bulajxxx napisał(a):Shy masz rację pan Piotr jest naprawdę dobrym fachowcem od japońców,ale ogarnąłem sytuację w mojej maździe sam.
Nie wiem czy od wszystkich, bo ja jezdze tam Mazda, na ktorej napewno zna sie bardzo dobrze. Przede wszystkim nie wciska kitu ani nikt mu nie wcisnie. Bylem pare razy u niego i wydawalo mi sie, ze wrecz na 99% wiem co boli samochod a on podszedl i mowi, ze to nie to, bo to poprostu niemozliwe i typowal cos innego. Zawsze mial racje. Bardzo mily czlowiek. Mysle, ze nalezaloby zorganizowac mu taki maly koncik pochlebst jak ma Jaksa

. W koncu Wielkopolanie to lokalni patryjoci

.
bulajxxx napisał(a):Zrobiłem płukankę valvoline i wymieniłem olej na syntetyk, Mobil 1.Stał się cud,auto przestało dymić.
Obys mial racje. Nie chce zapeszac, ale latem moze byc gorzej. U mnie poranne dymienie zaczelo sie w zeszlym roku. O dziwo (z tego co pisza na naszym forum jest odwrotnie) u mnie problem wystepuje jak silnik jest letni (po nocy latem albo po postoju 8h w czasie pracy) przy odpalaniu. Cala zime mialem spokoj a teraz juz w ciagu tygodnia (jest cieplej) ze dwa razy mi zakopcil. Moze tez sprobuje tego co Ty.
Globy napisał(a):Dodajcie ten adres do tematu o polecanych warsztatach w dziale Eksploatacja, by wspomoc innych Forumowiczow
Ten pan sie juz gdzies przewija, bo z forum odszukalem namiar na niego.
wwzlalka napisał(a):zastanawiam co robić czy remontować silnik czy kupić drugi
Ja osobiscie wybralbym remont nawet w cenie zblizonej do innego silnika a nawet wyzszej. Zawsze wiesz co masz. Kupujac inny nie bedziesz mial pewnosci co soba reprezentuje. No chyba, ze dogadasz sie ze sprzedawca, ze w razie co zabiera silnik i najlepiej placi za Twoje starania (na to nikt oczywiscie nie pojdzie). Kiedys kolega zastosowal podobny myk z mechanikiem, ktory wciskal mu dagnostyke silnika na kompie. Powiedzial (kolega), ze ok ale zaplaci tylko pod warunkiem, ze ta diagnostyka pomoze w rozpoznaniu problemu i jego usunieciu. W przeciwnym razie nie placi. No i zgadnijcie co na to mechanik... oczywiscie zrezygnowal z potrzeby diagnostyki.
Pzdr