Czolgista napisał(a):Hmm, a całym zdaniem? bo szczerze nie do końca rozumiem – w myślach czytać nie potrafię jeszcze... chociaż widzę jak każda kobieta zakładaż, że facet jednak w myślach czytac musi
Nie wymagam od Ciebie abyś czytał w myślach tylko ruszył swoje półkule.
Nie lubie i nie chce mi się pisać wszystkie wprost ale skoro prosisz... jak dla mnie to sam sobie przeczysz...
Gwoli ścisłości przypomnę, że debata jest odnośnie głupich restryckji typu przekroczenie prędkości o marne 5 km/h. Są też inne postulaty ale głównie o to się rozchodzi.
Najpierw napisałeś, że to nic wielkiego, że tak powinno być:
Czolgista napisał(a):Ciekawe, że w UK w mieście wystarczy przekroczyć o ok 5-6 km/h prędkość i już dostajesz piękne zdjęcie do domu i wiecie co? Tutaj mimo to ludzie jakoś jeżdżą i to mimo, że wystarczy zdobyć 12 punktów żeby stracić prawko (a punkty kasują się po 3! latach a nie po roku jak w Polsce). Jest po prostu na to piękny sposów – jak wiesz, że twój licznik pokazuje mniej niż jedziesz, jedź mniej niż wynosi ograniczenie – sprawdza się w 100%
Następnie ja (podobnie jak i inni) napisałem, że to głupota ekzekwować takie prawo.
Potem Ty przynałeś nam rację, że często i gęsto można zbyt łatwo złamać ten przepis:
Czolgista napisał(a):... przecież nie mówię, że każdy jedzie co do kmh przepisowo, wiadomo, że o kilka się czasem przekroczy, czasem wystarczy z górki się zamyśleć i już się jedzie trochę szybciej
Czytaj sam sobie zaprzeczyłeś.
Co do autosrad nie będę dyskutował. Jest ich więcej w UK niż w PL a PL jest większa o 100 tyś km2 – czy Ci się to podoba czy nie. Możesz sobie debatować na ten temat, nie ze mną.
Trzecia sprawa to argmentacja. Tu też wąskie pole manewru jak czytam Twój ostatni post.
Tak władza to banda debili, z największym na czele, tak drogi są do pupy, tak fotoradary są tam gdzie nie powinny, tak przepisy są denne i tak ufo istnieje.
Jak w ogóle można twierdzić inaczej, telewizji nie oglądasz ? Z jakiej planety przyleciałeś ?
Widziałeś jak się u nas buduje drogi ? Po roku nadają się do remontu. Autostrada A4 to jednen wielki remont, za który ciągle trzeba płacić – najwięcej remontowany jest właśnie płatny odcinek drogi.
No to teraz mi powiedz, że Ci co ją budowali to nie banda debili... ?
W Niemczech autostrady budowali za Hitlera i do dziś się po nich jeździ...
Fotoradary to chyba już wszyscy wiedzą, zamiast stać przy szkołach to stoją przy obwodnicach gdzie można grzać 100 km/h +.
Przepisy, znaki i światła są tak budowane, żeby władza manipulowała takimi umysłami jak Twój...
Kogoś zabił samochód na skrzyżowaniu... ? Wiem ! Postawimy tam światła i cała wieś będzie happy i będą na nas głosować w następnych wyborach... nie ważne, że ku*** teraz tam będzie korek do następnej wsi. Przecież światła i ograniczenie do 30 to najlepsze rozwiązanie ! Bo raz na 10 lat kogoś tam samochód potrącił ! Yeah....