Zmieniłem Mazdę na Seata
sołtys napisał(a):comeill napisał(a):zreszta wystarczy przejrzeć to forum, w którym na kazdym kroku, ktos pyta o poradę, bo mu cos wysiadło
a po co ktoś zagląda na forum dla zabawy no sory ale zaglądają głównie ci co mają problemy, jak jesteś taki zachwycony to zapraszam na forum vw, dowiesz sie o takich kwiatkach jak passaty B5 żłopiące olej a hitem sezonu jest passat B6 który nówka po wyjeżdzie z salonu nie miał hamulców.
przesiadłeś sie ze szrota na auto 4 lata młodsze i zadbane i na tej podstawie przekreślasz całą markę, wiec odpowiem ci tak, moja 626 też miała podobne kłopoty wariowały obroty żłopała olej, jest tylko jedna różnica ja auto naprawiłem a nie psioczyłem jakie to złe i jakoś odpukać w niemalowane od prawie dwóch lat mam święty spokój tylko olej filtry i jazda nie dzieje się nic a auto ma 15 lat.
Życzę udaje eksploatacji toledo ale o skrzypieniu i innych wadach wypowiadaj sie jak będzie miał 9 lat tak jak GF a nie 5 bo 4 lata na polskich dorgach to przepaść.
a gdzie ja napisałem, ze przekreslam od razu całą markę???
widzę, że jednak fanatyzm jest obecny nie tylko wśród wyznawców islamu, ale i wśród uzytkowników mazd
trochę dystansu by się koledze przydało
nie ma aut niezawodnych, tak samo jak nie ma aut idealnych – bez względu na to, czy to jest passat, mazda, czy subaru – po prostu opisałem swoje doswiadczenia z mazdą i tyle – jezdziłem wieloma samochodami – hondą, toyotami, fordem, ale to właśnie z mazdą miałem największe problemy... uuu, no teraz to mi się solidnie oberwie

Tylko Chuck Norris potrafi wyregulować obroty w Mazdzie
- Od: 14 maja 2006, 15:03
- Auto: Toledo II 1.8 20V '03 r
Moim zdaniem w GD z 88 są o niebo lepsze niż w escorcie z 98

comeill Dla mnie Seat to nieudana podróbka VW i tyle.
siegu napisał(a):Moim zdaniem w GD z 88 są o niebo lepsze niż w escorcie z 98
![]()
![]()
![]()
comeill Dla mnie Seat to nieudana podróbka VW i tyle.
możliwe
wiem, ze przesiadka z GF do Toledo była jak najbardziej słuszna i żałuję tylko, że zrobiłem to tak późno
comeill napisał(a):widzę, że jednak fanatyzm jest obecny nie tylko wśród wyznawców islamu, ale i wśród uzytkowników mazd
to ty jeszcze nie wiesz jacy z nas terroryści

comeill napisał(a):trochę dystansu by się koledze przydało
nie da rady

comeill napisał(a):wiem, ze przesiadka z GF do Toledo była jak najbardziej słuszna i żałuję tylko, że zrobiłem to tak późno
to tobie ma się podobać i być wygodnie
nooo, chłopaki już jadą do ciebie nacomeill napisał(a): no teraz to mi się solidnie oberwie

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
comeill napisał(a):a gdzie ja napisałem, ze przekreslam od razu całą markę?
Zmieniłem Mazdę na Seata
jakbym się z Poloneza do Lexusa przesiadł
Taki tytuł według mnie przekreśla cała markę.
comeill napisał(a):po prostu opisałem swoje doswiadczenia z mazdą i tyle
doświadczenie może i tak ale sposób w jaki to opisałeś sugeruje że dotyczy to wszstkich egzemplarzy GF a znam masę GF które nie mają problemów z obrotami i LPG.
Nie jestem fanatykiem mało tego powiem ci że GF bym nie kupił bo to GE w brzydszym opakowaniu w którym na dodatek pewne elementy spieprzono a nie poprawiono (jest to moja prywatna opinia), ale jedno jest pewne porównywanie GF do Toledo dwójki 4 lata młodszego z przebiegiem conajmniej kilkadziesiąt kkm mniejszym jest nie na miejscu, dlatego ci napisałem że o skrzypieniu możesz sie wypowiadać za 4 lata 100kkm po naszych drogach.
a seat osobiście mi się podoba, życzę bezawaryjnej eksploatacji.
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
Temat troche od czapy. Prowokujaca nazwa nie dosc, ze porownuje Mazde do Poldka – to jeszcze sugerujacy, ze Mazdy to szmelc jakich malo [jak Poldki] a Seat to jakas awangarda przemyslu samochodowego.
Troche autora ponioslo z generalizowaniem.
A samo porownanie dwoch kompletnych egzemplarzy – tez dziwne. Ja sie bujalem Mazda 121 z '93 zony zanim zakupilem Mondeo III '04. Tez jakbym sie z Poldeslawa przesiadl do Lexusa – w kaczce nie bylo nic poza buda, 4 kolami i silnikiem [nawet dachu to to nie ma:P] – mondek zas niezle wyposazony i dynamiczny.
Ale nie produkuje sie o wyzszosci jednego nad drugim bo takie porownanie nie daje absolutnie nic.
Przy poszukiwaniu nowego auta ogladalem i Seata Leona, i Mazdy 3/6, i Fordy, i Saaba i powiem wam, ze roznic nie ma [cywilizacyjnych]. Duzo zalezy od konkretnego auta i wyposazenia. Nawet Mondeo mozna odszykowac na luksusowa limuzyke
NA 100% Mazda nie musi miec kompleksow przy Seacie.
Troche autora ponioslo z generalizowaniem.
A samo porownanie dwoch kompletnych egzemplarzy – tez dziwne. Ja sie bujalem Mazda 121 z '93 zony zanim zakupilem Mondeo III '04. Tez jakbym sie z Poldeslawa przesiadl do Lexusa – w kaczce nie bylo nic poza buda, 4 kolami i silnikiem [nawet dachu to to nie ma:P] – mondek zas niezle wyposazony i dynamiczny.
Ale nie produkuje sie o wyzszosci jednego nad drugim bo takie porownanie nie daje absolutnie nic.
Przy poszukiwaniu nowego auta ogladalem i Seata Leona, i Mazdy 3/6, i Fordy, i Saaba i powiem wam, ze roznic nie ma [cywilizacyjnych]. Duzo zalezy od konkretnego auta i wyposazenia. Nawet Mondeo mozna odszykowac na luksusowa limuzyke
NA 100% Mazda nie musi miec kompleksow przy Seacie.
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.
Miala byc Mazda a jest Ford
Miala byc Mazda a jest Ford
- Od: 5 maja 2006, 16:23
- Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI
sołtys napisał(a):GF bym nie kupił bo to GE w brzydszym opakowaniu
A ja myślałem że GE to GD w brzydszym opakowaniu

sołtys napisał(a):porównywanie GF do Toledo dwójki 4 lata młodszego z przebiegiem conajmniej kilkadziesiąt kkm mniejszym jest nie na miejscu, dlatego ci napisałem że o skrzypieniu możesz sie wypowiadać za 4 lata 100kkm po naszych drogach.
W zupełności się z tobą zgadzam.
2 dni temu jechałem nowym passatem 150KM w dizlu – fajne autko po za 2 rzeczami – plastyki trzeszcza dziurach bardziej niz w moim fiacie, oraz za malo miejsca na prawą nogę (za szeroki tunel jak sadze) – silniczek exstra ciagnie – ale do CDI Mercedasa mu daleko:D
- Od: 6 maja 2004, 19:22
- Auto: Mitsu Lancer/AR
W sumie sę koledze trudno dziwić że tak zachwyca się seatem po przesiadce z GF-ki
Dla mnie GF to GE po faceliftingu w sumie poważniejszych różnic technicznych nie ma poza tadetnym wykończeniem w GF (Pomijam wyposarzenie dotyczące bezpieczeństwa)
A Seat Toledo to nowo powstały model
Dokładnie oglądałem tez M6 i szczerze mówiąc Xedos jest lepiej wykonany choć napewno mniej praktyczny.
Maiłem ochotę zamienić tyeż xedosa na 323 BA al e jak zobaczyłem to tandetne wnętrze to mi się odechciało bo z zewnątrz BA wygląda całkiem okazale w porównaniu z konkuręcją.
Według mnie mazdy z lat 89- 97 na tle konkurencji napewno wypadały dobrze prawie pod każdym względem
Bo późniejsze sze modele to już tylko kosmetyczne zmiany poprzednich.
Dopiero jak zaczęto budować mazdy na bazie fordów marka chyba odrzyła.
Dla mnie GF to GE po faceliftingu w sumie poważniejszych różnic technicznych nie ma poza tadetnym wykończeniem w GF (Pomijam wyposarzenie dotyczące bezpieczeństwa)
A Seat Toledo to nowo powstały model
Dokładnie oglądałem tez M6 i szczerze mówiąc Xedos jest lepiej wykonany choć napewno mniej praktyczny.
Maiłem ochotę zamienić tyeż xedosa na 323 BA al e jak zobaczyłem to tandetne wnętrze to mi się odechciało bo z zewnątrz BA wygląda całkiem okazale w porównaniu z konkuręcją.
Według mnie mazdy z lat 89- 97 na tle konkurencji napewno wypadały dobrze prawie pod każdym względem
Bo późniejsze sze modele to już tylko kosmetyczne zmiany poprzednich.
Dopiero jak zaczęto budować mazdy na bazie fordów marka chyba odrzyła.
Hazu napisał(a):Dopiero jak zaczęto budować mazdy na bazie fordów marka chyba odrzyła.
śmiała teoria – o jakich modelach mówisz?
Hazu napisał(a):Dopiero jak zaczęto budować mazdy na bazie fordów marka chyba odrzyła.

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
To zależy z której strony patrzeć
Trochę ironizuję ale faktem jest
że fordy lepiej się prowadzą od bratnich modeli mazd
Przynajmniej według ludzi zajmujących się pisaniem o motoryzacji.
A to przecież zawsze mazda była znakomicie prowadzącym się samochodem no może poza GE
M3
M6

Trochę ironizuję ale faktem jest
że fordy lepiej się prowadzą od bratnich modeli mazd
Przynajmniej według ludzi zajmujących się pisaniem o motoryzacji.
A to przecież zawsze mazda była znakomicie prowadzącym się samochodem no może poza GE
Grzyby napisał(a):śmiała teoria – o jakich modelach mówisz
M3
M6
Hazu napisał(a):M6
na czym się opierasz w tym twierdzeniu?
Na bazie jakiego to niby Forda jest zbudowana?
Kurde – jakieś nowe info o którym nie wiem?
Hazu napisał(a):M3
współdzieli płytę z Focusem i chyba jakimś Volvo. A to trochę co innego niż powiedzenie że jest wybudowana na bazie Forda.
ArtX napisał(a):Toyota Avensis i Auris jest najlepiej wyciszonym autem w swoim segmencie.comeill napisał(a):nie mówiąc juz o wyciszeniu, ktorego w sumie nie posiadała
to samo toyoty
wiem – jezdziłem dużo starym i teraz nowym avensisem
"to samo toyoty" odnosiło sie do wnętrza, nie do wyciszenia
Grzyby napisał(a):Hazu napisał:
M3
współdzieli płytę z Focusem i chyba jakimś Volvo
to samo M6 wspódzieli płytę z mondeo i volvo i chyba jakimś vanem
Z resztą trudno się dziwić
zarówno mazda jak i volvo należy do jednego koncernu
Chyba obecnie nie ma marki która bydowała by samochody samodzielnie (poza pojedyńczymi modelami bardziej prestiżowymi)
Tym bardziej że japoińskie czy amerykańskie samochody produkowane są w europie czy nawet w chinach.
Hazu napisał(a):to samo M6 wspódzieli płytę z mondeo
nieprawda – dałeś się nabrać na obiegową opinię która jest w 100% błędna
Obiegowa opinia o 626 mówi, że to bezawaryjne auto. Szkoda, że nie potwierdza tego ranking TUV. Otóż GFka zajeła w nim zaszczytne 68 miejsce. Na 59 jest megane, na 54 xsara. Dane z 2008r, samochody 4- i 5-letnie.
A tak zachwalana 6 – wypada najgorzej ze wszystkich klasyfikowanych mazd (19 miejsce, samochody 2- 3-letnie).
A tak zachwalana 6 – wypada najgorzej ze wszystkich klasyfikowanych mazd (19 miejsce, samochody 2- 3-letnie).
Ostatnio edytowano 11 lut 2008, 21:30 przez yesfan, łącznie edytowano 2 razy
DiTD
TD<FONT color=#ff1616>i</FONT>
TD<FONT color=#ff1616>i</FONT>
- Od: 1 sie 2006, 08:24
- Auto: Była 626 GF/GW DITD 2000 r.