Akar.Zaephyr napisał(a):Bimbak napisał:
To ja może jakiś dziwny jestem że jak czegoś używam staram się to poznać jak najlepiej ysz
Nieprawdaż?
Ja też po tej dyskusji czuję się dziwnie – jakbym chcąc wiedzieć jak działa mój sprzęt ( generalnie ) należał do jakiejś dziwnej formacji a'la Skamander
Chłopaki dajcie spokój... Jeżeli chodzi o obsługę/używanie jakiegokolwiek sprzętu użytkowego, czy to jest samochód, komputer, komórka, telewizor, pralka, lodówka, itp. to ludzie używający ich dzielą się generalnie na 3 kategorie:
– fachowcy (lepsi lub gorsi
– hobbyści/zapaleńcy, którzy starają się dowiedzieć jak działa sprzęt, którego używają i miarę możliwości sami naprawić/usprawnić i,
– lekceważeni przez 2 wcześniejsze grupy UŻYTKOWNICY, którym jak coś się zepsuje wołają któregoś z przedstawicieli w/w grup.
Nie ma nic hańbiącego i dziwnego, że ktoś może nie chcieć wiedzieć jak coś działa, bo go nie interesuje/nie ma na to czasu/ma inne pasje.
Bardzo cenię ludzi z tego forum, których pasjąnują własne samochody lub chcą sobie tylko pogadać z użytkownikami tej samej marki samochodu.
Jak myślicie ile osób na tym forum zna działanie bebechów komputera czy systemu operacjnego? A wszyscy przecież używają kompów... Ile osób zna zasady działania komórki i wie jaki procek siedzi w jej bebechach?
Jak myślicie osób na tym forum zna zasady działania sieci komputerowych i Internetu?
Trochę szacunku i mniej kpin ze zwykłych użytkowników, bo to dzięki nim część z nas pracę i dzięki nim mamy różne fajne zabawki, bo żadna większa firma nie utrzyma się z produkowania czegokolweik dla zapaleńców...