ale wytumacz to tym ludziom Proste zawsze znajda się tacy chodzi mi o pytanie które zadałemCzolgista napisał(a):a co to niby za wytłumaczenie? jak nie ma prawka niech nie jedzie – tyle
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
www.mazdaspeed.pl
ale wytumacz to tym ludziom Proste zawsze znajda się tacy chodzi mi o pytanie które zadałemCzolgista napisał(a):a co to niby za wytłumaczenie? jak nie ma prawka niech nie jedzie – tyle
Queenis22 napisał(a): Mozę gdyby były mandaty ludzie by nie uciekali, bo dużo wiary jeździ bez prawka
Queenis22 napisał(a): a swoją droga Państwo czy Policja nie wiem, kto bierze kasę za mandaty by się zbogacili…
moze by tego tak nagminnie nie robli tak się zastanawiam bo w USA jazda bez prawka jest w niektórych stanach wykroczeniemmagicadm napisał(a):świadomie naraża innych życie
Queenis22 napisał(a):by nie uciekał a jedynym wykroczeniem było by nie posiadania Prawa ani na A ani na B to, jeżeli jest niekarany to, co mandacik czy 3 lata z głowy bez prawa?
dokładnie dlatego nie kapuje ludzi ostanio motocyklista mi psa przejechał :/ tzn piesek przezył ale gdyby nie to bym go zaj........ tumacząć się policji twierdził ze uciekał przed nimi tylko dlatego ze nie posada prawa jazdy a ten był łagodny i powiedzł tak ze bez jazda bez prawka grozi tylko madatem i zastanawiam się czy to własnie jest prawdaXavier napisał(a):Kolego....nie zabiorą mu czegoś czego nie ma....Prawda?
Łba też nie urwą raczej. Więc lepiej się zatrzymać i zapłacić grzywnę niż dostać kulkę lub pościg zakończyć na drzewie. Nie?
krzysioww napisał(a):Jazda bez uprawnień to 400 zł mandatu, tylko 400 zeta. Brak kategorii na dany pojazd to 300 zeta. Jeżeli prawko było zabrane sądownie to kolejna sprawa za niezastosowanie się do wyroku sądu. Dawniej był stosowany mandat – złapany po raz pierwszy to 400, drugi to 500 i dopiero sąd.
summerline napisał(a):jak mozna strzelać do kogoś na motocyklu? wogóle do kogoś uciekającego czy to motocyklem czy autem, z tego co wiem to raczej zawsze dąży się do zatrzymania takiej osoby
!!! a nie ładuje sie do niego seriami !
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości