Spoko....zdzich44 napisał(a): Poza tym chyba również wiesz co miałem na myśli
Mazda: diesel czy benzyna – dyskusja panelowa.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
magicadm napisał(a):Dortann napisał(a):poprzedni właściciel wydmuchał kilka razy uszczelkę, by jakiekolwiek osiągi mieć
Ciśnienia o ile sie nie mylę wyższe w dieslu...
Ja tam sie nie znam ale myślę, że jak ktoś często w czerwoną krechę wjeżdża w krótkic odstępach czasu (np. na torze albo jest handlowcem
Madzia i Misiek to zgrana para.
- Od: 27 maja 2007, 16:03
- Auto: Mazda 6 diesel kombi
Dortann napisał(a):czy to diesel czy benzyna efekt będzie podobny
Ano, racja
Tylko pewnie koszty naprawy troszke wyższe w dieslu...
O ile w benzyniaku nie bałbym sie zamienników – do ON raczej bym nie ryzykował...
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Co tam zamienniki – w benzynie niewiel rzeczy padnie przy przekręceniu, w dieslu kuuuuupa 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Jest po prostu więcej części (Drogich części )
Kilka stron temu to samo pisałem i tylko cudem uniknąłem ukrzyżowania
...lepiej bracie nie idź tą drogą

magicadm napisał(a):brii napisał(a):Jest po prostu więcej części (Drogich części )
Kilka stron temu to samo pisałem i tylko cudem uniknąłem ukrzyżowania
...lepiej bracie nie idź tą drogą
Kto powiedział, że uniknąłeś?

Dortann napisał(a):Kto powiedział, że uniknąłeś?
Zmieniłem adres zamieszkania, markę i kolor samochodu, na tylnej klapie nakliłem CITD no i unikam miejsc publicznych – licho nie śpi

A co do tych droższych części jak ktoś przepali silnik – przecie to wsio jedno bo auto po takim eksperymencie i tak już raczej nie będzie dobrze jeździło, czy to diesel czy benza. No i to takie gdybanie "gdyby babcia miała wąsy" jak dla mnie, więc nie ma sensu w tym temacie dyskutować.
Dortann napisał(a):gdyby babcia miała wąsy"
Tutaj kłania sie bardzo dobre sprawdzenie przed kupnem
...a specjalistów od CITD w naszym kraju policzysz na palcach jednej ręki...
.....czyli 5-ciumagicadm napisał(a):specjalistów od CITD w naszym kraju policzysz na palcach jednej ręki...
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
magicadm napisał(a):...a specjalistów od CITD w naszym kraju policzysz na palcach jednej ręki...
...drwala
do dzis pamiętam rozmowę z ASO w Łodzi, gdzie panowie mówili, że oni nie specjalizują sie w Dieslach
A to trzeba mieć specjalizacje na diesla?magicadm napisał(a): oni nie specjalizują sie w Dieslach

Jaksa napisał(a):A to trzeba mieć specjalizacje na diesla?
Najwyraźniej tak
...a co grzechocze w silniku lub daje objawy zbliżającej sie usterki wiedzą tylko wyjadacze
magicadm napisał(a):magicadm napisał(a):...a specjalistów od CITD w naszym kraju policzysz na palcach jednej ręki...
do dzis pamiętam rozmowę z ASO w Łodzi, gdzie panowie mówili, że oni nie specjalizują sie w Dieslach
Bo to niby taki kosmiczny silnik jest? Przesadzasz zdaje mi się...