DeadlY napisał(a):niestety ale wieszość kierowców mysli ze przepisowa jazda to jada z dozwolona predkoscia... tak łatwo nie jest.
Właśnie. jak to ktos powiedział w innym temacie "Nadgorliwość gorsza od faszyzmu"
qleshAkar.Zaephyr czy jak zrobią przepisy, że zamiast słupków będą sadzić drzewa, to też będziesz uważał, że to jest bardzo dobre, bo zgodnie z przepisami

takie drzewa to bardzo dobra sprawa, na nich to już się na pewno zatrzymasz, jak zdąży sporo urosnąć.
A jak w przepisach napiszą, macie jeździć bokiem, bo tak, to też będziesz ich przestrzegał

Akar.Zaephyr napisał(a):Zastanawia mnie tylko dlaczego propagowanie przepisowej jazdy spotyka się z tak ostrą krytyką, nawet na tym forum.
Bo niektórzy patrzą, czy przepisy i słupki na drogach są potrzebne i skuteczne. A nie tylko patrzą, przepis- przestrzegam. Macie myślenie jak amerykanie.
Akar.Zaephyr napisał(a):Ludzie, co się z Wami dzieje? Czy naprawdę jestem nienormalny bo na 90 jadę na 90km/h?
Odchodzisz od tematu, nikt tak nie uważa, masz ochotę to tak, jedź, to wolny kraj. A, że wolny kraj to ja uważam, że przepisy o świadomym ustawieniu przeszkód na drodze, są złe.
Ja to bym chciał się z Tobą, lub z
qlesh przejechać z Katowic do Gdańska, jak to się jedzie na trasie 90.
qlesh napisał(a):Są tacy, którzy nagle próbują wymusić zjazd na pobocze tego z naprzeciwka umożliwiając sobie wyprzedzenie na trzeciego, bo im się akurat znudziło czekanie, a są i tacy, którzy walą środkiem bez względu na wszystko, byle tylko było pół metra więcej miejsca między wymijającymi się pojazdami niż szerokość jego auta.
Jest i tak,ja tak nie robię i nie popieram, ale odchodzisz od tematu.To nie jest temat o wyprzedzaniu na trzeciego.
nadal nikt nie powiedział, po co są potrzebne te słupki. tylko napisaliście bo są zgodnie z przepisami, czyli dobrze.
DeadlY napisał(a):Inna kwestia, ze mamy pelno debili na drogach, ale gdzie jest napisane ze mamy ponosic odpowiedzialnosc zbiorowa, ktora dodatkowo moze zagrazac naszemu bezpieczeństwu? (mam na mysli te slupki itp)
Właśnie, wszyscy mają odczuwać skutki, bo ktoś chce wyprzedzać na przejściu.
DeadlY napisał(a):jeden rx-7 ma zdjecie na pasach 158 km/h zaplaci za to niezle i bedzie juz pamietał .
Rx-8

I zapłaci 500 złotych, 10 punktów, raczej kasą się nie przejmie, tylko punktami

Które uważam, że są bardzo dobre.