Na światłach mijania przez cały rok – od 17 kwietnia b.r.
Piotrek napisał(a):to sobie szperacze zamontujcie
jak widzę niektórych idiotów na drodze, to aż załuję, że nie wiozę na dachu jakiejś lampy o ogromnej mocy. tak, żeby pokazać matołowi, że źle utawione światła/włączone długie przeszkadzają.
Pozdrawiam
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
- Od: 17 sty 2007, 12:23
- Auto: Oldsmobile Aurora 4.0L V8
A dziękuję – będzie miły
Ciekawe ile dzisiaj zobaczę samochodów bez świateł – będę liczył
Ciekawe ile dzisiaj zobaczę samochodów bez świateł – będę liczył
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Przejechałem 30km i widziałem 2 bez świateł – spodziewałem się, że będzie tak jak co dzień. Jednak ludzie wzięli to sobie do serca
brii napisał(a):Przejechałem 30km i widziałem 2 bez świateł – spodziewałem się, że będzie tak jak co dzień. Jednak ludzie wzięli to sobie do serca
ja też myślałem, że będzie gorzej ale jednak 8 aut na 4km trasie spotkałem bez świateł, co ciekawe większość to taksiarze... (nie wiem czym to idzie ale tak dziś było...)
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
- Od: 8 kwi 2006, 00:04
- Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99
A teraz kolejny argument "za"
http://wiadomosci.onet.pl/1520382,11,item.html
"Poszukiwany od 11 lat wpadł w ręce policji, bo nie włączył świateł mijania
37-letni mężczyzna, ukrywający się przed wymiarem sprawiedliwości od 11 lat, poszukiwany Europejskim Nakazem Aresztowania (ENA), został zatrzymany przez policję w Kętrzynie, gdyż zapomniał włączyć w aucie obowiązkowych od dzisiaj świateł mijania"

http://wiadomosci.onet.pl/1520382,11,item.html
"Poszukiwany od 11 lat wpadł w ręce policji, bo nie włączył świateł mijania
37-letni mężczyzna, ukrywający się przed wymiarem sprawiedliwości od 11 lat, poszukiwany Europejskim Nakazem Aresztowania (ENA), został zatrzymany przez policję w Kętrzynie, gdyż zapomniał włączyć w aucie obowiązkowych od dzisiaj świateł mijania"
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
No to ja dorzuce statystyke, na setke aut ktore mijalem , ok 10 bylo bez swiatel a 5 debili jechalo sobie an dlugich bo stwierdzili ze zwykle sa slabo widzialne za dnia
Wlasnei wydlubuje swoje kierunki w ktorych pojawia sie zarowki 21W ktore bede robic za swiatla dzienne, sory ale moje budki suflera zaslaniaja mi pol drogi no ale o bezpieczenstwie wlascicieli mx5 NA oczywiscie rzad nie pomyslal

Wlasnei wydlubuje swoje kierunki w ktorych pojawia sie zarowki 21W ktore bede robic za swiatla dzienne, sory ale moje budki suflera zaslaniaja mi pol drogi no ale o bezpieczenstwie wlascicieli mx5 NA oczywiscie rzad nie pomyslal

Less roof, more fun

No wlasnie rano w radiu mowili ze przez 2 tygodnie beda przymykac na kierowcow oko a potem mandaty. Ale dobrze kolega wyzej powiedzial najpierw prawidlowa regulacja swiatel a potem dopiero jazda.
..... " Mazda " szkoda ze tak pozno ja poznalem ...
- Od: 27 maja 2005, 16:49
- Auto: Mazda 6 GY Kombi 2,0 PB 2006
Ja dzisiaj widziałem większość na światłach a w Serwisie Mazdy powiedziano mi że już się zaczęło robienie świateł na automaty.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
Jako dobry i życzliwy kierowca zawsze staram się "mrugać długimi" w stronę samochodów bez zapalonych świateł, z zapalonymi tylko pozycyjnymi lub z jedną przepaloną żarówką. Wychodzę z założenia, że każdemu (zwłaszcza na początku) może się zdarzyć zapomnieć włączyć światła, lub nie wiedzieć o przepalonej żarówce, zwłaszcza jak jeździ tylko za dnia. Chciałbym, żeby to weszło do ogólnej kultury na jako symbol solidarności kierowców, gdyż każdy z nas może być w podobnej sytuacji...
Jednak przy okazji dokonałem ciekawego odkrycia
Gdy kierowcą nieoświetlonego pojazdu jest mężczyzna, to po takim "mignięciu" zazwyczaj włącza światła, natomiast kobieta zazwyczaj nie włącza
Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic do kobiet za kierownicą, wręcz przeciwnie (zwłaszcza po zobaczeniu odcinka TopGear z Fordem Transitem), ale ciekawe czym to jest spowodowane...
Jednak przy okazji dokonałem ciekawego odkrycia
Gdy kierowcą nieoświetlonego pojazdu jest mężczyzna, to po takim "mignięciu" zazwyczaj włącza światła, natomiast kobieta zazwyczaj nie włącza
Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic do kobiet za kierownicą, wręcz przeciwnie (zwłaszcza po zobaczeniu odcinka TopGear z Fordem Transitem), ale ciekawe czym to jest spowodowane...
- Od: 15 kwi 2007, 23:30
- Auto: 323C (BA) 1.5i 16V '97
Zauważylem dzisiaj, że kupa ludzi jeździ na światłach pozycyjnych
Policjancli zrobili u nas ciekawy myk – ustawili dwa patrole na tej samej drodze w odległości 3km, pierwszy pouczał kierowców którzy nie włączyli świateł, a drugi dalej wlepiał mandaty... Okazuje się, że niektórzy nieprzekonani do świateł w dzień gaszą je po upomnieniu
Policjancli zrobili u nas ciekawy myk – ustawili dwa patrole na tej samej drodze w odległości 3km, pierwszy pouczał kierowców którzy nie włączyli świateł, a drugi dalej wlepiał mandaty... Okazuje się, że niektórzy nieprzekonani do świateł w dzień gaszą je po upomnieniu
brii napisał(a):Okazuje się, że niektórzy nieprzekonani do świateł w dzień gaszą je po upomnieniu ysz
mandacik ich przekona
Czacha napisał(a):Jako dobry i życzliwy kierowca zawsze staram się "mrugać długimi" w stronę samochodów bez zapalonych świateł, z zapalonymi tylko pozycyjnymi lub z jedną przepaloną żarówką.
Postępowanie jak najbardziej szlachetne.
Mi kiedyś sie za takie miganie "odwdzięczono się" wyprostowanym środkowym palcem

Spostrzeżenia co do reakcji kobiet mam takie same. Cobyś nie robił – i tak "nie zakuma" tematu.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Mi kiedyś sie za takie miganie "odwdzięczono się" wyprostowanym środkowym palcem
Spostrzeżenia co do reakcji kobiet mam takie same. Cobyś nie robił – i tak "nie zakuma" tematu.
co szczególnie jest frustrujące, gdy ktoś zasuwa nocą bez świateł (mistrza mają w tym kobiety z torunia)