Przyłapany na gorącym uczynku ...

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez marek » 26 wrz 2007, 15:06

Misiek-Bełchatów napisał(a):Zgodnie z art. 81 ust. 1 u.p.a.p.p.:
Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej

to jakim prawem IPN upublicznia wizerunki oficerów SB itd – u mnie w Koszalinie jest teraz taka wystawa... Ludzie Ci jeszcze żyją oczywiście...
IPN obowiązuje inne prawo?
Sory za OT.
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez 323fba » 26 wrz 2007, 17:10

artisan napisał(a):Myślę że windykacja kasy z tej mendy będzie dla niego najgorszą karą, jak mu wsiądzie komornik na wynagrodzenie i będzie doił przez wiele miesięcy t o gość i jego rodzinka dopiero pożałują głupich pomysłów

To jest racja, ale i tak bym mu jeszcze rece polamal... <killer> nie popuscilbym skur...nowi!!
Forumowicz

Od: 11 mar 2007, 18:57
Auto: Mazda 323f (BA) 1,5 '94

Postprzez polkar » 26 wrz 2007, 17:42

323fba napisał(a):ale i tak bym mu jeszcze rece polamal

tak dla zasady hehehe :D :D :D
www.upolkara.pl
Forumowicz

Od: 8 kwi 2007, 22:24
Auto: Mitsu Grandis, Mazda 5, CRX del Sol

Postprzez Misiek-Bełchatów » 26 wrz 2007, 18:05

marek napisał(a):to jakim prawem IPN upublicznia wizerunki oficerów SB itd – u mnie w Koszalinie jest teraz taka wystawa... Ludzie Ci jeszcze żyją oczywiście...
IPN obowiązuje inne prawo?

Jeśli osoby fotografowane są powszechnie znane (za takie może IPN uważa oficerów SB) i pełnią one jakąś funkcję polityczną, społeczną itd. to nie jest wymagana od nich zgoda na publikowanie zdjęć ... (Polskie prawo jest dziwne, ale takie jest)
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje ;)
Forumowicz

Od: 26 wrz 2005, 18:55
Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i

Postprzez TALREP » 26 wrz 2007, 18:09

jest jeszcze jedna kwestia. jak kolega powiesi zdjacia tego "rysownika" w okolicy to kto mu udowodni ze to jego sprawka? no chyba ze ten ktos bedzie tak samo pomyslowy jak trojanrob <lol>
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 29 lis 2005, 16:30
Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r

Postprzez marek » 26 wrz 2007, 18:35

Misiek-Bełchatów napisał(a):pełnią one jakąś funkcję polityczną, społeczną itd

nie pełnią, są to całkowicie anonimowi ludzie, czasem na emeryturze, a czasem ma nie wiem, warzywniak na targu.
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez MarcinB » 26 wrz 2007, 20:16

Na mojej ulicy (być może nawet w moim bloku) też jest ktoś taki. Od paru miesięcy jak zaparkuje pod swoimi oknami to bardzo często mam rano zaplutą całą przednią szybę. Na samochodach stojących obok mojej Madzi nic nie ma. Raz zaharkana była zarówno przednia jak i boczna, flegmy bylo tyle, że aż musiało mu w gardle zaschnąć. Ostatnio przestało to tej osobie wystarczać i zaczęła rysować mi lakier. Jak dotąd stało się to dwa razy w krótkim odstępie czasu, w tym raz na środku maski, to najbardziej boli. :( Parkuje zawsze grzecznie tak by zajmować jak najmniej miejsca i tak by bez problemu można było wsiąść do auta obok. Ogólnie nikomu nie wadzę ale jak widać po sprawie Trojanroba takie sk@#$%@ nie potrzebują żadnego powodu.
Forumowicz

Od: 24 cze 2006, 10:58
Auto: 3 (BL) 1.6 2009r.

Postprzez TALREP » 26 wrz 2007, 20:44

jakis czas temu w UWADZE czy innym podobnym programie opisywali taka sytuacje. starsza pani ktora notorycznie rysowala smochod sasiadowi zostala przylapana wlasnie dzieki karerze umieszczonej w lusterku :/ boze co za ludzie :/
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 29 lis 2005, 16:30
Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r

Postprzez Grzesiu » 26 wrz 2007, 21:07

przypadkiem wpadłem w topic.. i krew mnie zalewa na sama mysl.. ahm, no ale sprawdza sie jedno, ze człowiek człowiekowi.. najwiekszym skur.. w tym swiecie, tak juz zostanie:/

oby nasz wymiar sprawiedliwosci okazal sie byc SPRAWIEDLIWYM no i wyciagnal z tego goscia odpowiednie sumy, raz to na samochod, a dwa zeby Twoje nerwy naprawic;) bo moze masz stalowe.. ale dlugotrwalej kur...icy no i psychiki Madzi nic nie naprawi,
ahhh... nogi z pupy powyrywac to malo.. takiego idioty nie nauczysz, dalej bedzie rysowal bo jeszcze wiekszy powod bedzie mial "bo dal sie zlapac"
powodzenia jazda z idiotą na całego
Forumowicz

Od: 20 sie 2007, 20:31
Auto: Mx5 NA 93’ Canada
Rx7 SA 79'
3 BM Nakama
Mx5 ND RF
6 GJ

Postprzez jazzzy » 26 wrz 2007, 21:51

Misiek-Bełchatów napisał(a):i kolega trojanrob jeśli by tak zrobił mógłby mieć problemy ...

Zgodnie z art. 81 ust. 1 u.p.a.p.p.:
Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie.

zezwolenie tak ale przed wyrokiem, jesli sedzia zgodzi sie na upublicznienie wizerunku skazanego to czemu nie w koncu Fakt czy SE drukuja codziennie jakies zdjecia roznych bandziorow, a nagrania z kamer przemyslowych jak ktos popelnia przestepstwo to niby co ? pokazuja wszem i wobec w TV i nie tylko, nie ujawnione jest nazwisko a jedynie twarz, zreszta osoby poszukiwane w sprawie przestepstwa a nie skazane tez sa ze zdjecie szukane i nikt sie ich nie pyta o zgode a kolega moze wywiesic wielkie plakaty (np.: po skazaniu) i podpisac

POSZUKUJE TEGO CZLOWIEKA W SPRAWIE PORYSOWANIA MI AUTA CO UWIECZNILEM NA NAGRANIU WIDEO
Forumowicz

Od: 31 sty 2006, 00:43

Postprzez no_fear » 27 wrz 2007, 14:48

1. zebrać wystarczającą ilość materiału dowodowego co by Niebiescy uznali że wystarczy
2. uruchomić tryby machiny sądowej
3. między rozprawami w ramach relaksu samemu pod osłoną nocy (lub za pomocą kolegów z innej dzielnicy) delikatnie połamać mu rączki

to jest właściwa kolejność postępowania w takich przypadkach :]
Sprzedam: aparat P5 z cewką zewnętrzną by "Tadziol"
Obrazekwww.SPAmobile.pl
Forumowicz

Od: 1 lis 2006, 15:47
Auto: Galaxy MK2 2.3

Postprzez cwaniaq » 27 wrz 2007, 23:14

Nie no z takim czymś się jeszcze nie spotkałem. Cieszę się, że zachowujesz zimną krew, to jest najważniejsze w takiej sytuacji.
Takiego chamstwa jeszcze nie widziałem, zdażyło mi się, że ktoś położył mi śmieci na maskę samochodu, ale aby notorycznie rysować samochód ? Dziwne ma ktoś rozumowanie.
Życzę ci pomyślnie rozwiązania sprawy z tym kolesiem w sądzie i niech spłaca wszystkie szkody tak aby go jak najbardziej zabolało.
Współczuję. <głaszcze>
[url=http://www.wszystkodokuchni.pl]Akcesoria meblowe – zawiasy, prowadnice, tandembox, systemy drzwi przesuwnych, BLUM PEKA SEVROLL SIBU GTV SIRO[/url]
Forumowicz

Od: 30 sie 2004, 13:47

Postprzez promyczek001 » 27 wrz 2007, 23:37

Na jednej z rys zostawil znak Zorro :P

Obys zalatwil tego Knura
Mercedes SLK kompressor
Forumowicz

Od: 21 kwi 2006, 11:02
Auto: Mercedes SLK

Postprzez trojanrob » 28 wrz 2007, 11:44

Witam

Najbardziej z tego wszystkiego wkurza mnie to, że od > 2lat nie mogę odnowić autka – wygląda ,że gość kupił autko i nie ma kasy na jego zrobienie.
Mam cichą nadzieję , że na wiosnę Madzia będzie piękna.

Wczoraj gość przechodził – miał nowe wdzianko i może nie chciał pobrudzić ,nic nie zrobił – może zobaczył kamerę.
Ostatnio edytowano 17 wrz 2008, 09:01 przez trojanrob, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
pozdrowienia
Robert
Forumowicz

Od: 26 mar 2005, 00:44
Auto: była Millenia S 2.3 V6 24v

Postprzez szuri » 28 wrz 2007, 13:09

Gratuluje cierpliwości, ja bym chyba nie wytrzymał i przy pierwszej okazji gościa [tiiit]. Powodzenia w zbieraniu dowodów :)
Początkujący

Od: 26 wrz 2007, 14:59
Auto: 323F BA Z5

Postprzez aybabtu » 28 wrz 2007, 19:10

Co za kaban pastowany z tego goscia. Na Twoim miejscu nie czekałbym na interwencje policji tylko zasadził sie z jakimś kumplem i dokonał obywatelskiego zatrzymania. I najlepiej niech 3cia osoba to filmuje żeby ew przed sądem nie było wątpliwości.
Forumowicz

Od: 13 lip 2007, 13:18
Auto: RX-8 Revolution SP

Postprzez magicadm » 28 wrz 2007, 19:17

aybabtu napisał(a):nie czekałbym na interwencje policji tylko zasadził sie z jakimś kumplem i dokonał obywatelskiego zatrzymania.

Ciekawy pomysł. Obyś tylko nie trafił na uzbrojonego delikwenta...
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez marakus » 28 wrz 2007, 22:12

Grzyby napisał(a):nie zapominaj o TV4 – tam jest marakus usmiech

Robię też dla Polsatu i TVP. Znajomi w TVN24 też się znajdą.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Forumowicz

Od: 14 kwi 2006, 13:20
Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L

Postprzez Pioteq25 » 28 wrz 2007, 23:15

trojanrob < Powodzenia w walce z debilami i podziwiam Twoja cierpliwość .
Forumowicz

Od: 8 lut 2006, 19:26
Auto: UFO 1.8

Postprzez MadziaForever » 29 wrz 2007, 00:06

Newra napisał(a):Hej...nie mam pytań... jaja przy samej du... bym wyrwała... porysowała.. i mu oddała ;)
Gratuluję cierpliwośći.. ja bym się zaczaiła pod podwoziem.. wyjechała kamerką od dołu jak by się zbliżał.. a po usłyszeniu "zgrzytu o lakier" dopadła do pyska... nie no.. nie mam pytań!

Ostatnio jak mi dzieciaszek 5letni wjechał rowerkiem pod madzie a potem podnosząc zarysował [jakim?]
kołem lakier wzdłuż drzwi... na moich oczach.. piana poszła... ale to dziecko.. a to stary perfidny [tiiit].. <killer>

hehehe genijalna baba hahaha

Wykonałeś kupe dobrej roboty, ale uważaj na psy.. odrazu widać co zamierzają.. w tym momencie poprosili to niby faceta o ustosunkowanie sie do zarzutów. Nietylko będzie miał czas na wymyślenie historyjki, ale i wie że go sypnełeś. Bądź gotowy żeby mu wpierdo...ć
Forumowicz

Od: 10 mar 2007, 17:55
Auto: 626 GEA 2,0 DOHC