Auto nie jest bez wad. Sporo się czyta o elektronice i zawieszeniu. Ale jakoś mnie to jeszcze nie odstrasza. W tej chwili (po dzisiejszym przymierzaniu tyłka do fotela kierowcy) dla mnie ten Pug i Mazda to najsilniejsza konkurencja. W maździe biorąc silnik PB pod uwagę problematyczna jest chyba tylko blacha... Trzeba będzie wybrać mniejsze zło
Zakup samochodu używanego – budżet do 25.000 zł
Ale przymierzaliśmy się dzisiaj do niego, wystarczy nam myślę. Musze tylko gdzieś dorwać PB i klekota i porównać jazdę. 2.0 HDI dosyć dobrze wspominam i chyba byłbym w stanie zaryzkowac, gdybym dorwał pewny egzemplarz.
Auto nie jest bez wad. Sporo się czyta o elektronice i zawieszeniu. Ale jakoś mnie to jeszcze nie odstrasza. W tej chwili (po dzisiejszym przymierzaniu tyłka do fotela kierowcy) dla mnie ten Pug i Mazda to najsilniejsza konkurencja. W maździe biorąc silnik PB pod uwagę problematyczna jest chyba tylko blacha... Trzeba będzie wybrać mniejsze zło
Jeśli chodzi o dwulitrową "benzynę" w 407, to zależy jaki rocznik... Miałem EW10J4 w C5. Silnik stosunkowo nowoczesny, ale o zupełnie innej kulturze pracy niż jednostka Duratec 20/LF od Ford-o-mazdy... W tym porównaniu w zasadzie bez kultury. Programowo żłopie olej i potrafi dziwnie chodzić podczas rozgrzewania, czego nikt nie potrafi naprawić – ludzie wymyślają teorie, że to szklanki, kaseta zapłonowa, czujnik temperatury i inne historie, a winny najprawdopodobniej jest program. Niewątpliwą zaletą jest na pewno bardzo skromny apetyt na paliwo i bezawaryjność. Jednostka po zmianach (EW10A), wyposażona w inne sterowanie, zmienne fazy rozrządu i pozbawiona pompy powietrza na pewno jest lepszym wyborem.
the right man in the wrong place...
rafik89 napisał(a):dobra, już wiem co to felgi nieprzelotowe.
Spoko, ja dwie godziny temu jeszcze też nie wiedziałem o istnieniu czegoś takiego. Nawet by mi nie przyszło do głowy, że są felgi z którymi jest problem z wyważeniem w niektórych zakładach
Szymon napisał(a):Tego jeszcze nie miałeś.
Kolonoskopi też jeszcze nie miałem i to nie znaczy wcale, że chciałbym mieć
Szymon napisał(a):http://otomoto.pl/chevrolet-hhr-lt-C32370230.html
Też się nieźle uśmiałem jak to zobaczyłem
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
loockas a jeździłeś albo przymierzałeś się do Volvo V50?
Fajnie by było jakbyś po zakupie walnął jakieś małe podsumowanie samochodów które poważnie brałeś pod uwagę
Możliwe, że pod koniec roku też będę się przymierzał do zakupu podobnego auta w tej samej kwocie.
Na razie pod uwagę brana była jedynie Mazda 5 ale nie wykluczam, że może skończyć się na jakimś kombi.
P.S. Żona zakochała się w 407
Fajnie by było jakbyś po zakupie walnął jakieś małe podsumowanie samochodów które poważnie brałeś pod uwagę
Na razie pod uwagę brana była jedynie Mazda 5 ale nie wykluczam, że może skończyć się na jakimś kombi.
P.S. Żona zakochała się w 407
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Skoda roomster :-D
Ja bym przytulil,widzialem ostatnio na meskim kole i chyba lekko obnizona.zupelnie nie to auto(czyt.ladniejsze od multipli)
A honda FRV?
http://m.allegro.pl/honda-fr-v-2-2-i-cd ... 54807.html
Ej,nawet tanie w porownaniu do civica,udany diesel,niebrzydki,rodzinny
No i ma cos z .....
Multipli:-D
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Ja bym przytulil,widzialem ostatnio na meskim kole i chyba lekko obnizona.zupelnie nie to auto(czyt.ladniejsze od multipli)
A honda FRV?

Ej,nawet tanie w porownaniu do civica,udany diesel,niebrzydki,rodzinny
No i ma cos z .....
Multipli:-D
Ostatnio edytowano 6 mar 2014, 20:11 przez Bo_Lo, łącznie edytowano 1 raz
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Tak, oglądałem wczoraj V50. Bagażnik nie największy, w środku też ciasno troszkę (w stosunku do tego co oglądałem później) Fajna konkurencja dla Octavi czy Focusa. Z resztą segment chyba ten sam. Ja jednak bardziej jestem za segmentem D.
Handlarz od ktorego kupilem BJ jezdzi FRV juz 2lata i sobie chwali bardzo
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Jak dla mnie te 407 to takie osobowe odmiany multipli.
O gustach się nie dyskutuje ale dla mnie wygląda okropnie. Przód bez pomysłu (tragiczny ten wlot powietrza z przodu), reszta też taka sobie.
Pewnie gdyby nie to że w małej kasie dostaje się młody rocznik i dość duży samochód (duży plus też za ocynk) – to nikt by sobie nim głowy nie zawracał. Moja opinia.
Silniki pomijam.
Accord VII ? Przymierzałeś się ?
albo A4 :
http://otomoto.pl/audi-a4-1-8t-skory-id ... 73336.html
O gustach się nie dyskutuje ale dla mnie wygląda okropnie. Przód bez pomysłu (tragiczny ten wlot powietrza z przodu), reszta też taka sobie.
Pewnie gdyby nie to że w małej kasie dostaje się młody rocznik i dość duży samochód (duży plus też za ocynk) – to nikt by sobie nim głowy nie zawracał. Moja opinia.
Silniki pomijam.
Accord VII ? Przymierzałeś się ?
albo A4 :

dopawcia bo tak pamiętam login ale wolę Paweł :]
Z tego co wiem A4 niezbyt wiele ma miejsca z tyłu. A w tym wątku już było wyjaśnione dlaczego ma go być sporo 
Gusta są różne, ja do 407 mam neutralny stosunek. Bardziej jednak Mazda6 mi się podoba
Gusta są różne, ja do 407 mam neutralny stosunek. Bardziej jednak Mazda6 mi się podoba
dopawcia napisał(a):Jak dla mnie te 407 to takie osobowe odmiany multipli.
no bez przesady, rozumiem, że 407 nie każdemu się podoba, ale porównanie go do multipli jest nie na miejscu
Krzemol1994 napisał(a):Bardziej jednak Mazda6 mi się podoba
Wczoraj widziałem 407 obok M6, dosłownie obok. I Mazda wygląda przy 407 jak starsze auto
dopawcia napisał(a):Jak dla mnie te 407 to takie osobowe odmiany multipli.
O gustach się nie dyskutuje, ale szczerze mówiąc to się kwalifikuje na post dnia
odpierdzielcie się od Multipli wreszcie.
Myślę, że wiele bardziej żenujący jest on..ono...:

Aaaa, loockas, dzisiaj widziałem PT Cruisera Cabrio. Jechał top down w 4 osoby. Myślałem, że się udławię ze śmiechu.
Myślę, że wiele bardziej żenujący jest on..ono...:

Aaaa, loockas, dzisiaj widziałem PT Cruisera Cabrio. Jechał top down w 4 osoby. Myślałem, że się udławię ze śmiechu.
dopawcia bo tak pamiętam login ale wolę Paweł :]