Aku w benzynie ma 80 Ah (diesel 110 Ah) --> i jest niemożliwe, aby był tak szybko się rozładował. Niemożliwe ! bo co będzie dopiero zimą, kiedy pojemność (sprawność) aku spada nawet (mrozy) do 50 % ?
To musi hulać, a o tej porze roku w szczególności !
IMho
Może mieć to związek z tym alarmem – z reguły jeden z obwodów wchodzi w zapłon, więc ...
Zakup używanego auta – Mazda CX-5 (2012 – 2016)
Witam,
mam zamiar kupić mazdę cx-5 diesel 2.2 silnik 4x4.
Moim wcześniejszym autem byl ford c-max 1.6 w dieslu i miałem z nim problemy. Mianowicie często dymił – musiałem jezdzić do seriwsu i czyścić lub wymieniać EGR. Boję się, że moge mieć podobne problemy z cx-5.
Dodam, że w serwisie mówiono mi ze przyczyna ta wynika z tego iż jeżdżę tylko po mieście... Nie wiem właśnie czy w tym wypadku nie lepiej mi kupić benzyne.
Bardzo proszę o wypowiedzenie się na ten temat.
Czy ktoś z was jest już w posiadaniu tego modelu?
mam zamiar kupić mazdę cx-5 diesel 2.2 silnik 4x4.
Moim wcześniejszym autem byl ford c-max 1.6 w dieslu i miałem z nim problemy. Mianowicie często dymił – musiałem jezdzić do seriwsu i czyścić lub wymieniać EGR. Boję się, że moge mieć podobne problemy z cx-5.
Dodam, że w serwisie mówiono mi ze przyczyna ta wynika z tego iż jeżdżę tylko po mieście... Nie wiem właśnie czy w tym wypadku nie lepiej mi kupić benzyne.
Bardzo proszę o wypowiedzenie się na ten temat.
Czy ktoś z was jest już w posiadaniu tego modelu?
-
scizior
bylem dzisiaj na przegladzie w aso i przyjrzalem sie cx5-3 lata od zakupu mojej 6 strzeliły i przyznam ze czekalem na ten model i słuchajcie normalnie Hyundai ix35- czy wam sie nie kojarzy?, nie rozumiem mazdy zamiast zrobic cos na kształt slicznej cx7 to obły koreanczyk, lepiej juz było bmw x3 skopiowac..
- Od: 23 mar 2011, 09:04
- Auto: 2.0 mzr-cd 2009
Oczywiście z gustami sie nie dyskutuje i każdy widzi to co chce ale powiem szczerze żadnych podobieństw do hyundaia nie widze
Z tylu moze trochę sylwetka przypomina Kuge .... Moze coś z Qashqaia ..... ale Hyundai ?
Z boku widzę nawiązanie do serii x BMW. Co prawda wiecej tu X1 niż X3 (takie podniesione kombi) ale nic z Koreańczyków

Z tylu moze trochę sylwetka przypomina Kuge .... Moze coś z Qashqaia ..... ale Hyundai ?
Z boku widzę nawiązanie do serii x BMW. Co prawda wiecej tu X1 niż X3 (takie podniesione kombi) ale nic z Koreańczyków
- Od: 24 mar 2012, 13:46
- Auto: CX-5 2.0 AT AWD SkyPassion
(byla Mazda 6. 2.0l. 2008 r)
Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Przemyślałem całą sprawę i kupię jednak silnik benzynowy. Przemawia do mnie mniejsza cena. Moje obecne auto jest z 2004 roku, a ma przejechane dopiero 65 000 km... Biorąc pod uwagę ostatnią wypowiedź, dieslem musiałbym jeździć chyba z 30 lat żeby mi się zwrócił :-D
Pozostaję teraz kwestia – automat czy manual ? Co lepsze po mieście ? Sądzę, że to pierwsze z pewnością wygodniejsze. Czekam na wasze opinie
Ponawiam pytanie, czy ktoś z was jest już w posiadaniu tego modelu, jeżeli tak to bardzo proszę o udział w rozmowie!
Pozostaję teraz kwestia – automat czy manual ? Co lepsze po mieście ? Sądzę, że to pierwsze z pewnością wygodniejsze. Czekam na wasze opinie
Ponawiam pytanie, czy ktoś z was jest już w posiadaniu tego modelu, jeżeli tak to bardzo proszę o udział w rozmowie!
-
scizior
Posiadaczy tego modelu masz już tutaj viewtopic.php?f=358&t=130358 są nawet już opinie,wystarczy przeczytać 
Pozdrawiam
Marian
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
No to niezle
Ciekawy jestem ile cx5 sprzedali już w Polsce i jaka jest skala tych usterek .....
Kurcze nie wiem jak to było z poprzednimi modelami ale jak porównam te wszystkie sygnały z moimi usterkami w "6" po czterech latach eksploatacji to jestem przerażony swoją decyzja o zakupie
Tam nie naprawialem nic. Jazda od przeglądu do przeglądu. Coś sporo tych usterek nawet jak na nowy model. Trochę to do mazdy nie podobne.
Ciekawy jestem ile cx5 sprzedali już w Polsce i jaka jest skala tych usterek .....
Kurcze nie wiem jak to było z poprzednimi modelami ale jak porównam te wszystkie sygnały z moimi usterkami w "6" po czterech latach eksploatacji to jestem przerażony swoją decyzja o zakupie

Tam nie naprawialem nic. Jazda od przeglądu do przeglądu. Coś sporo tych usterek nawet jak na nowy model. Trochę to do mazdy nie podobne.
- Od: 24 mar 2012, 13:46
- Auto: CX-5 2.0 AT AWD SkyPassion
(byla Mazda 6. 2.0l. 2008 r)
nie wiem czy wiesz, ale w opcji AT podczas hamowania silnika zawsze jest pobierana niewielka ilość paliwa. Natomiast w opcji MT podczas hamowania silnikiem nie jest pobierane żadne paliwo. Jeśli liczy się dla Ciebie wygoda (miasto), to automat – choć podczas jazdy testowej nie podobało mi się mocne kręcenie silnikiem (zrzut biegu po depnięciu na gaz). Jeśli lubisz mieć kontrolę nad samochodem i zużyciem paliwa, a do tego wartość dodana = radość z jazdy – to tylko MT.
- Od: 17 sty 2012, 11:38
ja po za szyba nie mialem usterek. a z nią nie wiem co sie stało, monitoring przejrzany i tu nie zadziałał czynnik zewnętrzny. jestem ciekaw jak sie mazda do tego ustosunkuje...
- Od: 7 sty 2007, 22:49
- Auto: Mazda 6 kombi 2.0 diesel 136km => CX 5 SkyPassion 2.0 MT 160km => CX9 3.7 V6 277 :)