Aktualne ceny Pb/ON/LPG w Waszym mieście?
U nas blisko granicy z Obwodem Kaliningradzkim, tam ceny przez słabego rubla poleciały na łeb na szyję, PB98 kosztuje ok. 35rubli=1,97zł/l, a gaz w przeliczeniu na PLN ok. 1zł, i ta tendencja się długo utrzyma albo i nawet jeszcze pójdzie w dół.
-
makmarc
Marcin napisał(a):Ciekawe dlaczego...
Może jest to uzależnione od dostaw, tak się domyślam

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Od dostaw nie, bo spadają codziennie ,a dostawy nie sa codziennie. Tez brałem to pod uwagę.
I masz tak dobrze ,że jeździsz po tak tanie paliwo?
EDIT:
Źródło: http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,1 ... e_tak.html
Więc sam nie rozumiem. Widze przecież na stacji codziennie cenę paliwa i chyba codziennie od kilku dni jest niższa. Muszę poobserwować. Wątpię czy codziennie jest dostawa gazu, wręcz jestem przekonany ,że nie.
makmarc napisał(a):PB98 kosztuje ok. 35rubli=1,97zł/l, a gaz w przeliczeniu na PLN ok. 1zł
I masz tak dobrze ,że jeździsz po tak tanie paliwo?
EDIT:
Ceny zmieniają się codziennie
Średnia cena benzyny bezołowiowej 95 kosztuje 4,96 zł/l, zaś oleju napędowego o 5 gr mniej. Dlaczego jednak na jednej stacji zapłacimy poniżej 5 zł/l za paliwo, a na drugiej nawet o kilkadziesiąt groszy więcej?
Wszystko zależy od częstotliwości dostaw na stacje benzynowe. – To właściciele stacji decydują o częstotliwości dostaw paliwa. Jeśli więc dzisiaj trafia na daną stację kilkudniowy zapas benzyny za cenę X, a pięć dni później ceny w rafineriach spadły o 100 zł, to dystrybutor nie może sprzedać tej partii paliwa taniej o 100 zł, tylko brać pod uwagę cenę zakupu – twierdzi Cieślak. Dopiero kolejna dostawa pozwoli stacji na obniżenie cen.
Źródło: http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,1 ... e_tak.html
Więc sam nie rozumiem. Widze przecież na stacji codziennie cenę paliwa i chyba codziennie od kilku dni jest niższa. Muszę poobserwować. Wątpię czy codziennie jest dostawa gazu, wręcz jestem przekonany ,że nie.
Nowy Sącz ul. Prażmowskiego 9 stacja BP. Dzisiaj za ON płaciłem 4,79 zł/l.
Ja nie jeżdżę, bo mam za daleko, ale mam znajomego, który mieszka przy samej granicy, wjeżdża tam na pusto, tankuje pod korek i wraca, zlewa i znowu. Dobrą, a nawet bardzo dobrą kasę na tym robią, bo paliwo odrazu znika.
U nas w Łomży lub w Białymstoku ceny są takie jak napisałem, ostatno w Białymstoku tankowałem LPG po 2,35zł, a PB95 była już po 4,45zł/l
U nas w Łomży lub w Białymstoku ceny są takie jak napisałem, ostatno w Białymstoku tankowałem LPG po 2,35zł, a PB95 była już po 4,45zł/l
-
makmarc
makmarc napisał(a):U nas w Łomży lub w Białymstoku ceny są takie jak napisałem
Aaa, no,no nie doczytałem
makmarc napisał(a):mam znajomego, który mieszka przy samej granicy, wjeżdża tam na pusto, tankuje pod korek i wraca, zlewa i znowu. Dobrą, a nawet bardzo dobrą kasę na tym robią
A nie mają jakichs limitów na stacjach?
Toć to czysty interes
limit jest taki, że możesz zatankować tyle, co w pojazd wejdzie, żadnych kanistrów, baniaków itp
-
makmarc
makmarc napisał(a):limit jest taki, że możesz zatankować tyle, co w pojazd wejdzie, żadnych kanistrów, baniaków itp
Salonek z 450l nie ścigają?:D
A skąd masz, aż takie obniżki na karcie rabatowej?
PB95, Gdynia – 4,46 zł 

- Od: 24 lis 2013, 02:00
- Auto: MX-6 KL-DE
U nas Orlen w Łomży, Kolnie i Chojnach jest prywatny, i to od nich mam ustalone zniżki, które też są ruchome.
http://kartarabatowa.phukurpiewski.pl/ z opcją indywidualną dla firm (ja mam ustawioną prywatnie identyczną zniżkę, jak chłopaki ode mnie z autogazu), akutualnie wychodzi różnica 36gr/l LPG i 50gr/l PB95
http://kartarabatowa.phukurpiewski.pl/ z opcją indywidualną dla firm (ja mam ustawioną prywatnie identyczną zniżkę, jak chłopaki ode mnie z autogazu), akutualnie wychodzi różnica 36gr/l LPG i 50gr/l PB95
-
makmarc
Dziś widziałem na stacji Artus LPG po 2,25/l w Warszawie. Mogło by tak jeszcze spaść do 2,00 zł i może tak zostać na wieki
Na stacji bp dwa dni temu gaz był po 2,72, dziś spadł do 2,42
Na stacji bp dwa dni temu gaz był po 2,72, dziś spadł do 2,42

-
Daniel
Marcin napisał(a):do wiosny poniżej dwójki.
Chciało by się.... Ale wątpię w to. Wydaje mi się że to chwilowy spadek cen paliw, do wiosny pod skoczą.

-
Daniel
Marcin napisał(a):danmazda napisał(a):LPG po 2,25/l
![]()
Panowie, do wiosny poniżej dwójki.
Robimy zakłady?
Stawiam jedno z aut co mam, że nie
Za dawnych lat pamiętam sytuację jednej z firm, jak hurt+podatek był po 2zł(+-parę gr) to sprzedawali po 2,2, czyli zarabiali po 20gr/litr- jednak cena spadła drastycznie do 1zł (–||–) a oni sprzedawali po 2,1zł czyli zarabiali krocie.
Innym przykładem ostatnio jakiś prezesik z góry powiedział, że jak cena gazu spadnie to oni nie obniżą bo muszą się niby "odkuć"

P.S. Artus ten nieopodal Zakrętu?
Dymian napisał(a):Artus ten nieopodal Zakrętu
A tam też jest stacja Artus ? często tamtędy jeżdżę ale nie kojarzę jej.
Ja widziałem na stacji ul. Ekologiczna 2 Klaudyn (przy Bielańskiej górze śmieciowej)

-
Daniel