magicadm napisał(a):Pawnik
Cena była arakcyjna – więc kupiłem. Po kilku kilometrach jazdy stwierdziłem, że osiągi tego silnika na moje potrzeby są akceptowalne.
I to się liczy najbardziej.

edit: ile km zrobiłeś od kupna?
www.mazdaspeed.pl
magicadm napisał(a):Pawnik
Cena była arakcyjna – więc kupiłem. Po kilku kilometrach jazdy stwierdziłem, że osiągi tego silnika na moje potrzeby są akceptowalne.
zdzich44 napisał(a):ile km zrobiłeś od kupna?
zdzich44 napisał(a):I to się liczy najbardziej.
magicadm napisał(a):zdzich44 napisał(a):ile km zrobiłeś od kupna?
Mało...ze 2 tys kmCały czas nie moge się nacieszyć samym faktem jazdy – więc nie drę w trasie jak szalony, tylko "delektuję się jazdą"
zdzich44 napisał(a):dźwięk silnika na wolnych obrotach ale przyzwyczajam się...
magicadm napisał(a):Co do mojego autka...powiem tyle...od momentu kupna:
-zmienilem opony (benzyna chyba "chętniej drze gumy – więc jest jakiś minus ET) 1200zł
magicadm napisał(a):-zmieniłem olej, filtry (oleju, powietrza i kabinowy) 250zł
magicadm napisał(a):Teraz leję paliwo i śmieję się jak dziecko do zniżającego spalanie komputera pokładowego. Dokładnie to samo robię na stacji paliw – TRIP computer i nalewak są w zmowietak samo zeznają.
magicadm napisał(a):Dodam, że jeszcze nie dostałem mandatu za tamowanie ruchu, a fotoradary na mojej trasie nie zostały przeskalowane na karanie za zbyt wolna jazdę
magicadm napisał(a):Po mieście mocy nie brak
magicadm napisał(a):Gdybyście przeczytali ten TOPIC od początku, zauważylibyście, ze skłaniałem się w kierunku diesla. Nawet się kłóciłem z Maciejem L na temat jego wyższości.
magicadm napisał(a):Silnik wyje, buczy ale radzi sobie przyzwoicie – w końcu nie robili go idioci tylko MAZDA.
magicadm napisał(a):Oczywiście 2.0 byoby dużo lepsze. A jak ktoś juz naprawdę "musi" być pierwszy (cokolwiek by to znaczyło) – jest 2.3 i V6
Maciej Loret napisał(a):Ja na razie manadty zero
Maciej Loret napisał(a):To kóre robili idioci??
Maciej Loret napisał(a):To tylko znaczy, że za krótko ją masz...
zdzich44 napisał(a):Maciej Loret napisał(a): Gdyby tak 2,3V6...
...z kołem dwumasowym w standardzie
zdzich44 napisał(a):Maciej – 6 tys km od sierpnia 2007? Zajeździsz to auto.
magiadm napisał(a):Pogratulować "zdolności adaptacyjnych"
magicadm napisał(a):Po kilku kilometrach jazdy stwierdziłem, że osiągi tego silnika na moje potrzeby są akceptowalne.
Summit napisał(a):Zróbmy tak: jeśli któryś z właścicieli CITD jest niezadowolony że kupił diesla i uważa, że lepiej zrobiłby wybierając benzynę, proszę się wpisywać.
magicadm napisał(a):Gdybym trafił sensownego diesla za pieniądze jakie miałem – cieszyłbym się tak jak Wy
Summit napisał(a):Fakt kolega magicadm zachowuje się trochę jakby miał obsesję. Jak do tej pory wszyscy użytkownicy diesla na tym forum są zadowoleni z zakupu akurat tej wersji silnikowej
Summit napisał(a):Zróbmy tak: jeśli któryś z właścicieli CITD jest niezadowolony że kupił diesla i uważa, że lepiej zrobiłby wybierając benzynę, proszę się wpisywać.
Summit napisał(a):Zobaczymy tedy czy taki diabeł straszny jak go magicadm maluje
Maciej Loret napisał(a):Ba, praktycznie okazuje się, że auta marki zbieżnej z danym Forum są zwykle najlepsze na świecie. Jak to uzasadnić? Nie wiem. Być mają klapki na oczach
Summit napisał(a):Daleki jestem od bezkrytycznej miłości do marki, jak np. Faja. Ale nie będę Wam przytakiwał (tym bardziej że z tym modelem z silnikiem CITD mieliście tyle do czynienia ile ja z modą na sukces)
Maciej Loret napisał(a):Podejrzewam, że znajdziesz kilkakrotnie więcej postów na temat mniejszych lub większych usterek pisanych przez użytkowników diesli niż benzyn.
zdzich44 napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Podejrzewam, że znajdziesz kilkakrotnie więcej postów na temat mniejszych lub większych usterek pisanych przez użytkowników diesli niż benzyn.
Co może po prostu wynikać z faktu (sporo) większych średnich przebiegów samochodów z silnikiem diesla
zdzich44 napisał(a):oraz większej ilości M6 z tym właśnie motorkiem.
Maciej Loret napisał(a):lbo ww. ankieta nie odzwierciedla rzeczywistej proporcji pomiędzy oboma silnikami.
zdzich44 napisał(a):wynikać z faktu (sporo) większych średnich przebiegów samochodów z silnikiem diesla
Adaś napisał(a):oczywistym jest, że więcej wydałem na różne naprawy głównie zawieszenia i niż taka sama Mazda której właściciel 3 razy w tygodniu wyjedzie na krótki lans po mieście
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości