Oczywiście w tym budżecie i roczniku.Zdaje sobie sprawę że nie bedzie tam tak komfortowo jak w bentleyu czy audi a8. Najwyższy komfort w tej klasie cenowej... Niektórzy wszystkiego muszą się czepić i łapią za słówka.Nie chcesz pomóc to po co piszesz takie zaczepki.Nie masz nic konstruktywnego do dodania i napisania to lepiej nic nie pisz.
Napisałem 2 propozycje, tam uświadczysz na pewno komfort i wyciszenie lepsze niż w GH. Po tych wypowiedziach nie wiem czy ktokolwiek będzie chciał pomagać...
Ja bym szukal mondeo, sprawdzona konstrukcja. Ewentualnie bardziej egzotycznie to subaru legacy, lub jaksies s60. W tym budzecie mozna juz przebierac w ofertach.
Możesz kupić bez hydro, ale to tak jakby kupić wolnossącą Subaru Imprezę
Nie wiem jak w tej generacji o której myślisz, ale w poprzedniej to zawieszenie było wręcz bezobsługowe. Jeżeli już gruszki wymagały wymiany, to ich koszt (regeneracja) nie był wysoki.
Nie ,no oczywiście z hydro i w automacie . Bez hydro to nie jazda Myślę też nad 2,0 hdi 163KM. Trochę czytałem na temat tego silnika i w większości sa pozytywne opinnie.
A ja zaproponuję Lancię Delta III Z dobrych silników masz 1,8T (200KM), i sprawdzone fiatowskie JTD. Auto bardzo wygodne, jakość wnętrza bije na głowę Mazdy, Fordy. Bardzo fajne auto.
Niby fajne autko i pewnie spełnia wszystkie moje wymagania ale niestety nie jednego. Mianowicie całkowicie nie trafia w mój gust i mi się po prostu nie podoba. A to chyba jeden z najważniejszych kryteriów
Jeśli samochód nie stoi pod oknem przez które cały czas na niego patrzysz to nie przejmowałbym się tym. Mam tak, że jak podoba mi się wnętrze i samochód jedzie jak trzeba to wygląd zewnętrzny mam w pompie. Samochód z zewnątrz oglądają inni ludzie a nie kierowca czy pasażerowie – nie widzę sensu w tym by dbać o odczucia estetyczne obcych ludzi
Ale ja nie dbam o odczucia estetyczne innych ludzi, tylko swoje własne. Kiedyś czytałem cos takiego że jak wysiadając z samochodu na parkingu przynajmniej raz się za nim nie obejrzysz to znaczy że kupiłeś niewłaściwe auto I szczerze powiem, że coś w tym jest.
Jeśli konkretnie już padnie na c5 to na pewno będzie to hydro i automat w wersji Exclusive . Mam juz tez typ na silnik jak wcześniej pisałem 2,0 hdi 163 KM i pewnie zaraz na początku wrzucimy mu jakąś witaminkę