYROK SKAZUJĄCY ZA PRZESTĘPSTWO DROGOWE – POCHWALMY SIĘ!

ps. już widzę te wpisy, np:
marian_41 – 2 lata w zawieszeniu na 5 i 6 tyś grzywny – za potrącenie pieszego na pasach;
młody_3 2 lata pozbawienia wolności bez zawieszenia, 10 tyś grzywny – jazda po pijaku i ucieczka, po wyjściu zamierzam pobić ten wynik... :]
itd...
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Forumowicz

Od: 2 lip 2008, 21:21
Auto: mazda 6 MZR 2,3

Postprzez krzych » 29 lis 2009, 21:53

Lorento napisał(a):Zaiste dziwne, to forum na którym zaszczytem jest chwalić się otrzymanymi mandatami.

Zaiste dziwny to policjant ktory widzi korupcje i lenistwo wladz, a sam niby czystym jest i zenony wylapuje (jakby nic lepszego do roboty nie bylo dla policji). Moze czas wstapic do wewnetrznej i zajac sie czyms pozytecznym? :P
Forumowicz

Postprzez Akar.Zaephyr » 30 lis 2009, 05:18

krzych napisał(a):
Lorento napisał(a):Zaiste dziwne, to forum na którym zaszczytem jest chwalić się otrzymanymi mandatami.

Zaiste dziwny to policjant ktory widzi korupcje i lenistwo wladz, a sam niby czystym jest i zenony wylapuje (jakby nic lepszego do roboty nie bylo dla policji). Moze czas wstapic do wewnetrznej i zajac sie czyms pozytecznym? :P

Ach, czyli rozumiem że korupcja i lenistwo władz są przyzwoleniem dla tego policjanta do kręcenia wałków, kantów, oszustw itd? W najlepszym przypadku niewywiązywania się ze swoich obowiązków?
Forumowicz

Od: 6 paź 2014, 14:54
Auto: Były: Mazda 323F BA, Mazda MX5 NA
Honda NC700SDE
Jest: Hultaj Jonek Hajbryd

Postprzez onyxboy » 30 lis 2009, 10:41

otoz ostatnim czasem ucieklem Policjantom nie to ze bylem pijany czy jakos tam ale chcialem poczuc ten dreszcze emocji i w miejscowosci Slubice poporstu ucieklem ale nie chodzi o to a bardziej o to iz tydzien pozniej ci sami policjanci pojechali sobie za mna radiowozem z kamerka w srodku i kilka wykroczen zarejstrowali i wyszlo 24 punkty i 1000zl mandatu a ze wczesniej mialem kilka punktow musialem zdac prawo jazdy do urzedu komunikacji czego niezrobilem i zlozylem wniosek o niemieckie prawko gdyz jestem zameldowany na stale w niemczech rowniez i pare dni temu odebralem i teraz ciesze sie z jazdy po polskich drogach a w przypadku mandatu punktow zawsze bede mial zero
onyxboy

Postprzez Lorento » 30 lis 2009, 11:27

onyxboy napisał(a):otoz ostatnim czasem ucieklem Policjantom nie to ze bylem pijany czy jakos tam ale chcialem poczuc ten dreszcze emocji i w miejscowosci Slubice poporstu ucieklem ale nie chodzi o to

no comments...
Może przejedź się do Stanów i pouciekaj policji, tam będziesz miał więcej emocjii. Moga ci odstrzelić czerep rubaszny też za 0 punktów :P
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Forumowicz

Od: 2 lip 2008, 21:21
Auto: mazda 6 MZR 2,3

Postprzez donmarkos1 » 30 lis 2009, 11:36

no mój mandat to 500 zł i 1pkt karny nie ma tu o czym pisać, ale bylo to za postój na miejscu dla niepełnosprawnych, ale nie było to specjalnie zaparkowane ( bo gnojem nie jestem ) po prostu miejsce jest źle oznakowane co zostało po jakimś tygodniu od mojego mandatu opisane w gazecie, że jest to ulubione miejsce Straży Miejskiej do nabijania kasy miasta, a tak na marginesie to nie było namalowanego inwalidy na postoju, był tylko znak pionowy, który był zasłonięty przez mur i szlaban.
Tak więc strzeżcie się ulicy Uniwersyteckiej w Toruniu przy przychodni.
W 100 % popieram to że nie należy stawać na miejscu dla niepełnosprawnych, ale jeśli tak to niech one będą porządnie oznakowane, a w wypowiedzi Pani z Urzędu Miasta w Toruniu padły słowa, że oznakowań poziomych nie stosuje się na starówce więc po co mają to robić na Uniwersyteckiej.
Paranoja mówię wam, ale żeby nie stawać to by chcieli

Pozdrawiam
[img]http://graphic.org.pl/images/jdv1284058723b.gif[/img]
Forumowicz

Od: 17 paź 2009, 16:06
Auto: Ford Focus mk2 kombi 1.8 TDCi 2005r.

Postprzez krzych » 30 lis 2009, 16:35

Akar.Zaephyr napisał(a):Ach, czyli rozumiem że korupcja i lenistwo władz są przyzwoleniem dla tego policjanta do kręcenia wałków, kantów, oszustw itd? W najlepszym przypadku niewywiązywania się ze swoich obowiązków?

Nie to mialem na mysli :) EOT
Forumowicz

Postprzez chudy178 » 30 lis 2009, 22:42

to u mnie powinno byc jaki mandat najmniejszy dostalem bo chyba mialem ulge hihihi przekroczenie predkosci o 30 jazda bez pasow i na dodatek powiedziei mi ze jadlem princesse heheh a dostalem tylko 100 i 2 punkty
Początkujący

Od: 30 lis 2009, 22:00
Auto: mazda 323f

Postprzez krzych » 30 lis 2009, 23:02

chudy178 napisał(a):i na dodatek powiedziei mi ze jadlem princesse

A to jest jakies prawo zakazujace jedzenia za kierownica? Bo jak tak to ja ciagle lamie jakies prawo, a to pije, a to jem, a to gadam jak najety z pasazerami ;P
Forumowicz

Postprzez CezaR83 » 1 gru 2009, 01:07

krzych napisał(a):a to gadam jak najety z pasazerami

haha spoko, M6 to nie autobus :D
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez krzych » 1 gru 2009, 01:10

CezaR83 napisał(a):
krzych napisał(a):a to gadam jak najety z pasazerami

haha spoko, M6 to nie autobus :D

No nie, nie, ale WAGON! hahaha
Forumowicz

Postprzez Bimbak » 1 gru 2009, 19:38

Akar.Zaephyr napisał(a):Nosz k&*$a, po coś się trudziłem żeby to niebanalnie spisać? To może też się ktoś natrudzi i przemyśli co robi?

:D Jak doceniam twoje wypociny, aczkolwiek martwi mnie, a wręcz wtrąca w szaleńczy niepokój, że poparła cie tylko jedna osoba ... tak ... policja też człowiek i też pracować musi, by rodzina miała co jeść i pies też.
Ja rozumiem troskę o zdrowotność... coraz więcej ciot na drogach i coraz trudniej wyprzedzić zawałowców w ich służbowych octaviach i mondeo, którzy wloką się przez miasto 180 po czym gwałtownie hamują bo akurat mieli zaplanowaną ważną telekonferencję w samochodzie a sięgnąć telefon z tylnego siedzenia łatwiej zapierając się o hamulec niż o pedał gazu. W takich sytuacjach naprawdę drżę w trwodze i zmartwieniu o życie tych biednych ciot w zetknięciu z takim preclem zawałowcem. Gdyby taki sam system zarządzał totalizatorem co przyznawaniem prawa jazdy to mielibyśmy w tym kraju 6 mln miliarderów. Nieszczęście.
Jak sobie wyobrażę polskę w której 99% obywateli jeździ przepisowo to widzę kraj w którym nagle 0,8% mieszkańców przestało łamać przepisy.
Co do ilości mandatów to moim zdanie dla wybitnie dużych odbiorców powinien być przyznawany Order Orła Białego za zasługi i wkład w wsparcie Budżetu Narodowego jak i cegiełka z imieniem i nazwiskiem wbudowana w ścianę Świątyni Opatrzności Bożej. Ja się osobiście chwalić nie będę ale nie skromnie powiem, że pewnie i moje nazwisko jak Bóg dopomoże znalazłoby się na tych cegiełkach – choć pewności nie mam gdyż ostatnio zachowywałem się nieco niepatriotycznie. Przestałem się zatrzymywać do kontroli .Ale szczerze sami przyznacie, tyle teraz tych świetlnych bilbordów i innych reklam że nie sposób odróżnić spier****jącego ci z pasa ruchu na czworaka policjanta od bożonarodzeniowej reklamy coca coli, albo jakiegoś durnego znaku poziomego typu Uwaga szkoła czy Przygłupie dzieci o skłonnościach samobójczych – włącz wycieraczki, A17 czy T27 ... nieważne.
Ale nie mam pretensji do policji gdy jednak się zatrzymam. Jak już pisałem ja rozumiem. Muszą przestrzegać tego ich kodeksu bo inaczej nie dostaną nowej sprawności i nie pojadą na turnus, lub co gorsza nie dostaną nowego tornistra. Uśmiecham się, przyjmuję, nawet żeby im głupio nie było w tym ich programie lojalnościowym biorę udział, ale chwilowo zbyt wielu punktów nie mam więc dostaję tylko czarno-białe zdjęcia.
Nie chce mi się już marudzić więc napiszę tylko że zamiast kupować dzieciakom nowe laserowe pistolety zainwestowali by w infrastrukturę. Bo tylko to przynosi wymierne i długotrwałe efekty w poprawie bezpieczeństwa i przepustowości dróg. Tylko że to znowu nie pozwala wydymać przeciętnego obywatela na kasę, co kłóci się podstawowymi prawami konstytucji... nie??
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Kamil » 1 gru 2009, 23:59

moj pierwszy mandat i 100zł i 1pkt karny za postój na zakazie, moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina :)
Kamil

Postprzez krzych » 2 gru 2009, 11:57

Bimbak <glupek2> hahaha
Forumowicz

Postprzez michalxxxxx » 2 gru 2009, 21:33

To ja mialem lepszy debiut 5 pkt i 300 zl za wymuszenie pierwszenstwa policji. (wyjezdzalem z parkinku a oni na parkingu mieli patrol) do tego zatrzymanie dowodu za wyciek plynow z auta, (heh te fiaty 126 ;] ) 2 tygodnie pozniej 100 zl i 1 pkt za przewoz kolegi ktory mimo moich prosb nie zapial pasow (fajny kolega co nie?) on dostal 100 i 1 pkt za brak pasow. od tego czasu jedyne mandaty 3 x20 zl za przekroczony czas parkowania ;]
Forumowicz

Od: 2 gru 2009, 21:26
Auto: Mazda 323f BA 1.5 16v 98'

Postprzez Mev » 6 gru 2009, 03:08

Bimbak:

<object width="320" height="265"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/h1hzJNhmlPg&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/h1hzJNhmlPg&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="320" height="265"></embed></object>

coś dla Ciebie <lol>
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500