magicadm napisał(a):A ilu osobom właczone światła uratowały życie nie policzy nikt – bo jak policzyć wypadki, których uniknięto dzięki włączonym światłom????????
Dokładnie tak.
www.mazdaspeed.pl
qlesh napisał(a):gari napisał:
qlesh napisał:
Co mają pasy czy jazda prawą stroną do świateł?
taki sam przepis w kodeksie drogowym jednak ich nie kwestjonujesz
No, właśnie nie taki sam. Jeden dotyczy zapinania pasów bezpieczeństwa w samochodzie a drugi jazdy na światłach mijania w dzień. Nie wiem co tu takiego samego
qlesh napisał(a):Po czym wnosisz, że światła poprawily bezpieczeństwo?
XsiX napisał(a):Choć liczba wypadków spowodowanych w dzień spadła nieznacznie (o 1 proc.), to już dane dotyczące poprawy bezpieczeństwa pieszych i rowerzystów są znacznie bardziej wymowne. Od kwietnia ubiegłego roku liczba potrąceń rowerzystów spadła o prawie 20 proc., a pieszych – o 10 proc
qlesh napisał(a):Dokładnie, tak samo tu. Skoro przybywa samochodów to normalne państwo buduje nowe drogi, tym bardziej, że ich w sumie nie ma , ale nie u nas. U nas robi się co innego
Czacha napisał(a):Ostatnio jechałem za jednym Maluchem – prawie się w niego wpakowałem. Światła stopu świeciły mu jak kiepskie pozycje. Myśląc, że on po prostu jedzie na światłach nawet nie zdjąłem nogi z gazu. Niektóre samochody na prawdę sieją w ten sposób zagrożenie. Wiem, że jest to wina kierowców i stanu technicznego tych samochodów, ale gdyby nie obowiązek jazdy na światłach dostrzeżenie hamującego pojazdu byłoby o wiele łatwiejsze, zwłaszcza wśród jeżdżących wraków, których niestety sporo.
Globy napisał(a):Day Running Lights, czyli swiatla do jazdy dziennej odpalane razem z autem (50% mocy swiatel mijania, tylko reflektory przednie).
Czacha napisał(a):argument za używaniem tylnych pozycji w dzień pytajnik
aphazel napisał(a):Tylne pozycje to "wypadek przy pracy"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości