Kto ma CB radio?
ehh nie udalomi sie zalatwic cb a jutro wyjezdzam na półwysep:/
a jednak, pozyczylem od kolegi Unidena 510 
Szerokiej drogi Adaś......jutro wyjezdzam na półwysep:/
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Adaś napisał(a):ehh nie udalomi sie zalatwic cb a jutro wyjezdzam na półwysep:/
To wpadaj do nas na mikrospocika.
A radyjko mam przepiekne---PRESIDENT VALERY CLASIC a antenka najtansza wloszczyzna,bo mi krzaczki inne lamaly(bacik ma 90 cm ale pod mostkami 3,5m sie nie miesci,bo mam to w duzym mobilku)Radyjko drogie ale godne polecenia.Ciagnie bez problemu na 15km.
-
waldii
waldii napisał(a):To wpadaj do nas na mikrospocika
ja wyjezdzam z warszawy ok 1:30-2 w nocy wiec przy dobrych wiatrach w Gdańsku bede ok 5:30- 6 rano
To i ja sie pochwale 2 przenosne Inteki jeden z klasyczna krotka antenka a drugi ma jakis dobry bat ale nie znam firmy no i 1 stacjonarne President.
..... " Mazda " szkoda ze tak pozno ja poznalem ...
- Od: 27 maja 2005, 16:49
- Auto: Mazda 6 GY Kombi 2,0 PB 2006
no ciagnie ci na 15 ale Ciebie słysza moze na góra 8kmwaldii napisał(a):Ciagnie bez problemu na 15km.

- Od: 7 sie 2006, 12:19
- Auto: Mazda Mx3 1.8 V6 24v BG 93
Witam,
a ja od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem Presidenta Valery + jakis bat na magnesie (zaplacilem za to wszystko 80 PLN) i dzis wracajac z Bydgoszczy do Brzegu radyjko sie zwrocilo. Miski staly w dwoch miejscach, a nikt z jadacych z przeciwka nie mrugal
Pozdrawiam
Marek
a ja od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem Presidenta Valery + jakis bat na magnesie (zaplacilem za to wszystko 80 PLN) i dzis wracajac z Bydgoszczy do Brzegu radyjko sie zwrocilo. Miski staly w dwoch miejscach, a nikt z jadacych z przeciwka nie mrugal
Pozdrawiam
Marek
President Valery + drut na magnesie
jak teraz jechalem na Hel i z powrotem ani razu nikt nie mrugnal, ale radyjko sie przydalo – miski staly i z nudow lizakiem machaly 

Jestem posiadaczem przenośnego Inteka i anteny 1,30 m radio super i bardzo przydatne
-
wieslaw-nh
A moze ktos ma do sprzedania cb z osprzetem
Bo wlsanie chce sobie kupic 
Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
i ja sobie kupielm waslnie bo nikt mi nic niezaoferowal
kupilem sobie MIDLAND 1001 Z i antenke na magnesik i choc mam je jakies 30 min to juz uwazam ze jest to super sprawa 
Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
Dobra przeczytałem wszystkie wypowiedzi i mam pare pytan bo jestem w temacie zielony.
1.O co chodzi z rodzajem modulacji bo w modelach wystepuja czasami dwie a czasami jedna-co jest lepsze?
2.Jak ważna jest moc wyjsciowa w stosunku do wysokosci anteny? W wiekszosci jest to 4 W wiec jaka do tego antena bedzie najlepsza?
3.Blokada szumow-rozumiem ze chodzi o tzw trzaski w czasie odbioru innych, czy faktycznie spełnia swoje zadanie czy jednak wszystko zalezy od anteny?
4.O co chodzi z antenami- patrzec na pasma przenoszenia czy na wartosc mocy czyli 100,200 czy 300 W.Jaka najlepsza?
Jak nakreciłem to przepraszam, ale tez chce cos kupic i teraz nie wiem co wybrac czy Alana 1001Z czy
IntekM-110.Dodam tylko, ze maniakiem nie jestem wiec dlatego wybor sprzetu w cenie do 300 zł.
Dzieki.
1.O co chodzi z rodzajem modulacji bo w modelach wystepuja czasami dwie a czasami jedna-co jest lepsze?
2.Jak ważna jest moc wyjsciowa w stosunku do wysokosci anteny? W wiekszosci jest to 4 W wiec jaka do tego antena bedzie najlepsza?
3.Blokada szumow-rozumiem ze chodzi o tzw trzaski w czasie odbioru innych, czy faktycznie spełnia swoje zadanie czy jednak wszystko zalezy od anteny?
4.O co chodzi z antenami- patrzec na pasma przenoszenia czy na wartosc mocy czyli 100,200 czy 300 W.Jaka najlepsza?
Jak nakreciłem to przepraszam, ale tez chce cos kupic i teraz nie wiem co wybrac czy Alana 1001Z czy
IntekM-110.Dodam tylko, ze maniakiem nie jestem wiec dlatego wybor sprzetu w cenie do 300 zł.
Dzieki.
- Od: 22 wrz 2005, 19:42
- Auto: Mazda 323f 2.0 V6 95"
AD 1 Są dwa rodzaje modulacji AM i FM. W PL jest używana ta pierwsza. AD 2 Radia z homologacją mają max 4W. Ważne jest zestrojenie anteny, od tego zależy czy uzyskasz te 4W. Propunuję anteny firmy SIRTEL. Do auta osobowego polecam z serii SANTIAGO. Anteny magnesowe są kiepskie do strojenia i mają krótkie zasięgi. AD 3 W pewnym stopniu zależy od anteny, od tego jak jest zestrojona. Ale więcej od tzw propagacji. AD 4 Z prostych polecam UNIDEN 510XL ew. INTEKA. Alana 100 odradzam. Pozdrawiam.
m63hd MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE
www.weteran.warszawa.pl
www.weteran.warszawa.pl
- Od: 2 sty 2006, 17:09

PS.Nie macie jakiegos namiaru w Wawie gdzie maja taki sprzet, ale niestety na raty?
Pozdrawiam
Dobra dzisiaj kupiłem Inteka i antenke 1m ale jakiejs słabej firmy, jak narazie zauwazylem ze słysze buczenie jak dodaje gazu ,ale ogolnie smoga nawet dobrze.Chciałem kupic Unidena ,ale okazało sie ze zostały wycofane z rynku bo jest jakis problem z homologacja.W sobote lece na Gdansk , zobacze jak daleko dolece.