BIGer ca sanders...
jasne zajechalem KL przez 200km uszkodzilem 2 sondy vrisy, urwalem miske , rozwalilem skrzynie, i wogule auto juz 2 razy mialo wypadek z tirem przez 200km , juz nie wiem co mam pisac, chyba nic bo kazdy ma swoje zdanie. gdyby sanders powiedzial by mi o wadach tego auta przed kupnem nie mial bym pretesi, bo wiedzial bym o nich i bym zdecydowal czy sie oplaca czy sie nie oplaca, a tak sanders twierdzi igła, tak mam 19 lat jak podejzewa piotrus, ale to nie powod aby mnie odrazu jechac od malorozwinietego, kazdy mial tyle lat, zajaralem sie zbyt szybko i za bardzo zaufalem w slowa.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- Od: 19 paź 2005, 19:59
- Auto: Audi A4 B5 2.6 V6
Drof – nie, nie widziałem auta ale mój post w dużej mierze odnosi się do powszechnej nagonki na Bigera jako na tego który "widział co brał". Może tylko dla mnie taka postawa jest nie do przyjęcia ale ja to chyba jakiś dziwny jestem i lubie nazywać rzeczy po imieniu.
Co do stanu auta, sorki ale silnika nie da sie tak załatwić przez 150 km, to raz, po drugie z przytaczanych tu linków wynika, że auto to miało bogatą historię, po prostu składam fakty.
Napisałem jednak, że "Jeżeli z autem jest faktycznie tak jak mówisz" bo auta nie widziałem i ręki za Bigera sobie odciąć nie dam ale jeżeli jest pewny swego to podtrzymuję moją radę – jeżeli nie ma szans na "odmianę" to niech wali do sądu i tyle. My tu, jak stwierdziłeś nic nie wniesiemy
Co do stanu auta, sorki ale silnika nie da sie tak załatwić przez 150 km, to raz, po drugie z przytaczanych tu linków wynika, że auto to miało bogatą historię, po prostu składam fakty.
Napisałem jednak, że "Jeżeli z autem jest faktycznie tak jak mówisz" bo auta nie widziałem i ręki za Bigera sobie odciąć nie dam ale jeżeli jest pewny swego to podtrzymuję moją radę – jeżeli nie ma szans na "odmianę" to niech wali do sądu i tyle. My tu, jak stwierdziłeś nic nie wniesiemy
Częste mycie skraca życie.....

Jest: Tribute 3.0 V6/B2500 2.5 TD>
Było: 626 2.0 LPG/626 2.5 V6 Cronos/323 1.3 LPG
Będzie: MAZDA

Jest: Tribute 3.0 V6/B2500 2.5 TD>
Było: 626 2.0 LPG/626 2.5 V6 Cronos/323 1.3 LPG
Będzie: MAZDA
- Od: 23 sty 2005, 16:42
- Auto: B2500 2.5 TD , Tribute 3.0 V6
Pablo Wlasnie to oceni rzeczoznawca,innego wyjscia nie widze,przy zaparciu sandersa i jeszcze wiekszego zaparcia piotrusia.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Pablo napisał(a):Drof – nie, nie widziałem auta ale mój post w dużej mierze odnosi się do powszechnej nagonki na Bigera jako na tego który "widział co brał". Może tylko dla mnie taka postawa jest nie do przyjęcia ale ja to chyba jakiś dziwny jestem i lubie nazywać rzeczy po imieniu.
ja bigera nie potepiam , ma chlopak swoje racje , Ty tez dobrze piszesz
ale pohandluj w ten sposob z rosjanami ,handlarzami albo innej masci aparatami a szybko Ci sie odechce
takiego handlu, tam nie ma ze sie rozmysliles i wierz mi wiem co pisze
bigerowi i sandersowi zycze szybkiego polubownego zalatwienia sprawy miedzy soba bo dla obu jest to oplacalne, kazdy z nich juz poniosl jakies koszty a to dopiero poczatek
- Od: 29 maja 2005, 23:38
- Auto: rozne
Kurde – kilka dni mnie nie było i widze 17 stron w tym temacie!
[tiiit] – Starzy klubowicze tak robią w ch*** kolegów z Klubu
Nie wiem komu wierzyć, ale jakoś bardziej jestem za BIGer'em – zastanawiało mnie jak sanders po niedługim czasie po kupnie mx'a wystawił ją do sprzedaży – można twierdzić że coś było nie tak. "Ale nie twierdze jednoznacznie że dlatego sprzedał"
Oby sprawa się wyjaśniła i wygrał ten który został wyrolowany.
Powodzenia
[tiiit] – Starzy klubowicze tak robią w ch*** kolegów z Klubu
Nie wiem komu wierzyć, ale jakoś bardziej jestem za BIGer'em – zastanawiało mnie jak sanders po niedługim czasie po kupnie mx'a wystawił ją do sprzedaży – można twierdzić że coś było nie tak. "Ale nie twierdze jednoznacznie że dlatego sprzedał"
Oby sprawa się wyjaśniła i wygrał ten który został wyrolowany.
Powodzenia
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
BIGer napisał(a):...przy zaparciu sandersa i jeszcze wiekszego zaparcia piotrusia.
ode mnie to Ty się kolego odczep
Powtarzam pyatnie: po raz juz kolejny Biger dziecko co by cie teraz uszczesliwiło??
- Od: 19 sty 2005, 23:02
- Auto: BMW M3 Audi A6 Mazda6
kuzwa to ze ma sie 19 lat czy 55 nie ma znaczenia i w tym i drugim wieku mozna popelnic blad i kupic zloma bo sie wiezy koledze z forum ze auto igla, a juz tekst sanders ze sam sobie wylal ten olej to lub stanal na miejscu juz zabrudzonym to juz kpina , sa jeszcze nowe zdjecia na stronie 16 lub 15 gddzie widac jak to auto wyglada od spodui plamy swieze oleju z nikad sie nie wziely, tu sanders ty zachowujesz sie jak szczeniak . Sanders przyznal bys ze auto bylo i jest w stanie co najmniej srednim pod wzgledem tech i nie powiadomiles o tym bigera a teraz sie wypierasz bo i co masz robic , jak dla mnie lubic mnie nie musisz ale moim zdaniem to TY tu jestes bardziej strona krzywdzaca, ale to tylko moje zdanie do ktorego mam prawo i je tu glosze .
Jeszcze raz przytocze linki co do auta, napewno auto bylo kiedys niezle katowane dzieki czemu zawdziecza remont silnika generalny , nie bez przyczyny to auto nie moglo sie kiedys sprzedac przez dlugi okres czasu
http://tuningforum.pl/wal-korbowy-vp132 ... ht=#132114
http://tuningforum.pl/obroty-silnika-vp ... ht=#153197
co najlepsze sanders pisze ze ma papiery na przebieg 156tys km a auto w jednym z linkow ma podane 190tys , juz jest przekret ale to akurat normalne w polsce, teraz tylko ile jest faktycznie nacykane
Jeszcze raz przytocze linki co do auta, napewno auto bylo kiedys niezle katowane dzieki czemu zawdziecza remont silnika generalny , nie bez przyczyny to auto nie moglo sie kiedys sprzedac przez dlugi okres czasu
http://tuningforum.pl/wal-korbowy-vp132 ... ht=#132114
http://tuningforum.pl/obroty-silnika-vp ... ht=#153197
co najlepsze sanders pisze ze ma papiery na przebieg 156tys km a auto w jednym z linkow ma podane 190tys , juz jest przekret ale to akurat normalne w polsce, teraz tylko ile jest faktycznie nacykane
-
Pyton162
Panowie, coś napiszę. Ostatni raz w tym temacie.
Przeczytajcie na spokojnie, zastanówcie się chwilę. Naprawdę szkoda nerwów i wzajemnego obrażania się.
To że auto się sprawdza przed zakupem wiedzą nawet dzieci. Nie ma okazji – nie u nas niestety. Ale......
No właśnie, ale.
Jeśli jest tak jak pisze biger, to sorry. Nie słyszałem nigdy żeby nagle po 200km padły obie lambdy (bo padnięte vrisy to akurat prawie standard w KLach) no i ten olej.
Jeden i drugi przesadza z oskarżeniami.
Biger podszedł za nerwowo i przesadził z epitetami na początku. Natomiast porównywanie wady: kiepski silnik (tak naprawdę to nie wiadomo co tam siedzi pod maską) do powłoki lakierniczej przez Sandersa jest delikatnie mówiąc przegięciem.
Ogólnie rzecz biorąc to te naprawy wcale nie zapowiadają się tak kosztownie. 2 lambdy można kupić w zamienniku za max. 300zł (podobno) + prawdopodobnie wymiana uszczelek (likwidacja wycieku) i oleju w skrzyni (na 99% zgrzytanie zniknie). W aucie bigera wymienione przeguby (przegub?) to ok 200zł?
W tym momencie uważam, że biger powinien na spokojnie:
1. Sprawdzić/wymienić sondy.
2. wymienić olej w skrzyni
3. zlokalizować wyciek (to akurat b. proste)
Jeśli po tych zabiegach będzie ok. to moga się z Sandersem dogadać na wyrównanie różnic w naprawach. Oczywiści o lakierowaniu auta Bigera nie ma mowy – to oczywiste chyba (i proszę na ten temat nie polemizować ze mną).
I tyle w temacie. Sądzę, że takie rozwiązanie to zwrot przez Sandersa max. 300-500zł Bigerowi.
Załatwia jednak sprawę całkowicie wg mnie. Rozchodzicie się w pokoju – co prawda pewien niesmak pozostanie, ale czas to zniweluje.
Powtarzam – to jest moja ocena tematu. Po prostu tak to widzę.
Nie piszę tego, żeby zacząć od nowa dyskusję. Daję propozycję rowiązania tematu.
No i na Boga – przestańcie się wszyscy – powtórzę WSZYSCY!! obrażać na forum. Ironia też nie jest potrzebna. Chcecie sobie pobluzgać? Odszukajcie sobie w HP temat o kłótni
Za pomocą szukajki
P.S. Gdyby temat był w dziale gdzie jestem moderatorem to bym go zamknął już dawno. Nie patrząc na krzyki innych
Przeczytajcie na spokojnie, zastanówcie się chwilę. Naprawdę szkoda nerwów i wzajemnego obrażania się.
To że auto się sprawdza przed zakupem wiedzą nawet dzieci. Nie ma okazji – nie u nas niestety. Ale......
No właśnie, ale.
Jeśli jest tak jak pisze biger, to sorry. Nie słyszałem nigdy żeby nagle po 200km padły obie lambdy (bo padnięte vrisy to akurat prawie standard w KLach) no i ten olej.
Jeden i drugi przesadza z oskarżeniami.
Biger podszedł za nerwowo i przesadził z epitetami na początku. Natomiast porównywanie wady: kiepski silnik (tak naprawdę to nie wiadomo co tam siedzi pod maską) do powłoki lakierniczej przez Sandersa jest delikatnie mówiąc przegięciem.
Ogólnie rzecz biorąc to te naprawy wcale nie zapowiadają się tak kosztownie. 2 lambdy można kupić w zamienniku za max. 300zł (podobno) + prawdopodobnie wymiana uszczelek (likwidacja wycieku) i oleju w skrzyni (na 99% zgrzytanie zniknie). W aucie bigera wymienione przeguby (przegub?) to ok 200zł?
W tym momencie uważam, że biger powinien na spokojnie:
1. Sprawdzić/wymienić sondy.
2. wymienić olej w skrzyni
3. zlokalizować wyciek (to akurat b. proste)
Jeśli po tych zabiegach będzie ok. to moga się z Sandersem dogadać na wyrównanie różnic w naprawach. Oczywiści o lakierowaniu auta Bigera nie ma mowy – to oczywiste chyba (i proszę na ten temat nie polemizować ze mną).
I tyle w temacie. Sądzę, że takie rozwiązanie to zwrot przez Sandersa max. 300-500zł Bigerowi.
Załatwia jednak sprawę całkowicie wg mnie. Rozchodzicie się w pokoju – co prawda pewien niesmak pozostanie, ale czas to zniweluje.
Powtarzam – to jest moja ocena tematu. Po prostu tak to widzę.
Nie piszę tego, żeby zacząć od nowa dyskusję. Daję propozycję rowiązania tematu.
No i na Boga – przestańcie się wszyscy – powtórzę WSZYSCY!! obrażać na forum. Ironia też nie jest potrzebna. Chcecie sobie pobluzgać? Odszukajcie sobie w HP temat o kłótni
P.S. Gdyby temat był w dziale gdzie jestem moderatorem to bym go zamknął już dawno. Nie patrząc na krzyki innych
Pyton162 sam jestes przekret, piszesz takie bdury ze szkoda gadac.
Pokaz mi jakis zdjecie Rafala gdzie zidentyfikujesz to auto...
Przebieg jest udokumentowany ---widziales te foaktury z aso z mazdy w warszawie-to po co sie wypowiadasz, i podkrecasz atmosfere. Ja nie mialem zadnego wycieku
Pokaz mi jakis zdjecie Rafala gdzie zidentyfikujesz to auto...
Przebieg jest udokumentowany ---widziales te foaktury z aso z mazdy w warszawie-to po co sie wypowiadasz, i podkrecasz atmosfere. Ja nie mialem zadnego wycieku
Grzyby napisał(a):Ogólnie rzecz biorąc to te naprawy wcale nie zapowiadają się tak kosztownie. 2 lambdy można kupić w zamienniku za max. 300zł (podobno) + prawdopodobnie wymiana uszczelek (likwidacja wycieku) i oleju w skrzyni (na 99% zgrzytanie zniknie). W aucie bigera wymienione przeguby (przegub?) to ok 200zł?
Nic dodac nic ując, wlasnie proponuje to Bigerowi na gg--ale nie moge dojsc do porozumienia
Grzyby napisał(a):na Boga – przestańcie się wszyscy – powtórzę WSZYSCY!! obrażać na forum. Ironia też nie jest potrzebna.
Grzyby napisał(a):P.S. Gdyby temat był w dziale gdzie jestem moderatorem to bym go zamknął już dawno. Nie patrząc na krzyki innych
Tak też uczynie – miałem zamiar zrobić to już ok 1godz. temu, ale się jeszcze powstrzymałem !
Temat zamykam o godz. 22 więc do tego czasu możecie sobie wyjaśnić to co dacie rade, a reszta wyjaśnień i wzajemnego obrażania się --> PW lub telefonicznie!
Pozdrawiam
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
sanders przytoczylem slowa rafala ktory kiedys mial te auto i w linku ze sprzedaza jest napisane ze w grudniu 2003 r auto ma nacykane 190tys, a ty masz udokumnetowane 156tys , wiec chybas ty masz nie te auto albo juz nie wiem co 

-
Pyton162
Pyton162 no dokladnie to nie jest auto rafala!!! w 100% przerabialem to juz
i nigdy nie bylo jego ?Wystarczy spojrzec na wytarty pedal sprzegla jaki widac na zdjeciu i jak dla mnie to ma on slady zuzycia wieksze niz 156tys km ale mozego sie mylic , ja w moim aucie mam 150tys prawie i pedal sprzegla jest lekko starty a tu prawie ze go nie ma to o czyms swiadczy, jeszcze raz pytam czy tym autem kiedys jezdzil rafal, bo wedlug jedego z kubowiczow tak co jest napisane w watku nasze mazdy
Ostatnio edytowano 17 sie 2006, 20:26 przez Pyton162, łącznie edytowano 1 raz
-
Pyton162
Jezeli by jemu zalezalo to by odmienil sie i zapomnieli bysmy o wszystkim, ale on wie ze mx nie sprzeda, i ja tez po tym co tu padlo nikt go w zyciu nie kupi...bardzo martwi mnie ranne kopcenie na niebiesko, a to chyba juz nie jest sprawa 1000zl!!! do tego [jakie?] zaciski bo hamulec reczny nie dziala, podobno to linka tak mowil sanders, ale to nie linka tylko cos w zaciskach i trzeba je regenerowac"halulec napewo dzialal ,to napewo linka bo byly regenerowane" a napewo nie byly.... o czym mowil mechanik.
Pyton162 czytaj post wyzej
mam prosbe jak mozecie zamknijcie temat
ja na dzien dzisiejszy nie dogadalem sie z Bigerem---szkodda słow i miejsca zeby przytaczac nasza rozmowe, ja juz nie mam sily--wyjezdzam na weekend i nie chcllbym zeby za moimi plecami toczyly sie jakis dysksje obraźliwe w moim kierunku--wracam w poniedziałek i mam nadzieje ze wtedy jakos rozwiąze sie temat z Bigerem.
Zaproponoałem mu ze oddam mu kase za wyciek tego oleju--juz nie wspominalem o moich przegubach--ba ja uważam ze to jest bez sensu czepiac sie po fakcie-ale pomijac to Biger mnie wysmial. Zaczal pisac ze przewody sa do wymiany itd, takze co tu wiecej pisac--dlabym mu nowy silnik, to na drugi dzien by powiedzial ze kola sa krzywe
mam prosbe jak mozecie zamknijcie temat
ja na dzien dzisiejszy nie dogadalem sie z Bigerem---szkodda słow i miejsca zeby przytaczac nasza rozmowe, ja juz nie mam sily--wyjezdzam na weekend i nie chcllbym zeby za moimi plecami toczyly sie jakis dysksje obraźliwe w moim kierunku--wracam w poniedziałek i mam nadzieje ze wtedy jakos rozwiąze sie temat z Bigerem.
Zaproponoałem mu ze oddam mu kase za wyciek tego oleju--juz nie wspominalem o moich przegubach--ba ja uważam ze to jest bez sensu czepiac sie po fakcie-ale pomijac to Biger mnie wysmial. Zaczal pisac ze przewody sa do wymiany itd, takze co tu wiecej pisac--dlabym mu nowy silnik, to na drugi dzien by powiedzial ze kola sa krzywe
sanders dalej robisz ze mnie debila, z takim czym napewo sie nie dogadamy. zycze powodzenia! odstawie mx do garazu i niech gnije i 626 tez powdzenia moje nerwy i stere przeszly juz wszelkie granice.dalbym sobie reke uciac ze znales jej stan techniczny.
BIGer napisał(a):halulec
widze ze za bardzo wyprzedzilem temat, jutro bedzie ze silnik mu nie odpala, a po jutrze ze wentylator nie chodzi, a za tydzien ze chlodnica cieknie itd.
Misiek-Bełchatów napisał(a):Temat zamykam o godz. 22 więc do tego czasu możecie sobie wyjaśnić to co dacie rade, a reszta wyjaśnień i wzajemnego obrażania się --> PW lub telefonicznie!
to po co ankieta ? poczekajmy na wynik