to nie ja pisałemLukano napisał(a):stąd powstają złe mity o tym silnikuW Polsce co nie nadaje się do gazu to już jest złe.
Wujek ma 1,8 GDI już chyba ze 6 lat. Jedyne co poleciało to spr
Opinie na temat Mitsubishi Carismy GDI '98
1, 2
Lukano napisał(a):nemi napisał(a):Radex84 napisał(a):Jak tylko dowiedziałem się, że nie nadają się do gazu – odpuściłem temat. Ale podrąż najlepiej na forum mitsumaniaków i już.
I stąd powstają złe mity o tym silnikuW Polsce co nie nadaje się do gazu to już jest złe.
Wujek ma 1,8 GDI już chyba ze 6 lat. Jedyne co poleciało to sprężarka klimy.
te silniki jak ich ktoś nie zepsuje na siłę to nie są awaryjne. Aż tak skomplikowane też nie są, żeby tylko ASO zostało.
Dlaczego powstają mity? Nikt nie napisał, że przy eksploatacji na benzynie cokolwiek się stanie. Mnie interesowało założenie gazu po prostu. Nie napisałem nie nadaje się do gazu = zły, tylko nie nadaje się do gazu = odpuszczam, bo nie dla mnie.
Analogiczną sytuację mam w Fordzie – dowiedziałem się wcześniej, że nie nadaje się do gazu i odpuściłem temat podobnie jak w Mitsu. Ale teraz (po 2 latach) nie interesuje mnie założenie instalacji, a Durateki sprawdzają się w miarę dobrze i już teraz zakupiłem Forda, którego wcześniej odrzuciłem.
Ostatnio edytowano 1 lip 2010, 10:27 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz
1, 2