Średnie zużycie paliwa
Moja 323 najmniej spalila 4,5 ale to bylo na autostradzie i w Niemczech a po polsce niejest juz tak kolorowo zwlaszcze ze zalozylem 17' 205/45 teraz pali 8,5 – 9 przy dynamiczniej jezdzie po miescie a trasa to 8.
silnik 2,0 DITD 100KM
PS.Szukam zamiennikow tylnych lamp (sedan BJ). Moze ktos sie orientuje gdzie je mozna dostac bo ja nie moge znalesc.
silnik 2,0 DITD 100KM
PS.Szukam zamiennikow tylnych lamp (sedan BJ). Moze ktos sie orientuje gdzie je mozna dostac bo ja nie moge znalesc.
- Od: 5 lip 2006, 01:24
- Auto: Mazda 323 BJ 2.0 DITD 1999r.
Krzysiek_1123 napisał(a):zalozylem 17' 205/45 teraz pali 8,5 – 9 przy dynamiczniej jezdzie po miescie a trasa to 8.
.
Rany, ale on w d... dostaje
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
BJ-tka 2.0 DiTD 101 KM, trasa dookoła Bałtyku i na Nordkapp, tankowane zawsze pod korek. Najmniejsze spalanie 5,2 l – jazda w granicach 80-100 km/h, największe 6,1 l W samochodzie trzy osoby, plus bagaż na kanapie, w bagażniku wykorzystana każda wolna przestrzeń. Samochód był mocno dociążony, oprócz bagażu, namiot, 4 zgrzewki wody, soki i cały worek jedzenia. Trasa częściowo z kilmą, częściowo w deszczu i w dużej części przez góry.
jak niektórzy osiągają 4 l w tych autkach, pozostanie tajemnicą...
jak niektórzy osiągają 4 l w tych autkach, pozostanie tajemnicą...
mike_mac
- Od: 6 kwi 2006, 14:40
- Auto: 323F BJ 2.0 DiTD RF3F '02
mike_mac napisał(a):jak niektórzy osiągają 4 l w tych autkach, pozostanie tajemnicą...
Prędkość ok 70 km/h, technika "wybiegania" samochodu (tak to się chyba nazywa)
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Zrobiłem w niedzielę trasę Warszawa-Muszyna ( 5.5h ) spalanie 6,4/100 przy 150/160 na budziku ( na A4 było miejscami 190 ) DiTD wymiata naprawdę znakomicie....magicadm napisał(a):Rany, ale on w d... dostaje
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
mój ulubieniec – mx5 1.6 palił w mieście jakieś 12litrów, a w trasie 8
natomiast miatka z silniczkim 1.8 – w mieście 10 a w trasie 6-7 literków
czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie dlaczego?
natomiast miatka z silniczkim 1.8 – w mieście 10 a w trasie 6-7 literków
czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie dlaczego?

Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche
www.forumppp.com.pl Partnerstwo Publiczno – Prywatne (PPP) w Polsce
- Od: 20 lut 2006, 17:46
- Auto: mx5 NA 1.6/miata 1.8
Violetka napisał(a):czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie dlaczego
hmmm ten typ tak ma

a tak serio, zauważ że Z5 również nie oszczędza paliwa.
WIększy już od dawna nia znaczy paliwożerny
Waluś, ale to są stare auta mx5 jest z 95 roku a miatka z 91...przy nowych silnikach wiem, że często tak jest, ale tutaj...
ech, nie ważnie...cieszę się, że nie mam paliwożercy – pytałam tak ot z babskiej ciekawości
ech, nie ważnie...cieszę się, że nie mam paliwożercy – pytałam tak ot z babskiej ciekawości

Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche
hehehe ja tam ostatnio nie zwracam uwagi, wole nie wiedzieć bo jak tylko policze to mnie poty oblewają (podkręciłem ciśnienie turbiny
)

Waluś napisał(a):podkręciłem ciśnienie turbiny ... wole nie wiedzieć
masz rację

Raczej chęć deptania szybko mija przy takim silniku, jak się wyszaleje, to spalanie będzie rozsądne. Mój klient ma Omegę 3.0V6 i pali mu toto ~12l/100km (a LPG 15l/100km)
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Z moich doswiadczen wiele zalezy od paliwa.
Zwykle tankuje na statoil 95Pb to w trybie mieszanym na 20L przejezdzam ok 320 km. Mieszanym bo dziennie do pracy w obie strony mam ok 65km z czego czesc to autostrada a czesc normalne drogi do tego czesc autostrady to przejazd przez miasta wiec i korek i zwezenie z maly korkiem sie zdarzy.
Tankowalem juz i verwe (werwe?, werve?) i ciezko bylo mi przejechac te 320 km. Tak samo z BP, SHELLEM i innymi szitami choc nie sprawdzalem na V-POWER i V-POWER RACING ale chyba nie bede probowac bo to paliwo za drogie a nie sadze zeby bylo bardziej ekonomicznie o ile wogole.
Szczerze poleca STATOIL i jazde w zakresie do max 4500-5000 obr/min wtedy wg mnie spalanie jest bardzo dobre.
Zeby osiagnac takie spalanie wcale nie trzeba byc zawalidroga.
Autostrada max 150 km/h miasto raczej zgodnie z przepisami.
Pozdro
Zwykle tankuje na statoil 95Pb to w trybie mieszanym na 20L przejezdzam ok 320 km. Mieszanym bo dziennie do pracy w obie strony mam ok 65km z czego czesc to autostrada a czesc normalne drogi do tego czesc autostrady to przejazd przez miasta wiec i korek i zwezenie z maly korkiem sie zdarzy.
Tankowalem juz i verwe (werwe?, werve?) i ciezko bylo mi przejechac te 320 km. Tak samo z BP, SHELLEM i innymi szitami choc nie sprawdzalem na V-POWER i V-POWER RACING ale chyba nie bede probowac bo to paliwo za drogie a nie sadze zeby bylo bardziej ekonomicznie o ile wogole.
Szczerze poleca STATOIL i jazde w zakresie do max 4500-5000 obr/min wtedy wg mnie spalanie jest bardzo dobre.
Zeby osiagnac takie spalanie wcale nie trzeba byc zawalidroga.
Autostrada max 150 km/h miasto raczej zgodnie z przepisami.
Pozdro

- Od: 24 cze 2006, 19:18
- Auto: Mazda 323F BA 98' 1,5l
Witam,
Pierwsza trasa w moim nowym cronosie i szok! Przy delikatnej, aczkolwiek nie bardzo wolnej jeździe. Nieco ponad 6 litrów na 100. Rewelacja.
Pierwsza trasa w moim nowym cronosie i szok! Przy delikatnej, aczkolwiek nie bardzo wolnej jeździe. Nieco ponad 6 litrów na 100. Rewelacja.
Konie? nie tylko mechaniczne – www.wild-west-riders.com
- Od: 21 sie 2006, 22:15
- Auto: Cronos 2.0 95'
Dalton napisał(a):Nieco ponad 6 litrów na 100. Rewelacja.
Zmartwię cię. Pomiar niedokładny pewnie ze względu na długość trasy.
Zatankuj pod korek , wyjeździj prawie wszystko i znów pod korek. Wtedy wróć i powiedz ile ci wyszło.
Nie będzie to 6l niestety
Grzyby napisał(a):Dalton napisał(a):Nieco ponad 6 litrów na 100. Rewelacja.
Zmartwię cię. Pomiar niedokładny pewnie ze względu na długość trasy.
Zatankuj pod korek , wyjeździj prawie wszystko i znów pod korek. Wtedy wróć i powiedz ile ci wyszło.
Nie będzie to 6l niestety
Tak myślisz, muszę spróbować. Z moich obliczeń na dystansie 800 km wyszło mi około 6,3 litra z czego większość na trasie. Jedynie kilkadzesiąt kilometrów w zapchanej Warszawce.
Szczerze mówiąc sam byłem zdziwiony, choć gdzieś spotkałem się z takim spalaniem.
Konie? nie tylko mechaniczne – www.wild-west-riders.com
- Od: 21 sie 2006, 22:15
- Auto: Cronos 2.0 95'
Nie, no nie jest źle. Troche przesadziłem – 7,5 to nawet mnie się udało
Ale to było dawno i pewnie nieprawda
Zresztą ja mam ciężką nogę i nie umiem oszczędnie
Ale to było dawno i pewnie nieprawda

Zresztą ja mam ciężką nogę i nie umiem oszczędnie