Średnie zużycie paliwa
Tomsh napisał(a):Moja Madzia MPV 2.5 TD w mieście 11lw zime, latem 10l
w trasie 8-9litrów
. Niestety lubi sobie wypić , ale to duża Madzia.Dane robiłem przy 7 pasażerach + pies
.A co do ropy to tylko BP . Pozdrowienia
Nie przejmuj się moja MPV 3.0 V6 18V '89 r automatic paliła 17 litrów w mieście 15-16 na trasie. Ale nie pamiętam samochodu którym jeździło mi się tak świetnie. Wakacje 7 osób i go. Doskonały wóz.

- Od: 20 sty 2006, 16:37
- Auto: Mazda 6 GG '07 2.0 LF 147KM A/T
Mazda 6 GG '07 MZR-CD 143KM Active (była, ale się rozbiła)
ja nawet nie wiem dokladnie ile mi pali...nigdy nei mam kasy zeby pozniej do pelna znowu dotankowac! poprostu leje do baku i jade
! Ostatnio zalalem pod kurek, zrobilem 260km no i wskazowka pokazuje troszke powyzej dolnej cwiartki, czyli z 30litrow chyba poszlo! Z reszta nie chce mi sie liczyc...litr w ta czy w tamta! W koncu i tak tzreba zalac 

- Od: 10 sty 2006, 17:29
Wodzu napisał(a):Miasto zima 10.5l – 11l
Miasto lato 9.5 – 10l
Trasa 8l – 9l
o to nie jest ze mną tak źle
Obecnie:
Miasto – od 11 l
Trasa od 9 l
Morder napisał(a):przy pałowaniu około
A tej wielkości nie licze

Moja GE FS w trybie mieszanym wdupcza mniej niz 7l/100km i za to ja kocham
I jeszcze za to ze na trasie jak jade rowno to wdupczy tylko 6,2l. Za to drugie bardziej ja kocham 

Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

jak sobie "6" po mieście pojeździłem a potem 100km na trasie to spaliła (dokładnie nie wiem) jakieś 13 średnio – tyle że ja dość mocno jeździłem. A 2,3 w tiptronicu niestety potrzebuje jedzonka.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
Witam,
od niedawna jestem posiadaczem mazdy 626 2.0 115KM rok 2001. Ponieważ od razu po kupnie ją zagazowałem, więc niestety nie sprawdziłem jakie ma spalanie na benzynie. Zamontowałem instalacje SGI firmy REG OMVL. Na początku miałem mały problem, gdyż samochód szarpał na gazie przy większych prędkościach. Na regulacji okazało sie, że silnik dostaje zbyt bogatą mieszankę. Po zubożeniu mieszanki o 8% problem zniknął i jak na razie jestem zadowolony. Autko pali mi 11,5-12 L gazu w mieście i 9 – 9,5 L. na trasie (130 -160 km/h). Wydaje mi się, że jest to przyzwoite spalanie, ale chętnie bym usłyszał wasze opinje.
Mam jeszcze jedno pytanie. Ile pali ten silnik PB w mieście i na trasie?
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
Grzegorz
od niedawna jestem posiadaczem mazdy 626 2.0 115KM rok 2001. Ponieważ od razu po kupnie ją zagazowałem, więc niestety nie sprawdziłem jakie ma spalanie na benzynie. Zamontowałem instalacje SGI firmy REG OMVL. Na początku miałem mały problem, gdyż samochód szarpał na gazie przy większych prędkościach. Na regulacji okazało sie, że silnik dostaje zbyt bogatą mieszankę. Po zubożeniu mieszanki o 8% problem zniknął i jak na razie jestem zadowolony. Autko pali mi 11,5-12 L gazu w mieście i 9 – 9,5 L. na trasie (130 -160 km/h). Wydaje mi się, że jest to przyzwoite spalanie, ale chętnie bym usłyszał wasze opinje.
Mam jeszcze jedno pytanie. Ile pali ten silnik PB w mieście i na trasie?
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
Grzegorz
-
Gość
Mnie ten sam silnik przy zwykłej instalce ze śrubą pali średnio 11l (ok. 1/3 czasu jazdy to Warszawskie korki, reszta to trasa (podobne prędkości 120-180)
Na Pb – miasto ok. 10 – trasa ok. 8
Na Pb – miasto ok. 10 – trasa ok. 8
LMedium napisał(a):Witam! A dobrze sie zbiera taka ditd 90 KM? wczoraj kupilem ale jeszcze nie jezdze.
Upierdliwy Kolega jakiś jest...
Swoja droga to nie wyścigówka, ale radzi sobie całkiem, całkiem.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Nie powinienem się wypowiadać w tym dziale.. ale moja mućka też pali 5,5 (w tym skwarze to teraz prawie sześć) a jest o "numer" większa...
PS. – motorek ten sam (DiTD 74KW czyli 101 źrebiąt)
PS. – motorek ten sam (DiTD 74KW czyli 101 źrebiąt)
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(