Co myślicie o nowym Subaru Foresterze?

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez marzyciel » 1 wrz 2008, 11:24

Dzięki za info! Rzeczywiście ceny bajka. Ale czy diabeł nie tkwi w jakimś cle albo Vacie? Ktoś już to ćwiczył?
Forumowicz

Od: 1 mar 2008, 19:19
Auto: 6 Sport 2.0 MZR-CD 140 KM 2008

Postprzez brii » 1 wrz 2008, 11:33

A jak wygląda kwestia zarejestrowania tego w Polsce??
Bo słyszałem, że ludzie jeżdżą po Polsce na tamtejszych blachach samochodami "użyczonymi" od mieszkańców tamtego kraju ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez ntgale » 1 wrz 2008, 11:40

Poszukaj w necie. Wyczytałem, że tam kupujesz w cenie netto, a w Polsce płacisz cło/akcyzę oraz VAT. Całość podobno wychodzi ok 110% ceny z cennika.
Edit..
Największa rzecz to przekonać tamtejszego dealera, że rzeczywiście zarejestrujesz auto w Polsce.

@brii
To wtedy jest jeszcze taniej. Jak "odkupisz" po pół roku i 6000 km przejechanych to jeszcze na Vacie oszczędzisz.
Forumowicz

Od: 27 maja 2008, 22:18
Auto: Accord Tourer 2.0 Exe '08 VIII

Postprzez brii » 1 wrz 2008, 19:00

I pewnie tak Ci ludzie robią – można kupić samochód ze zniżką 33% w porównaniu do Polskich salonów :)

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez ntgale » 13 lis 2008, 23:01

ntgale napisał(a):
brii napisał(a):
ntgale napisał(a):Poza tym ciekawe jak ma się jazda Foresterem do Outbacka.

Forester jest gorszy na asfalacie, na zakrętach bardziej się buda wygina i podczas hamowania czuć, że to samochód który duuużo waży i w dodatku nie do końca lubi asfalt (strasznie nurkuje). Outback na asfalcie robi dużo lepsze wrażenie.

Dzięki za info Krajanie.

Jako, że niedawno miałem przyjemność być przewieziony (tak z 600 km) nowym Foresterem Boxer-Diesel to uzupełnię trochę powyższe informacje. Trochę więcej miejsca na nogi niż w Outbacku – nie siedzi się tak bardzo skulonym. Pozycja raczej wysoka, ale wygodna. Co dziwne, pewnie przez ciężki silnik nisko z przodu, na przednich siedzeniach bardzo miękko-komfortowo, ale na tylnej kanapie bez większego obciążenia już podrzuca. W dieslu fajna skrzynia – na 4 biegu 120km/h przy 3000obr/min i jedzie się przyjemnie, ale od 140 jest już dość mocno słyszalny wiatr – chyba od lusterek, które są ogromne. Trochę gorsze światła niż w Outbacku.
Forumowicz

Od: 27 maja 2008, 22:18
Auto: Accord Tourer 2.0 Exe '08 VIII

Postprzez gari » 14 lis 2008, 05:15

Niedawno mialem okazje prowadzic oba modele forestera...i stary zdecydowanie bardziej mi odpowiadal...w nowym pozycja za kierownica taka sobie ;/ fotele troche za miekkie i do tego jeszcze ten odpustowy pstrokaty licznik ;/
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
Forumowicz

Od: 11 kwi 2006, 18:25
Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20

Postprzez brii » 14 lis 2008, 09:24

ntgale napisał(a):ale od 140 jest już dość mocno słyszalny wiatr – chyba od lusterek, które są ogromne. Trochę gorsze światła niż w Outbacku.

Od lusterek i od innych kątów karoserii z przodu i z tyły też się robi hałas, ale dla mnie staje się on nieprzyjemny powyżej 110km/h ;) Co do świateł – te w Legacy naprawdę wymiatają :)

gari napisał(a):Niedawno mialem okazje prowadzic oba modele forestera...i stary zdecydowanie bardziej mi odpowiadal...w nowym pozycja za kierownica taka sobie ;/ fotele troche za miekkie... ;/

Mam takie samo zdanie :)

Forumowicz