deadeye napisał(a):T&C?
Grzyby napisał(a):Chrysler Town&Country
deadeye napisał(a):"Duży" to może faktycznie słowo na wyrost
zdecydowanie tak

www.mazdaspeed.pl
deadeye napisał(a):T&C?
Grzyby napisał(a):Chrysler Town&Country
deadeye napisał(a):"Duży" to może faktycznie słowo na wyrost
tomeq83 napisał(a):Oczywiście ciekawe też jak to wszystko odbije się na cenach samochodów.
Mac_Gregor napisał(a):Na Giuliettę – której to pozbyłem się po 15 miesiącach i 17 000 przejechanych kilometrów (osz jak sobie przypomnę ten stek niedoróbek to mnie ciska do tej pory) chodź prawdziwym jest, że po tym jak się miało Alfę to czuje się coś do tej marki – i ja spoglądam na Giulię przychylnym wzrokiem
creet napisał(a):Biegi wchodzące z oporem, trzaski tapicerki znikąd, mierne wyciszenie, byle jakie spasowanie wnętrza (mogę podrzucić Ci fotkę)
darrecki napisał(a):Nie wiem czy już testowałeś 3 przy prędkościach autostradowych, jeśli nie to jest to obowiązek przed zakupem. Hałas wewnątrz, to dla mnie najbardziej wkurzająca rzecz. Druga sprawa, to Facelift 3 który jest już praktycznie za rogiem. Jeśli zdecydujesz się na 3 dobrze przemyśl, czy chcesz jeszcze starą czy już nową.
Twoje pytanie powinno się raczej znaleźć w dziale motorozmowy, tam jest już wątek odnośnie kupna nowej 3. Jest tam też wątek o faceliftingu z wszystkimi znanymi do tej pory zmianami.
Floyd84 napisał(a):Ja mam wersję którą jesteś zainteresowany i na temat skrzyni złego słowa nie dam / nie mogę napisać. Biegi wchodzą super. Przy szybkiej jeździe po kostce mam lekko słyszalnego świerszcza z okolic bocznego słupka ale jest to problem na tyle marginalny że czekam z tematem do przeglądu.
Dodam że moja M3 ma astronomiczny przebieg 5000 km i jest z rocznika bieżącegoPolecam Ci skórę off white. Wnętrze wygląda super w porównaniu do opcji z tapicerką materiałową, której jakość jest jak dla mnie nie do zaakceptowania. W wersji poliftowej może to poprawią.
ozii napisał(a):@Mac_Gregor
Ja również mam taką wersję trójki, nad którą się zastanawiasz. Przebieg około 30kkm, auto nabyte w październiku 2015 więc nie ma nawet roku. Spośród wszystkich usterek omawianych na tym forum zdarzyła mi się tylko jedna – stuki w przednim zawieszeniu. Pojechałem do ASO, zostawiłem auto na pół dnia i po sprawie.
Silnik i skrzynia spisują się idealnie, nie mam już żadnych problemów z haczeniem – na początku były problemy głównie z pierwszym biegiem.
Hałas w kabinie przy prędkościach powyżej 120 – potwierdzam, to kwestia tolerancji. Przy 160 przez dłuższy czas ciężko wytrzymać – cóż, może to jest sposób na wymuszenie eco drivingu wg. Mazdy
Zimą dawał mi się we znaki jakiś świerszczyk, ale tylko na brukowanych drogach. Teraz nic nie trzeszczy, nic nie zgrzyta.
Gdybym miał wydać tą samą kasę na ten sam samochód to zrobiłbym to bez zastanowienia. Chyba że ktoś dorzuciłby mi 200k PLN do Volvo S60 Polestar.
creet napisał(a):Mac_Gregor napisał(a):Na Giuliettę – której to pozbyłem się po 15 miesiącach i 17 000 przejechanych kilometrów (osz jak sobie przypomnę ten stek niedoróbek to mnie ciska do tej pory) chodź prawdziwym jest, że po tym jak się miało Alfę to czuje się coś do tej marki – i ja spoglądam na Giulię przychylnym wzrokiem
Dołączę do dyskusji, bo mam od nowości zarówno M3 BM jak i wspomnianą Julkę. Jeśli dla Ciebie Giulietta ma sporo niedoróbek (z czym się zgadzam), to odpuść sobie Mazdę bo ma lekką ręką licząc ich dwukrotnie więcej – to nie jest auto dla ludzi którzy zwracają uwagę na detale. Mazda to rynkowo zdecydowanie najniżej plasowane auto spośród tych które wymieniałeś i to czuć – zwłaszcza mając porównanie do ciut lepszych samochodów. Ja bym sobie nie zawracał Mazdą głowy, bo po roku trafi Cię szlag. Biegi wchodzące z oporem, trzaski tapicerki znikąd, mierne wyciszenie, byle jakie spasowanie wnętrza (mogę podrzucić Ci fotkę) – tego nie zrekompensuje Ci super wygląd tego auta i fajny układ kierowniczy.
Jeśli podoba Ci się linia Mazdy (komu się nie podoba), to może nowe Infinity? Z zewnątrz praktycznie identiko
Oczywiście cena już nie.
ereste83 napisał(a):Zaraz się okaże, że auta z meksyku są lepiej poskładane niż te z Japonii. Większość narzekań jest na egzemplarze z 2014 roku.
Forum jak to forum mało kto się udziela komu auto chodzi bez zarzutów, więc normalne jest, że będzie dużo lamentów. Chyba nikt nie będzie zakładał temu w stylu "Wygodny fotel kierowcy", albo "Brak problemów ze skrzynią biegów".
M3 to auto jak każdy inny kompakt. Jedna rzecz lepsza (wygląd, prowadzenie, wygoda), inna gorsza (infotainment, wyciszenie). Moim zdaniem przez ponadprzeciętny wygląd oczekuje się od Mazdy, że będzie również lepsza we wszystkim innym niż konkurencja. Nie jest, to nie klasa premium.
Ja mogę tylko powiedzieć, że mi się nic z opisanych na forum przypadłości z autem nie dzieje. Np pierwsze słyszę o jakimś trzeszczeniu tapicerki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 6 gości