Kupiłem auto z uszkodzonym silnikiem

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez krzych » 28 paź 2009, 23:04

Jaksa napisał(a):inne tak a my tutaj wszyscy mamy Denso

Ja to wiem, ale czy kolega wie? :) Moze sie dowie, a moze to jakis czarodziej i skorzystamy ;)
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez Jaksa » 28 paź 2009, 23:27

krzych napisał(a):moze to jakis czarodziej
Ten z ktorym rozmawiałem ( rok temu ) naprawde rozsądnie powiedział " nie robie Denso " dodał i nikt inny nie zrobi .... naprawde bardzo kulturalny gosc , rozmowa przebiegała bardzo miło – czuje koles rytm :)
krzych napisał(a):Ja to wiem, ale czy kolega wie
Wiesz , polacy sa bardzo zdolni a jak bedzie ?Znam w Warszawie mechanikow ktorzy nadal twierdza ze paski rozrzadu w zamienniku smiało mozna zakładac bo to nie jest ich wina tylko wałka rozrzadu ktory sie zaciera hahaha .
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez bazyl wspaniały » 29 paź 2009, 00:05

Jaksa napisał(a): bo to nie jest ich wina tylko wałka rozrzadu ktory sie zaciera .

hahaha
Obrazek
"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Forumowicz

Od: 19 mar 2006, 19:10
Auto: ś.p 626 GE FP
ś.p 626 GE KL
ś.p XEDOS9 KF
ś.p Fiesta 1,3
Grand Caravan 3.3LPG :D
Virago 535

Postprzez Riki » 29 paź 2009, 00:16

Jaksa napisał(a):polacy sa bardzo zdolni

ano zdolni... nauczeni fachu na VAG-owskim 1.9TDI, nagle biorą się za Mazdy bo rynek tego "wymaga" i robi się.... kaszanka, a później mówią, że Mazda jest do d.... <lol> Denso jest OK, tylko ludzie nie umieją obchodzić się z Denso – problem w PL (ale chyba nie tylko..)
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez krzych » 29 paź 2009, 00:32

Riki napisał(a):problem w PL (ale chyba nie tylko..)

A co tu do obchodzenia sie, po 100 tysiach jeden niedomaga, a nie sadze, by niemiec robil co innego niz naciskanie gazu :) (no chyba, ze ktos potrzebowal wtrysku zanim mi moja M6 sprzedal... niech ja go znajde... ;P)
Forumowicz

Postprzez radost » 29 paź 2009, 13:11

krzych napisał(a):Ja to wiem, ale czy kolega wie? Moze sie dowie, a moze to jakis czarodziej i skorzystamy

Wykonałem pare telefonów, zdobyłem do "czarodzieja" nr i srawa wygląda następująco. Na pytanie czy wtryski denso są nieregenerowalne odpowiedział, że "dlaczegol?" po chwili dodając, że nie wszystkie. Temat nie jest do końca skazany na porażę i zależy od roku produkcji auta i rodzaju usterki. Generalnie największy problem jest z wtryskami typu "piezo" ponoć po 2004-2005 (dokładnie nie pamiętał, musiał by sprawdzić). To z nimi jest komletny brak dostępności części. Z pozostałymi (cały czas mówimy o denso) nie jest tak do końca. Skomentował również, że fachowcy unikają tych tematów bo są kłopotliwe i wolą brać robotę łatwą i skasować. I jeśli chodzi o same końcówki to mówił, że rzadko problem wynika nich samych a z czego innego a jeśli jest to sprawa przelewowa to mniejsze zło. Nie wszystko kumałem co mi mówił ale z grubsza relacjonuję. Koszt regeneracji u niego jednego wtrysku to 100-400 zeta zależnie od przypadku. Dla chętnych mogę dać namiary ale mówił rzeby przed wszystkimi świętymi się nie dobijać bo ma dosyć roboty.
626 GE KL --> 626 GE FS --> Xedos 6 CA KF --> Grandeur 3.3
Forumowicz

Od: 22 mar 2006, 21:23
Auto: xedos 6 CA KF

Postprzez krzych » 2 lis 2009, 15:06

radost napisał(a):Koszt regeneracji u niego jednego wtrysku to 100-400 zeta

Jesli sredni wyjdzie 200-300 to moze jakis sens by to mialo.
radost napisał(a):Dla chętnych mogę dać namiary

Czemu nie, chetnie pogadam, moze wiecej zapamietam :)
Forumowicz

Postprzez bikus » 3 lis 2009, 18:53

ROBFOT wspolczuje, moj kolega tez kupil jakis czas temu fure, wszystko pieknie i ladnie, jazda probna ok... a po podpisaniu umowy nie dojechal z Radomia do Warszawy... silnik nadawal sie do remontu :/ z tego co wiem to sprzedajacy wyparl sie zeby kiedykolwiek byly jakies problemy z samochodem itd itp ale poszedl do rzecznika praw konsumenta i sprawa jest w toku ale podobno do wygrania bo na umowie byl pkt ze przedajacy nic nie zatail w zwiazku ze stanem technicznym pojazdu a badania wykazaly ze silnik nadaje sie do remontu... mozesz tez pojsc do rzecznika i pogadac co poleca bo moze uda Ci sie uzyskac zwroc (chociazby czesciowy) naprawy samochodu....

PostWysłany: 27 Paź 2009 | 21:42

Wysłany: 27 Paź 2009 | 21:56
Do dópy temat nazwany, he!

proponuje krzych'a zrobic moderatorem... ale jezeli w jakimkolwiek temacie nei zostanie zwrocona przez niego uwaga w ciagu 10 minut od zalozenia – wywalic z banem i dozywotnim zakazem wypowiadania sie na forum :D
oczywiscie w wszystkich tematach razem z tymi zalozonymi o 4 nad ranem...
www.poturbowani.pl – tuning, części – ZAPRASZAM!!!
moja Mazda – viewtopic.php?f=312&t=137583
Forumowicz

Od: 24 sty 2008, 15:28
Auto: Mazda 323F BJ Sportive 02'