Zakup nowego auta – Mazda CX-3 (2015 – obecnie)
Witam Wszystkich
Jestem tu nowy i ponieważ właśnie zamówiłem nową Mazdę CX 3 postanowiłem dołączyć.
Jazdę próbną odbyłem i zamówienia dokonałem w salonie w D-G ul.Katowicka (Śląsk) – polecam – wszystko b. profesjonalnie.
Termin odbioru niestety dopiero wrzesień-październik (deadline 15 październik) – no ale tak to generalnie chyba wszędzie wygląda – mam nadzieję, że będzie coś wcześniej.
W cenie otrzymałem dodatkowo parę dodatków, które chciałem (blokadę, chlapacze, dywaniki) za ponad 1kPLN plus Pan dorzucił ubezpieczeniową gwarancję serwisową (podobno jest teraz jakaś promocja).
Teraz pozostało czekać – a między czasie trzeba pomyśleć o:
– jakiejś opcji ubezpieczenia
– i finansowaniu – jakie wybrać
Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Dzięki
Pozdrawiam
Jestem tu nowy i ponieważ właśnie zamówiłem nową Mazdę CX 3 postanowiłem dołączyć.
Jazdę próbną odbyłem i zamówienia dokonałem w salonie w D-G ul.Katowicka (Śląsk) – polecam – wszystko b. profesjonalnie.
Termin odbioru niestety dopiero wrzesień-październik (deadline 15 październik) – no ale tak to generalnie chyba wszędzie wygląda – mam nadzieję, że będzie coś wcześniej.
W cenie otrzymałem dodatkowo parę dodatków, które chciałem (blokadę, chlapacze, dywaniki) za ponad 1kPLN plus Pan dorzucił ubezpieczeniową gwarancję serwisową (podobno jest teraz jakaś promocja).
Teraz pozostało czekać – a między czasie trzeba pomyśleć o:
– jakiejś opcji ubezpieczenia
– i finansowaniu – jakie wybrać
Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Dzięki
Pozdrawiam
-
michal94
Witam
Wczoraj odebrałem samochodzik, wszystkie opisywane tu na forum zalety mają potwierdzenie w rzeczywistości. Wad nie dostrzegam na razie ,ale to chyba zauroczenie wyglądem ( jeszcze w tym słońcu majowym...). O prowadzeniu inni pisali ja muszę powiedzieć że jeździ super, wcześniej nie miałem do czynienia z automatem, ale jestem pod wrażeniem. Podczas odbioru atmosfera do tego stopnia rozluźniona że nie zauważyłem braku zestawu do naprawy opon
, ale mam w piątek odebrać razem z zamówionym styropianem pod koło dojazdowe
.Miałem dostać chlapacze przednie wynegocjowane no i są, patrzę a z tyłu też są
, pytam a Pan mi mówi że nie zwrócił uwagi, chyba panowie którzy montowali ( w innym salonie)myśleli że ma być komplet i założyli też tył- oczywiście zostały
, dywaniki gumowe oryginalne a nie z marketu. To tyle na razie , teraz wiem czemu ci co odebrali rzadziej tu zaglądają – idę sobie posiedzieć w garażu
Jeszcze dodam że za złotówkę w promocji jest teraz 2 letnia gwarancja dodatkowa, warunków jeszcze nie czytałem info jest na stronie gł. Mazdy
Pozdrawiam
Wczoraj odebrałem samochodzik, wszystkie opisywane tu na forum zalety mają potwierdzenie w rzeczywistości. Wad nie dostrzegam na razie ,ale to chyba zauroczenie wyglądem ( jeszcze w tym słońcu majowym...). O prowadzeniu inni pisali ja muszę powiedzieć że jeździ super, wcześniej nie miałem do czynienia z automatem, ale jestem pod wrażeniem. Podczas odbioru atmosfera do tego stopnia rozluźniona że nie zauważyłem braku zestawu do naprawy opon

Jeszcze dodam że za złotówkę w promocji jest teraz 2 letnia gwarancja dodatkowa, warunków jeszcze nie czytałem info jest na stronie gł. Mazdy
Pozdrawiam
No to gratulacje
Cyknij w wolnej chwili ze dwie fotki – chcielibyśmy zobaczyć Twój nowy nabytek
PS: Zachęcam do zakupu klubowych podkładek

Cyknij w wolnej chwili ze dwie fotki – chcielibyśmy zobaczyć Twój nowy nabytek
PS: Zachęcam do zakupu klubowych podkładek
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Andrep !
Ciesz się bo jest naprawdę to udane autko .Nie zapominaj też o forum choć z Twoim full wypasem długo jeszcze będziesz siedział w garażu
Oby ta elektronika tylko pomagała a nie przeszkadzała !
Jeśli chodzi o promocje którą wspomniałeś to dostaniesz ale jak zamówisz w maju następną Cx-3 dla małżonki
W lipcu wybieram się do Krakowa na 3 tygodnie to może Was wszystkich Krakusów na drodze pozdrowię – proszę też traktować moje auto jak pojazd uprzywilejowany

Ciesz się bo jest naprawdę to udane autko .Nie zapominaj też o forum choć z Twoim full wypasem długo jeszcze będziesz siedział w garażu
Jeśli chodzi o promocje którą wspomniałeś to dostaniesz ale jak zamówisz w maju następną Cx-3 dla małżonki
W lipcu wybieram się do Krakowa na 3 tygodnie to może Was wszystkich Krakusów na drodze pozdrowię – proszę też traktować moje auto jak pojazd uprzywilejowany
Tą gwarancję też dostałem
.Fotki jakieś zrobię ale jak wszystko skompletuję np. listwy progowe mam zamówione z czerwonym napisem SkyPASSION, nakładki na pedały ze stali nierdzewnej (już założone) wszystko 4 x taniej niż oryginały, jeszcze zastanawiam się nad tym podłokietnikiem ,ale obawiam się" zagracić "
jak to mówią thuning optyczny tylko żeby wiocha nie wyszła
PS: zamówienie na ramki i naklejki poszło
Pozdrawiam

PS: zamówienie na ramki i naklejki poszło

Pozdrawiam
Oj !
Nie bądż taki skromny . Pewnie wynegocjowałeś bo "z urzędu" nie dają dodatkowej gwarancji
Masz rację ,że trzeba umiaru z tymi dodatkami by nie upstrzyć za bardzo auta ! Pozwolę sobie założyć temat – tuning Cx 3 by wymieniać się doświadczeniami w tym zakresie .
Nie bądż taki skromny . Pewnie wynegocjowałeś bo "z urzędu" nie dają dodatkowej gwarancji

Masz rację ,że trzeba umiaru z tymi dodatkami by nie upstrzyć za bardzo auta ! Pozwolę sobie założyć temat – tuning Cx 3 by wymieniać się doświadczeniami w tym zakresie .
Gdzie zamówiłeś / kupiłeś nakładki ze stali nierdzewnej? Bardzo chętnie bym zakupił, bo "filc" czy inne g... w miejscu na odpoczynek lewej nogi to jakieś nieporozumienie.andrep napisał(a):Tą gwarancję też dostałem.Fotki jakieś zrobię ale jak wszystko skompletuję np. listwy progowe mam zamówione z czerwonym napisem SkyPASSION, nakładki na pedały ze stali nierdzewnej (już założone) wszystko 4 x taniej niż oryginały, jeszcze zastanawiam się nad tym podłokietnikiem ,ale obawiam się" zagracić "
jak to mówią thuning optyczny tylko żeby wiocha nie wyszła
![]()
PS: zamówienie na ramki i naklejki poszło![]()
![]()
Pozdrawiam
Tak jak piszecie każdy coś wybierze dla siebie ,ale ja bez podłokietnika jakoś sobie nie wyobrażam. W poprzednich mazdach tez posiadam isię przydają . Na jeździe próbnej jechałem ze złożonym i rozłożonym i wybrałem zdecydowanie opcje z podłokietnikiem. Czekam nadal na autko pozdrawiam wszystkich posiadaczy CX3.
Ja się przymierzam do tego
http://allegro.pl/podlokietnik-mazda-cx ... 51791.html , nigdy wcześniej nie jeździłem z podłokietnikiem ,ale wydaje się fajny gadżet no i te schowki dodatkowe
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Ale z tego co czytam te promocje gwarancji o której piszecie są, ale tylko w przypadku jeśli kupujesz mazdę z rocznika 2015.
Dopisano 27 maja 2016, 11:07:
A jeśli chodzi o podłokietnik to tej samej firmy co u góry jest wersja za 245 zł, ale muszę zadzwonić aby sprawdzić czym one się różnią, bo różnica w cenie jest dość duża.
Dopisano 27 maja 2016, 11:09:
link:
http://allegro.pl/podlokietnik-standard ... 46901.html
Dopisano 27 maja 2016, 11:07:
A jeśli chodzi o podłokietnik to tej samej firmy co u góry jest wersja za 245 zł, ale muszę zadzwonić aby sprawdzić czym one się różnią, bo różnica w cenie jest dość duża.
Dopisano 27 maja 2016, 11:09:
link:

- Od: 3 maja 2016, 19:42
- Auto: Mazda CX-3 2.0 120KM Sky Go kolor czarny – jet black rok – 2016
Cześć wszystkim!
Nareszcie i ja dostałem telefon od Pana z Mazdy, i od razu pytanie: "czy chcę samochód na wakacje, a nie jak w umowie po wakacjach". Się głupio pyta
No pewnie że chcę! Odbiór koniec czerwca, na umownie deadline 31 sierpień.
Nareszcie i ja dostałem telefon od Pana z Mazdy, i od razu pytanie: "czy chcę samochód na wakacje, a nie jak w umowie po wakacjach". Się głupio pyta
Enso i Seba87 gratuluję, teraz to się zacznie dłużyć aż do dnia kiedy to nastąpi
Dodam że autko wynagradza to oczekiwanie.
Pozdrawiam
Dodam że autko wynagradza to oczekiwanie.
Pozdrawiam
Witam,
Jedna z nich jest moja, tylko nie widzę filmu( trzeba sie zalogować ).
W umówię 15 lipiec, a zadzwonili , ze juz jest ( zamówienie 14 marca, produkcja 2016)
Czyli chłopaki wyrobili sie z produkcja ( była zmieniana pod zamówienie) w 2,5 miesiąca. Te odległe terminy to chyba taki chwyt marketingowy.
Jedna z nich jest moja, tylko nie widzę filmu( trzeba sie zalogować ).
W umówię 15 lipiec, a zadzwonili , ze juz jest ( zamówienie 14 marca, produkcja 2016)
Czyli chłopaki wyrobili sie z produkcja ( była zmieniana pod zamówienie) w 2,5 miesiąca. Te odległe terminy to chyba taki chwyt marketingowy.