Nowa Honda Accord 2008

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Faja » 20 lut 2008, 18:12

Wiem jedynie ze honda s2000 nam nie podołała :) aaa w Polsce jest to najszybszy sprzedawany model tej marki :)

Globy napisał(a):Adaś napisał:
Moja polemika skierowana była w stronę Faja, który uważa Mazdę za nie wiadomo co;)

Nie pierwszy raz, Faja jest dobry w te klocki zeby

Oj uważam i uważam też wyższość Mazdy nad Hondą chociaż by z powodów duchowych :) W końcu Mazda to Bóg :D
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez Paweł » 20 lut 2008, 18:14

gari napisał(a):
tco_tm napisał(a):W Stanach każda honda kojarzyłaby się z importowanym Civic'kiem, pozycjonowanym pół szczebelka nad Yugo.

oj tu sie bardzo mylisz albo bazujesz na informacjach z poczatku lat 80-tych

Pomyśl, mówię o czasach wprowadzania marki Acura na rynek. Przecież właśnie po to została wprowadzona, żeby zmienić opinię o Hondzie z lat 80-tych. :)

gari napisał(a):oj niezupelnie z moich osobistych spopstrzezen to hierarchia marek japonskich w usa wyglada mnaiejwiecej tak:
Honda=Toyota------>Nissan-->Mazda=Subaru------>Mitsubishi------------>Suzuk
Lexus------>Acura=Infiniti

Nie dyskutuje, nie wiem, nie znam amerykańskich gustów. Ewentualnie mogę ocenić do jakich grup jest kierowana reklama poszczególnych marek i śmiem twierdzić, że nie pokrywa się to z twoimi odczuciami.

gari napisał(a):wszystkie trzy marki ida ta sama drogi i pod swoimi luxusowymi markami oferuja produkty ktore na swoim rodzimym rynku sprzedaja pod swoimi markami...

Mowa o tym, że zmiana plakietki "Honda" na "Acura" i dopisanie w folderze reklamowym "Luxury Gold Diamond" nie robi z Accorda samochodu luksusowego, podobnie jak nie zwiększa prestiżu Legend'a... Chyba, że są na tym świecie ludzie, którym wystarczy przeszyć metkę. ;) ...Właśnie tym różni się Lexus od przechrzczonej reszty. Dla mnie wprowadzenie Acury do USA było podobnym krokiem jak dodanie do 626 słowa Cronos – czysty marketing zamiast nowego produktu, czy innej jakości.

Twierdzę, że "wszystkie trzy marki ida ta sama droga i" pobożnie pozycjonują wymienione produkty w klasie premium, ale Honda i Nissan robią to głównie za pomocą kolorowej ulotki i wg mnie wśród fanów motoryzacji na takie określenie nie zasługują. Tym bardziej dziwi mnie (lub nie dziwi), że postawiłeś te marki na górze piramidy.

gari napisał(a):Nie nie Acura i Infinity powstala dlatego bo powstal Lexus ktory powstal dlatego zeby moc sprzedawac

Lexus powstał jednak sporo po Acurze i równegle z Infiniti. Co więcej, na dzień dobry zaoferował model nigdy wcześniej nie dostępny pod żadną inną marką należącą do Toyoty. Model, który technicznie przewyższał to, co oferowało BMW i Mercedes razem wzięte. Prawdziwy Luxury Car, Luxury Make, a nie jakąś tam Hondę z dodanym dla niepoznaki "A" na grilu.

gari napisał(a):raczej ceny oraz renomy marki

Którą ciężko byłoby zbudować wokół _słowa_ "Honda" i głównie o to chodziło. :)
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez Grzyby » 20 lut 2008, 18:18

tco_tm napisał(a):Chyba, że są na tym świecie ludzie, którym wystarczy przeszyć metkę

90% amerykanów :)
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez brii » 20 lut 2008, 18:26

I 50% Polaków ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez gari » 20 lut 2008, 22:10

Globy napisał(a):Zgadzam sie, aczkolwiek to Acura powstala pierwsza

no prosze mi sie zawsze wydawalo ze luxus byl pierwszy <glupek2> no coz czlowiek uczy sie cale zycie :D

tco_tm napisał(a):gari napisał:

tco_tm napisał:
W Stanach każda honda kojarzyłaby się z importowanym Civic'kiem, pozycjonowanym pół szczebelka nad Yugo.

oj tu sie bardzo mylisz albo bazujesz na informacjach z poczatku lat 80-tych

Pomyśl, mówię o czasach wprowadzania marki Acura na rynek. Przecież właśnie po to została wprowadzona, żeby zmienić opinię o Hondzie z lat 80-tych.

a to sory zle zrozumialem to co napisales i myslalem ze piszesz o tym jak wyglda sytuacja na rynku amerykanskim teraz

tco_tm napisał(a):Przecież właśnie po to została wprowadzona, żeby zmienić opinię o Hondzie z lat 80-tych.

tu mnie nie przekonasz ;) Acura podonbnie jak Lexus i Infiniti powstala by moc rozszezyc game sprzedawanych produktow na rynku amerykanskim o drozsze modele...
Honda nadal dba o taki sam wizerunek jaki miala w latach 80tych czyli producenta tanich, niezawodne i niedrogie w utrzymaniu samochodow..z symbolem tandety jakim jest tu Yugo to na rynku amerykanskim conajwyzej konkurowal peugot,renault i daewoo ktorym sie nie udal at sztuka oraz inni koreansc producenci na poczatku swojej bytnosci tutaj ;)

tco_tm napisał(a):Lexus powstał jednak sporo po Acurze i równegle z Infiniti. Co więcej, na dzień dobry zaoferował model nigdy wcześniej nie dostępny pod żadną inną marką należącą do Toyoty. Model, który technicznie przewyższał to, co oferowało BMW i Mercedes razem wzięte. Prawdziwy Luxury Car, Luxury Make, a nie jakąś tam Hondę z dodanym dla niepoznaki "A" na grilu.

Lexus LS??znaczy sie Toyoya Celsior ;)
Obrazek
fakt jeden znieiwlu przypadkow a moze i jedyny modeli ktory mial premiere pod Znakliem L/A/I a nie T/H/N ;)

Mowa o tym, że zmiana plakietki "Honda" na "Acura" i dopisanie w folderze reklamowym "Luxury Gold Diamond" nie robi z Accorda samochodu luksusowego, podobnie jak nie zwiększa prestiżu Legend'a...

nikt z TSX jak i infiniti G20 nie robi auta luxusowego sa one sprzedawane jako near-luxury vehicles jednk sam fakt iz nie dostaniesz tego bez skor i bogatego wyposazenia (wprzeciwienstwie np do sentry sprzedawanej przez nissana czy accorda przez honde) troszke dodaje im splendoru ;) zreszta nawet wzasadzie takie same pojazdy (np Infiniti I35 i Nissan Maxima czy Nissan Pathfinder i Infiniti QX4) mimo iz maja podobne pareamertry i wyglad jednak jakos uzytych materialow wykonczeniowych zdecydowanie sie rozni miedzy tymi modelami-i nie chcodzi tu tylko o ilosc uzytego drewna ;)

POZDR
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
Forumowicz

Od: 11 kwi 2006, 18:25
Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20

Postprzez rudii » 21 lut 2008, 16:27

Grzyby napisał(a):– to jest dla mnie oczywiste że akurat bezawaryjność aut jest brutalnie weryfikowana i przez nasze drogi i przez nasze paliwa

Kolega widzę uważa ze na polskich drogach zaczną sie psuć tylko Hondy ;) ,
a zmieni sie przecież tylko tempo zużycia wszystkich marek (inaczej, będą się psuły szybciej wszystkie wymienione pojazdy) i o tym piszą w tym raporcie:
Analizując wyniki raportu “What Car?” należy brać pod uwagę, że warunki eksploatacji aut w Polsce i Wielkiej Brytanii znacznie się różnią. Inny jest stan nawierzchni dróg, a co za tym idzie tempo zużywania się podzespołów samochodu.

dlatego uprzejmie proszę kolegę o zweryfikowanie swojej uwagi na temat umiejętności czytania.
Zwłaszcza jeśli już pisze prośby o kulturę wypowiedzi.

Chciałem zauważyć ze ja sie wypowiadam na temat marek aut które mam lub miałem i jakieś porównanie mimo wszystko mam.
Zresztą nie trzeba długo szukać nawet na tym forum żeby znaleźć porównanie rożnych modeli obu marek i wśród użytkowników w większości są one przychylne Hondzie.

:)
Początkujący

Od: 3 lut 2008, 11:47

Postprzez anonimka » 21 lut 2008, 16:41

takie se...

jakoś mi nie zabiło mocniej serducho... , że tak powiem nie urzekła mnie ta historia...
In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
Forumowicz

Od: 31 mar 2007, 15:10
Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...

Postprzez Grzyby » 21 lut 2008, 18:56

rudii, jak wyrwiesz z kontekstu kawałek wypowiedzi to do wszystkiego możesz się czepić.

Tym razem dałeś cytat z linka którym wcześniej podpierałeś swoje wywody. Miło że się jednak wczytałeś w to co cytowałeś :)
Co do tempa "psucia" się aut w naszych warunkach – zapewniam cię że nie jest ono jednakowe dla wszystkich marek.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez rudii » 22 lut 2008, 00:57

Grzyby człowieku, z jakiego kontekstu, jaki kawałek ?? <szok>
Toż to to samo co zacytowałeś Ty kilka postów wcześniej, tylko z objaśnieniem.

I to ja sie czepiam ? Przepraszam ale ja nie zacząłem komentować Twojej wypowiedzi i zarzucać że nie przeczytałeś tekstu. Zresztą, trzeba to zrobić ze zrozumieniem tegoż.

Odnośnie ostatniego Twojego zdania, tak oczywiście tempo psucia jest rożne dla rożnych marek, ale ja przecież nie twierdziłem że tak nie jest, jakbyś poczytał dokładnie to zorientowałbyś sie że test był o autach używanych, nie nowych, a więc skoro tak wygląda ranking w UK to chyba nie chcesz mi wmówić że po przeniesieniu tegoż na polskie drogi jedne auta (Honda) będą sie nagle psuły na potęgę (a zapewniam Cię że tak nie jest – wiem bo mam w przeciwieństwie do Ciebie) a inne (np. Ford i Fiat) nagle okażą sie wzorami jakości, a jak jest to każdy wie. Myślę że każdy zna opinie na temat awaryjności samochodów marki Honda i nie muszę nikogo o tym przekonywać że są jednymi z mniej psujących się pojazdów.
Dodam jeszcze od siebie że samochody marki Mazda są dobrymi pojazdami (miałem 626) lecz generalnie to Honda ma lepszą markę w Polsce i nie tylko co widać po m.in. wartościach aut, a to chyba najlepszy miernik jakości.

Oto wyniki badań w Niemczech:
http://www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,4/new/14771/__Subaru-liderem-rankingu-zadowolenia-klient%C3%B3w-w-Niemczech.html

http://www.autokrata.pl/lod/2099/honda_dla_niemcow

http://www.roadlook.pl/aktualnosci/j-d-power-2007-w-niemczech-klienci-najbardziej-zadowoleni-z-hondy-i-toyoty.html

Proszę zauważyć jakie miejsce w klasie średniej zajął Accord.
Początkujący

Od: 3 lut 2008, 11:47

Postprzez Globy » 22 lut 2008, 01:40

rudii napisał(a):Zresztą nie trzeba długo szukać nawet na tym forum żeby znaleźć porównanie rożnych modeli obu marek i wśród użytkowników w większości są one przychylne Hondzie.

To prawda, aczkolwiek pamietam tylko jeden test porownawczy Mazdy 6 i Hondy Accord, zakonczyl sie zreszta remisem. Niestety Accord byl rzadko kwalifikowany do zestawien w prasie, w przeciwienstwie do "szostki" i Avensisa.

Chcialem tutaj wtracic osobista obserwacje, mianowicie po pierwsze w tych samych rakingach w ubieglych latach brylowala Mazda i sa to rankingi tworzone na podstawie opinii uzytkownikow – moim zdaniem Hond, rowniez na Zachodzie, sprzedaje sie relatywnie mniej. Ich nabywcy stanowia wezsza grupe pod wzgledem profilu potrzeb (japonska niezawodnosc, ale tez dynamiczne silniki i image), stad wyzsze zadowolenie w stosunku do oczekiwan. Mazda zas, szczegolnie po boomie sprzedazowym od 2003 roku, znajduje klientow posrod roznych typow spolecznych, co rowniez odbija sie echem na naszym forum. W Polsce ceny Hond zreszta zawsze byly stosunkowo wysokie. W kwestii awaryjnosci jednak przyznaje palme pierwszenstwa Mazdzie.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Grzyby » 22 lut 2008, 09:32

rudii napisał(a):Kolega widzę uważa ze na polskich drogach zaczną sie psuć tylko Hondy

Nigdzie tego nie napisałem.
Zresztą – koniec tematu, bo co nie napiszę to i tak wg Ciebie nie mam racji.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez Adaś » 22 lut 2008, 19:37

rudii napisał(a):Dodam jeszcze od siebie że samochody marki Mazda są dobrymi pojazdami (miałem 626) lecz generalnie to Honda ma lepszą markę w Polsce i nie tylko co widać po m.in. wartościach aut, a to chyba najlepszy miernik jakości.

A wg. mnie taka sytuacja jest spowodowana ucieczką Mazdy z Polski kilka lat temu – brak reklamy i sieci autoryzowanych stacji zrobił swoje.
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Faja » 23 lut 2008, 15:02

Adaś napisał(a):A wg. mnie taka sytuacja jest spowodowana ucieczką Mazdy z Polski kilka lat temu – brak reklamy i sieci autoryzowanych stacji zrobił swoje.

W tym wypadku sie mylisz, Mazda zrezygnowała z udziału w Polsce przez kombinatorstwo byłych lub obecnych dealerów Mazd:) Przykład Polodego, który zajmował sie polonezami, potem inna marka, i dostał Mazdę, ten człowiek zawsze chciał dozo zarobić, cenny jakie proponował za samochody, były nierealne, co spowodowało jego wykluczenie, z kręgu przedstawicieli, a Maździe coraz mniej sie opłacało sprzedawać, tam samochody. Zbyt na rynku zachodnim był na tyle dozy ze Przedstawiciele z Hiroszimy mogli zrezygnować z współpracy z polskimi dealerami ...
Ostatnio rozmawiałem z byłym "gońcem" w Izbie rzemieślniczej, który kiedyś współpracował z Henrykiem Polodym, miał warsztat za serwisem Mazdy, i bardzo dobrze go znał... dziś jest bardzo dobrym blacharzem, iii to co mi powiedział o współpracy Polodego z Mazdą... wysoko mnie zaskoczyło...czyt. wyżej ^^ W tamtych czasach, wiele robiła cena samochodu Marketing był mniej ważny niż dziś.... takie jest moje zdanie...
Chociaż by po spytaniu mojego ojca dlaczego kupił Mazdę w 97 ....
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Postprzez Adaś » 23 lut 2008, 17:23

Faja napisał(a):W tym wypadku sie mylisz,

Faja czytaj czasami ze zrozumieniem :P Nigdzie nie napisałem o powodach wycofania sie z Polskiego rynku. Przeczytaj jeszcze raz do czego odnosi się moja wypowiedź:)
Faja napisał(a):W tamtych czasach, wiele robiła cena samochodu Marketing był mniej ważny niż dziś....

i kolejny powód dlaczego
rudii napisał(a):generalnie to Honda ma lepszą markę w Polsce
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez gari » 23 lut 2008, 18:33

Faja napisał(a):W tym wypadku sie mylisz, Mazda zrezygnowała z udziału w Polsce przez kombinatorstwo byłych lub obecnych dealerów Mazd:)

Oj chyba na odwrot ;) To co wyprawial taki Poldy i zapewno inni byol spodowane brakiem powaznego podejscia do polskiego rynku przez mazde...jest takie przyslowie "Myszy harcują, gdy kota nie czują" ;)

Faja napisał(a):Zbyt na rynku zachodnim był na tyle dozy ze Przedstawiciele z Hiroszimy mogli zrezygnować z współpracy z polskimi dealerami ...

raczej zbyt byl na tyle maly (albo przynajmniej przychody ztym zwiazane) iz koncern nie mial innego wyjscia jak sie wycofac z mniej dochodowych rynkow ...

POZDR

ps...niestety tak jak pisze Adaś bez pozadnej sieci dilerskiej oraz reklamy mazda nie ma szans zostac doceniona przez przecietnego konsumenta <głaszcze> no ale to juz sie niedlugo powinno zmienic <jupi>
Forumowicz

Postprzez Faja » 23 lut 2008, 19:06

gari napisał(a):Faja napisał:
W tym wypadku sie mylisz, Mazda zrezygnowała z udziału w Polsce przez kombinatorstwo byłych lub obecnych dealerów Mazd:)

Oj chyba na odwrot oczko To co wyprawial taki Poldy i zapewno inni byol spodowane brakiem powaznego podejscia do polskiego rynku przez mazde...jest takie przyslowie "Myszy harcują, gdy kota nie czują" oczko

Mazda ma w gdzieś Polaków... aa zwłaszcza wtedy gdy Polacy to jedna wielka rodzina biedaków była.... Teraz gdy sie bogacimy Mazda zauważa dopiero, ze nasz rynek może być dobrym rynkiem:)
Wtedy powiedzieli "a weźcie sobie kupujcie niemieckie "niezniszczalne" auta, zobaczymy kto kogo będzie wołał":) i kto woła Mazdę do Polski? My....:D dzięki temu Japończycy nasz zaczęli szanować, i łaskawie udostępnia nam kredyty na 0% i zmniejsza mam nadzieje cenne Mazd:) A Honda ma tak drogie auta bo im sie w Du**e popie*****ło iii myślą tak jak ich użytkownicy ze mają nie wiadomo co... a Mazda rozumie ze produkuje samochody klasy średniej, większości [jakie?] od aut pod logiem H:)
Ps: nie Poldy tylko Polody :) zapewne nie masz pojęcia o takim nazwisku ? a był on główniejszym importerem Mazdy na Polskę:)
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Postprzez gari » 23 lut 2008, 22:11

Faja napisał(a):Ps: nie Poldy tylko Polody zapewne nie masz pojęcia o takim nazwisku ? a był on główniejszym importerem Mazdy na Polskę

Poldy Polody jeden pies...;)

ale z tego co naisales oraz ze zrodla ktorego zaczerpnoles te newsy...

Faja napisał(a):Ostatnio rozmawiałem z byłym "gońcem" w Izbie rzemieślniczej, który kiedyś współpracował z Henrykiem Polodym, miał warsztat za serwisem Mazdy, i bardzo dobrze go znał...

...wywnoskowalem ze ten gosciu ta jakis drobny cwanaczek a nie hiper mega importer hahaha

Faja napisał(a):Mazda ma w gdzieś Polaków... aa zwłaszcza wtedy gdy Polacy to jedna wielka rodzina biedaków była....

takie samo podejscie mieli zapewne inni producenci ale jakos nikt sie nie wycofal z polskiego rynku ;)

POZDR

ps...niezly OT jak na topic o Akordeonach ;)
Forumowicz

Postprzez obi one can obi » 7 lip 2008, 13:59

A co do jakości przepraszam ale Mazda jest pierwsza w wielu rankingach, a Honda znów wącha smurd z tyłu taki już los wasz..

hehe nie powiedzialbym i w ogole sie nie zgadzam z niektorymi komentarzami tutaj :] ale kazdy moze miec przeciez inne zdanie i inny gust...

w wielu rankingach to i Honda jest pierwsza jakby cos :P i wcale nie wacha :P

dla mnie ta Honda w sedanie jest [tiiit] :) zarowno na zewnatrz jak i wewnatrz, piekne zegary i fajna deska, fotele tez dobrze wykonana i trzymaja lux na boki takze wiem ze to jest forum Mazdy i oczywiscie wolicie swoje Mazdy co poniektorzy bo niektorzy sa obiektywni z tego co widze ale no coz wojna pomiedzy Honda a Mazda chyba nigdy sie nie skonczy :D
obi one can obi

Postprzez Summit » 7 lip 2008, 16:53

tco_tm napisał(a):W zasadzie tylko Toyota z Lexusem poszła uczciwą drogą oferując samochody faktycznie odmienne i wykraczające poza ofertę dla plebsu – zamiast przyczepiać na maskach inne emblematy i dopisywać w folderach przed każdym zdaniem słowo "Luxury".

Uczciwie to jest dopiero od około 4 lat. 5 lat temu w nowiutkim Lexusie IS widziałem przyciski sterowania szyb i przełączniki wycieraczek i migaczy żywcem wyjęte z mojej Corolli. I na tym nie kończyły się podobieństwa.
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 sty 2006, 16:37
Auto: Mazda 6 GG '07 2.0 LF 147KM A/T
Mazda 6 GG '07 MZR-CD 143KM Active (była, ale się rozbiła)

Postprzez STEffAN » 7 lip 2008, 17:15

Tylko tył w wersji kombi podoba mi się w tym nowym accordzie. reszta i z przodu i ztyłu do pupy :/
Forumowicz

Od: 13 paź 2005, 12:02
Auto: Mazda 626 GE 2.5 V6 GT :)