Mazdę 6 GG '07 zmienić na...
Superb daje to czego mi potrzeba. Dużo przestrzeni, turbo benzynę, dobry automat, parę pierdół wpływających na komfort. Do tego dostaje się za dobrą cenę fabrycznie nowe auto, które powinno przejeździć spokojnie 5 lat i nie trzeba będzie myśleć co skrzypi pod maską.
Sedan Superba jest brzydki jak śmierć, za to klapa twindor jest fajna i może tę brzydotę w pewnym sensie wynagrodzić. Niemniej jednak jeśli się zdecyduję, to już raczej na karawana -- bo mi się spodobał patent ze szklanym dachem i otwieraną/zamykaną elektrycznie klapą bagażnika.
Serce podpowiada: kasa jest od wydawania a nie od leżenia na koncie -- kupić coś nowego, świeżego i wygodniejszego. Rozum mówi: zostać jeszcze 1-2 lata przy Mazdzie. Nie dlatego, że jest to super ekstra auto, tylko dlatego że jest zupełnie nie wyeksploatowane -- tego nikt nie doceni przy zakupie, a ja dostane po tyłku przy sprzedaży.
Say –> wygląda ładnie (jak wersja Scout/Allroad), ale nie wiem dokładnie co to jest, w każdym nie sposób takiego czegoś zakupić.
Zigi86 –> priv.
Sedan Superba jest brzydki jak śmierć, za to klapa twindor jest fajna i może tę brzydotę w pewnym sensie wynagrodzić. Niemniej jednak jeśli się zdecyduję, to już raczej na karawana -- bo mi się spodobał patent ze szklanym dachem i otwieraną/zamykaną elektrycznie klapą bagażnika.
Serce podpowiada: kasa jest od wydawania a nie od leżenia na koncie -- kupić coś nowego, świeżego i wygodniejszego. Rozum mówi: zostać jeszcze 1-2 lata przy Mazdzie. Nie dlatego, że jest to super ekstra auto, tylko dlatego że jest zupełnie nie wyeksploatowane -- tego nikt nie doceni przy zakupie, a ja dostane po tyłku przy sprzedaży.
Say –> wygląda ładnie (jak wersja Scout/Allroad), ale nie wiem dokładnie co to jest, w każdym nie sposób takiego czegoś zakupić.
Zigi86 –> priv.
Pozdor Myjk
Legacy ma turbobenzynę i skrzynię porównywalną z DSG?
Ja kapeluszem jestem, ale nie aż takim żeby się do setki w 11 sekund rozpędzać.
Wersja która względnie się może równać z Superbem (ale i tak ma parę braków), kosztuje 160 tys. zł i w sumie tylko napęd AWD ratuję tę cenę.
Ja kapeluszem jestem, ale nie aż takim żeby się do setki w 11 sekund rozpędzać.
Wersja która względnie się może równać z Superbem (ale i tak ma parę braków), kosztuje 160 tys. zł i w sumie tylko napęd AWD ratuję tę cenę.
Pozdor Myjk
Myjk czyli decyzja zapadła
będzie śkoda.
p.s.
Osobiście jakbym miał 100tys do wydania to wolałbym je ulokować w nieruchomości, zawsze można wynająć, czy później odsprzedać, a w auto trzeba ciągle inwestować.
p.s.
Myjk napisał(a):Serce podpowiada: kasa jest od wydawania a nie od leżenia na koncie -- kupić coś nowego, świeżego i wygodniejszego.
Osobiście jakbym miał 100tys do wydania to wolałbym je ulokować w nieruchomości, zawsze można wynająć, czy później odsprzedać, a w auto trzeba ciągle inwestować.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
lukaszm napisał(a):Myjk czyli decyzja zapadłabędzie śkoda.
Tak, jeśli będzie nowe auto, to będzie kura.
Konkurencja nie ma nic do gadania, po za "lepszymi" plakietkami.
lukaszm napisał(a):Osobiście jakbym miał 100tys do wydania to wolałbym je ulokować w nieruchomości, zawsze można wynająć, czy później odsprzedać, a w auto trzeba ciągle inwestować.
Dobrze, ale ile można kupować nieruchomości? Trzeba też coś mieć od życia na zwykły dzień.
Pozdor Myjk
Myjk, jeśli jeszcze nie jeździłeś hyundai'em i40 2.0 GDI (177 KM) musisz to zrobić. Nie uwierzysz że to koreańczyk. Ciekaw jestem Twojego zdania na temat hyundaia i40
ale koniecznie po jeździe próbnej
.
PS.: Jak Ci się podaba design tego auta oczywiście w kombi
PS.: Jak Ci się podaba design tego auta oczywiście w kombi
chmooreck napisał(a):jako właściciel głównie oglądasz auto od środka

bieski napisał(a):kartofel napisał(a):Opel Insignia
Duże auto dla karzełka
nooo – sam się mocno zdziwiłem, dodam tylko że dvpa boli po już po 40km
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Myjk napisał(a):jak mi się rodzina powiększy to będę gotów na kolejne narty w cztery osoby
do klasy SUV przekonywać Cię nie będę (bo w tej cenie trudno o porównywalną ilość miejsca) ale przy tych nartach sprawdź ile kosztuje dopłata do 4x4 (jeśli jest taka opcja w superbie), czasami się przydaje
(Będziesz wtedy mógł zdjąć kapelusz

chmooreck napisał(a):Z tego co kojarzę insygnią Myjk miał okazję jeździć przez jakiś czas – sam by na nią "wpadł" gdyby mu przypadła do gustu
Dobra pamięć.
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a): nie warto się spinać.
dokładnie
Jeździłeś suvami?
Myjk napisał(a):Jeździłem dwoma V (V40 i S60) i zupełnie mi nie pasują te auta. Jakoś skrajnie źle się w nich czuję. V40 prowadziło się tragicznie, strach było jechać -- z ulgą wróciłem do Mazdy. S60 nieco lepiej, ale niewiele.
Na V40 bardzo użytkownicy narzekali na forach, że są awaryjne i nie jest to mit bo wiele tych aut trafiało do serwisu Volvo w którym pracowałem. V40 to już na samym początku jakieś nie porozumienie, wadliwe śliniki o Renault, zawieszenie mega drogie od Carismy a całą reszta też nie miała wiele wspólnego z Volvo
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa

i wcale takie małe nie są
i sie nie psują, i pupa nie boli, i mój kuzyn obsługuje rodzinę 2+2 już chyba ze 3 lata
jak masz chwilę czasu to podjedź do salonu oglądnąć
Mając takie wymagania chyba faktycznie nie kombinował bym i brał Superba, pod warunkiem że faktycznie silnik TFSI nie sprawia problemów. Koniecznie z szybą w dachu żeby nie było kompletnie po emerycku 
Wiem, że wygląd rzecz dyskusyjna, ale mnie się ten samochód nawet podoba, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Na pewno jest ładniejszy niż wspomniany tutaj Legacy/Outback.
Wiem, że wygląd rzecz dyskusyjna, ale mnie się ten samochód nawet podoba, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Na pewno jest ładniejszy niż wspomniany tutaj Legacy/Outback.