Co mi przeszkadza w mojej Maździe
Zdecydowanie nardziej niż cokolwiek przeszkadza mi to że bez kawałka drucika o wymiarach 8 * 1mm samochód niejest w stanie działać i staje się bezużytaczny..
mówię oczywiście o hotfilmie w przepływomierzu którego brak całkowicie unieruchamia samochód, a o uszkodzenie nietrudno..
To już niestety nie żarty to poważna wada rzucająca cień na niezawodność mazdy.
coś jakby wyjąć z szafy jeden gwóźdż a ona cała się rozsypie
w moim modelu jest to nienaprawialne, a używki chodzą po 500, 700zł
to chyba najwieksza porażka inżynierow z Hiroszimy..
mówię oczywiście o hotfilmie w przepływomierzu którego brak całkowicie unieruchamia samochód, a o uszkodzenie nietrudno..
To już niestety nie żarty to poważna wada rzucająca cień na niezawodność mazdy.
coś jakby wyjąć z szafy jeden gwóźdż a ona cała się rozsypie
w moim modelu jest to nienaprawialne, a używki chodzą po 500, 700zł
to chyba najwieksza porażka inżynierow z Hiroszimy..
- Od: 10 mar 2007, 17:55
- Auto: 626 GEA 2,0 DOHC
Raczej przy projektowaniu przeplywomierza nikt nie przewidzial, ze w "mondrej" Polsce ktos bedzie zakladal gaz i narazl goracy drut na takie przeciazenia
Mysle, ze jedno nie wyklucza drugiego... A klime do V6 kupisz juz za 900 zl plus ok. 300 za uruchomienie
Kogi napisał(a):mnie w mojej mx3 tak naprawdę nic nie wkurza... chciałbym oczywiście klimę, ale kupując auto miałem wybór, coś z klima i np. 75KM, albo V6 i brak klimy...
Mysle, ze jedno nie wyklucza drugiego... A klime do V6 kupisz juz za 900 zl plus ok. 300 za uruchomienie
Globy.. niemiałem wystrzału..
poprostu niemiałem pojęcia że to taki wrażliwy element (i przy zakłedaniu dolotu) niecackałem się z nim.. raz wylądował w pudełku z puszką filtra, raz tam, niewiem.. ale zauważ że ze 30% samochodów z uszkodzona przepływką to równiez benzynka.
Z tego co gdzieś przeczytałem, jest to cienki słupek ceramiczny pokryty jakimś nalotem metalicznym (i umieszczony w centrum przepływki) niepamiętam jakim metalem.
no dobrze pomyślane to niejest.
poprostu niemiałem pojęcia że to taki wrażliwy element (i przy zakłedaniu dolotu) niecackałem się z nim.. raz wylądował w pudełku z puszką filtra, raz tam, niewiem.. ale zauważ że ze 30% samochodów z uszkodzona przepływką to równiez benzynka.
Z tego co gdzieś przeczytałem, jest to cienki słupek ceramiczny pokryty jakimś nalotem metalicznym (i umieszczony w centrum przepływki) niepamiętam jakim metalem.
no dobrze pomyślane to niejest.
- Od: 10 mar 2007, 17:55
- Auto: 626 GEA 2,0 DOHC
Globy napisał(a):Mysle, ze jedno nie wyklucza drugiego...
jasne,że nie, ale chyba łatwiej znaleźć civica 1,4 z klimą niż mx-3 V6... w ogóle to mi się mazda tak spodobała, że o tej klimie przy kupnie nie myślałem

- Od: 29 gru 2007, 15:25
- Auto: Było:
Mazda Mx-3 V6 1996r
Honda Accord 1,8VTec Sport 2001r
Jest:
kombi w dieslu czyli Mazda 6 CiTD 2007r.
U MNIE OSTATNIO TEZ TAK CIEZKO WCHODZI WSTECZNY ZE PORAZKA
O SZYBACH BOCZNYCH NIE WSPOMNE JAKBY KOT SIE WDZIERAŁ DO SRODKA NAJGORSZE ZE MAŁO KTO CHCE JE ZROBIC BY BŁY JAK NEW :p I SWIATŁA NIE WIEM CZEMU ALE MAM BEZNADZIEJNE CZY TO TYLKO TAK U MNIE
? I TYLE ALE OGÓLNIE TO POZYTYW I TAK BOMBA 
O SZYBACH BOCZNYCH NIE WSPOMNE JAKBY KOT SIE WDZIERAŁ DO SRODKA NAJGORSZE ZE MAŁO KTO CHCE JE ZROBIC BY BŁY JAK NEW :p I SWIATŁA NIE WIEM CZEMU ALE MAM BEZNADZIEJNE CZY TO TYLKO TAK U MNIE

Moja Madzia
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=50683
- Od: 10 sty 2008, 10:43
- Auto: Mazda 323F 1.5 16V 95/96r LPG
u mnie,
skrzynia automatyczna (jeszcze troche i bedzie maulal upragniony)
swiatla amerykasnie (ale juz ida europejskie)
niedzialajaca antena (wsumei to ja polamalem
ale radio amerykanies czyli odbiera nieparzyste fale
amerykasnie radio jak wspomnialem poyzej
skrzynia automatyczna (jeszcze troche i bedzie maulal upragniony)
swiatla amerykasnie (ale juz ida europejskie)
niedzialajaca antena (wsumei to ja polamalem
amerykasnie radio jak wspomnialem poyzej
GO BIG OR GO HOME
- Od: 12 wrz 2007, 14:27
- Auto: Silvia power :*
Mnie nic nie wkurza wsiadm , jadę i cieszę się z życia
Bo jakbym zaczęłą się zastanawić co mi barkuje a co nie pasuje to w końcu musiałaby zmienić auto
Za wszystko można zapłacić kartą kredytową ale sylwetka MX-3 jest BEZCENNA czyli ponad czasowa
. Urzekła mnie od pierwszego wejrzenia
i nic jej nie zastąpi

Bo jakbym zaczęłą się zastanawić co mi barkuje a co nie pasuje to w końcu musiałaby zmienić auto

- Od: 23 maja 2007, 06:49
- Auto: Mazda MX-3 1995 1.6 DOHC
– tez ten wsteczny + porysowane szyby
– wkurza mnie ze mamy w 1.5 tylko 88KM (ktore hula niezle swoja droga;) ) ale gdyby dali tyle co w Japonskiej wersji! to by bym sie niepogniewal:p
– troszeczke denerwujacy jest suwak od stopni zwiekszania nawiewu, nie zawsze wskakuje, wolalbym pokretlo
– brakuje mi regulacji kierownicy (do siebie / od siebie), mam dlugie nogi i moglbym sie troszke lepiej ulozyc wtedy:p
– wkurza mnie ze mamy w 1.5 tylko 88KM (ktore hula niezle swoja droga;) ) ale gdyby dali tyle co w Japonskiej wersji! to by bym sie niepogniewal:p
– troszeczke denerwujacy jest suwak od stopni zwiekszania nawiewu, nie zawsze wskakuje, wolalbym pokretlo
– brakuje mi regulacji kierownicy (do siebie / od siebie), mam dlugie nogi i moglbym sie troszke lepiej ulozyc wtedy:p
-
Gość
To, że miesiąc po zakupie nówki-salonówki jakiś @#$%^& wgniótł mi drzwi na parkingu swoimi drzwiami
. Pytałem lakiernika – bez szpachlowania się nie da zamaskować
.

2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
Mnie denerwuje że w kolejnej Madzi nie ma normalnego miejsca na woofery z przodu. Poza tym to już 2 323C w której coś niemożliwie napindala z tyłu i nie wiem co.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Brak napędu 4x4 tak pozatym wszystko mi pasuje
1.tłuste upalcowane szyby to przez ten brak ramek
bezcenne
2.żeby szybko jechać musi dużo żreć
moja wersja 1,8 114km
3.przyciąga uwagę panów ze swędzącymi łapkami -za to kobitkom sie bardzo podoba a to cenniejsze niż jakiś tam głupi złodziej.
4.co za dużo to czasami nie zdrowo(elektryki) ale wygoda ważniejsza
warto mieć wypas:–]
5.patrząc przez porysowane szyby-widoki przypominają mi stare fotografie-bezcenne.
6.słaby sygnał z anteny która ciągle sie wsuwa i wysuwa- faceci to uwielbiają
więcej
grzechów nie pamiętam

2.żeby szybko jechać musi dużo żreć

3.przyciąga uwagę panów ze swędzącymi łapkami -za to kobitkom sie bardzo podoba a to cenniejsze niż jakiś tam głupi złodziej.

4.co za dużo to czasami nie zdrowo(elektryki) ale wygoda ważniejsza

5.patrząc przez porysowane szyby-widoki przypominają mi stare fotografie-bezcenne.

6.słaby sygnał z anteny która ciągle sie wsuwa i wysuwa- faceci to uwielbiają

więcej

TriCeratops 2.0 142 km
- Od: 30 maja 2013, 18:24
- Auto: była 323 f BA 1,8 BP
teraz TRICERATOPS 2.0 142 km benzynka
a mnie ostatnio dobija mikara pojemność zbiornika płynu spryskiwaczy. Wchodzi tam ledwie 2 litry
czadem dolewam 2 razy w tygodniu. Tragedia.