misiekwaw napisał(a):dziwny ma ten program
dokładnie... w tym silniku (sprawnym) wyraźny ciąg czuć duuużo wcześniej
www.mazdaspeed.pl
fin napisał(a):Powiem szczezrze ze Mazda 6 podoba mi się najbardziej ale nie wiem jak to jezdzi i ?
fin napisał(a):Mondeo Tytannium komb 2,0 d około 130 tys
fin napisał(a):a próbowałes kiedyś porównać wyposazenie Mondeo i Mazdy ?Trzeba powiedzieć ża Mazda dodatki liczy darmo .
Nawet jak tylko dodasz do MOndeo Golda XENONY to ci cena wyjdzie ponad 110 tys
Maciej Loret napisał(a):fin napisał(a):a próbowałes kiedyś porównać wyposazenie Mondeo i Mazdy ?Trzeba powiedzieć ża Mazda dodatki liczy darmo .
Nawet jak tylko dodasz do MOndeo Golda XENONY to ci cena wyjdzie ponad 110 tys
Zgoda. Ale to samo jest w drugą stronę...
Szkoda, że niektóre te dodatki są do niczego jak na przykład po raz kolejny w "6" nawigację można sobie użyć do podświetlenia wnętrza, bo map Polski brak...Czyżby podgrzewana przednia szyba w Mazdzie kosztowała tyle samo co fabryczna nawigacja z mapami Polski, poduszka kolanowa albo podgrzewana tylna kanapa czyli nieskończoność?
Nie twierdzę, że to wszystko jest potrzebne ale dobrze jest mieć wybór.
marzyciel napisał(a):od prawie miesiąca jeżdżę 5-ciodrzwiówką z dieslem 2.0 Ostatnio na trasach po 100 – 200 km. Przyzwyczajenia wymagają krótkie biegi, ale chodzą poprawnie, wiec tak nie boli. Co do trzeszczenia, to... nic nie trzeszczy. jak zacznie, napiszę. Co do plastików, jeżdże wersją wyposażenia exclusive i nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Jak ktoś ma, niech jedze i porówna z mondeo lub avensis. W nowym mondeo siedziałem, ale wyszedłem ubawiony spasowaniem na poziomie kia. plastiki na przednim słubku fanie się odginały... 6 ma zapewne jakieś wady, nie mogę się przyzwyczaić do tego wspomagania, zwłaszcza przy 180- 200 km/h mam wrażenie że gram w gierkę na kirownicy do PC... Co do dynamiki, te 140 KM naprawdę stykają, w trasie wyprzedzasz kiedy chcesz, a nie kiedy możesz.
fin napisał(a):Szanowny Macieju nie wiem o co ci chodzi ? moze ty mnie nie rozumiesz ?
Mondeo Gold kombi 2,0 tdci za 105 tys + metalik to bieda do Mazdy za 108 tys .
fin napisał(a):Mazda nie ma navi ,jak chcesz dobre navi to kup sobie tomtoma bo żadne navi fabryczne nie działa poprawnie ,oczywiscie mam na myśłi navi mondeo ,mazdy czy passata .
fin napisał(a):Ja uważam ze Mazda ze swoją ceną 108 za Topa jest tania na naszym rynku i ma najlepszy współczynnik jakości do ceny .
Maciej Loret napisał(a):fin napisał(a):Szanowny Macieju nie wiem o co ci chodzi ? moze ty mnie nie rozumiesz ?
Mondeo Gold kombi 2,0 tdci za 105 tys + metalik to bieda do Mazdy za 108 tys .
Dlaczego zaraz bieda? Oba samochody są podobnie wyposażone – jakichś drastycznych różnic chyba nie ma.
Co z tego, że Mazda jest tania i dobrze wyposażona, jak niektórych dodatków nie da się wogóle dokupic albo nie działają tak jak należy... Do Mondeo możesz dokupić prawie wszystko co jest w Maździe i sporo więcej... A ze drożej... Cóż... Manie wyboru kosztuje...
Człowieku co ty piszesz za bzdury ? podobnie wyposazonety nie masz w ogóle pojęcia co piszes ,ręce opadają
MOndeo kombi 2,0 tdci gold to cena z metalikiem 107200
Mazda kombi 2,0 d . top to w moim miescie 108 tys
Brak w MOndeo
1. ksenonów z doswietleniem
2 tapicerki skórzanej
3 .Systemu Bose
4Czujników parkowania przód tył
5,alufelg 18
6.Tempomatu .
7.Podgrzewanych foteli
8.przyciemnianych szyb z tyłu
9.zestawu głośnomówiącego z bluetooh
10.relingów dachowych
11.tylniego spojlera
12.kirownicy wielofunkcyjnej .
13.Czujnkiów kontroli ciśnienia w kołach .
14.Podświetlenia optitronik
Mała różnica bo tej listy nie ma Mondeo .fin napisał(a):Mazda nie ma navi ,jak chcesz dobre navi to kup sobie tomtoma bo żadne navi fabryczne nie działa poprawnie ,oczywiscie mam na myśłi navi mondeo ,mazdy czy passata .
Mam przenośną nawigację, ale to erzac. Nie jest wbudowana w auto, ma mały ekran i muszę ją zabierać, gdy wysiadam, bo szkoda telefonu i szyby.
A odnośnie działania. Lepsza przeciętna mapa niż żadna. A fałwe czy Toyota mają je całkiem niezłe...
To kup toyote lub vwfin napisał(a):Ja uważam ze Mazda ze swoją ceną 108 za Topa jest tania na naszym rynku i ma najlepszy współczynnik jakości do ceny .
Może. Jeszcze gdyby miała jakieś normalne mocowo silniki, a nie popierdółki... 140KM i 170KM...
Ale jak jesteś pierwszy raz na Śląsku i chcesz znaleźć konkretny adres np. w Katowicach to chyba lepiej mieć navi niż zerkać na mapkę wydrukowaną z internetu. Nawet jak byłeś gdzieś 100 razy to zawsze jesteś kiedyś po raz pierwszy. Chyba, że znasz rozkład ulic wszystkich miast w Polsce to wtedy faktycznie nie potrzebna nawigacja...Summit napisał(a):Zastanawiam się na cholerę wam navi w Polsce.
Summit napisał(a):Zastanawiam się na cholerę wam navi w Polsce.
domin1979 napisał(a):Ale jak jesteś pierwszy raz na Śląsku i chcesz znaleźć konkretny adres np. w Katowicach to chyba lepiej mieć navi niż zerkać na mapkę wydrukowaną z internetu. Nawet jak byłeś gdzieś 100 razy to zawsze jesteś kiedyś po raz pierwszy. Chyba, że znasz rozkład ulic wszystkich miast w Polsce to wtedy faktycznie nie potrzebna nawigacja...Summit napisał(a):Zastanawiam się na cholerę wam navi w Polsce.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość