Na światłach mijania przez cały rok – od 17 kwietnia b.r.
trzeba obejrzec dzis Fakty i Wiadomości jak nie podadzą że od jutra ten przepis wchodzi tzn że jeszcze troche czasu minie.. z tego co wiem Senat zatwierdził tą poprawkę do ustawy a nawet jak Prezydent już podpisał to w sumie nikt nie podał kiedy ona wchodzi w życie
Najwczesniej w kwietniu, tak cwierkaja internetowe brukowce.
Dopóki poprawka nie będzie opublikowana w Dzienniku Ustaw możemy się tylko domyślać:)
Dziś rano w Zetce powiedzieli, że od dziś nie trzeba. Ale jakoś nie dojrzałem ani jednego bez włączonych świateł...
Chyba, że stali sie zupełnie niewidzialni...
Chyba, że stali sie zupełnie niewidzialni...
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
szykuje się drogowy armageddon w pieknym mieście miłościravo napisał(a):Ja dzis nie wlacze swiatel
- Od: 29 paź 2003, 01:07
- Auto: cprf2a'99
można na dziennych ale innych niż w europie.jacobs napisał(a):ale trzeba na mijania, czy można na dziennych?
hihi
magicadm napisał(a):Ale jakoś nie dojrzałem ani jednego bez włączonych świateł...
a ja dziś widziałem na Trasie Toruńskiej złotówe (srebrna Octavia) dumnie pędzący po lewym pasie bez świateł – nierozumiem tego, że zawodowy jakby nie patrzeć kierowca jest na tyle głupi, żeby nie zdawać sobie sprawy, że w taką pogodę jak dziś (deszcz) jest niewidoczny w lusterku, no ale w radiu powiedzieli, że nie trzeba. Gdybym się nie spieszył do pracy to bym zwolnił, schował się za niego i długimi po gałach
och i jeszcze szkolenie złotów na toruńskiej
ojej
ojej
Adaś napisał(a):widziałem na Trasie Toruńskiej złotówe (srebrna Octavia)
Może to dziwne pytanie, ale co to jest owa "złotówa" czy jakoś tak...? Oświećcie mnie, please....nightcomer napisał(a):szkolenie złotów na toruńskiej
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Adaś napisał(a): złotówe (srebrna Octavia) dumnie pędzący po lewym pasie bez świateł –
Wg badań srebrny samochód podobno jest najbardziej widoczny (choć i tak pewnie nie we wszysykich sytuacjach).
Ale teraz to mamy raczej brudne srebrne samochody
I dla takich polskich Szkotów wprowadzone ten przepis.
PS
Czy teraz wszyscy "przeciw" będą z zegarkiem w ręku wyłączać światła wg godziny wschodu słońca?
xANDy napisał(a):Może to dziwne pytanie, ale co to jest owa "złotówa" czy jakoś tak...? Oświećcie mnie, please....
Złotówa to określenie taksówkarza, ale w tym przypadku również dziada, który w imię zaoszczędzenia/zarobienia jak najawiększej liczby złotówek (x litrów na włączone światełka i spalone żarówki) naraża innych na wypadek.
Bo chyba nie o ekologię chodzi ...

To pewnie jakaś akcja (żart), np:
"Warszawscy taksówkarze i Dolina Rozpusty (Rozpudy)"
Ostatnio edytowano 1 mar 2007, 12:05 przez magicadm, łącznie edytowano 1 raz
ravo napisał(a):magicadm napisał(a):
Czy teraz wszyscy "przeciw" będą z zegarkiem w ręku wyłączać światła wg godziny wschodu słońca?
tak ja mam specjalny w aucie stoper
Stoper???
Kur...wszędzie te tajemnice

To sie nazywa profejsonalne podejście do tematu....Jestem pod wrażeniem.
ravo napisał(a):nie obrazaj ludzi
A ty nie wycinaj pojedyńczych słów z kontekstu. wypaczasz w ten sposób sens wypowiedzi.
A okreslenie dziad (lansowane zresztą przez naszego Prezydenta) jest i tak dość delikane dla określenie bezmózga, który zap... min 80km/h (Trasa Toruńska) w deszczu bez świateł.
Ps
Zdecydowana większość taksówkarzy to świadomi i kulturalni kierowcy – nie mam absolutnie żadnych zastrzezeń do tej grupy zawodowej
Jan Brzechwa
NA STRAGANIE
cytat:
"Moi drodzy, po co kłótnie,
Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak zginiemy w zupie!"
i tyle w temacie naszego widzimisie – kontra ustawodastwo...
NA STRAGANIE
cytat:
"Moi drodzy, po co kłótnie,
Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak zginiemy w zupie!"
i tyle w temacie naszego widzimisie – kontra ustawodastwo...
otóż to
a w dodatku większość z was zginie zabitych przez cierpów oczywiście

a w dodatku większość z was zginie zabitych przez cierpów oczywiście