Witam
Nie wiem jak kluczy z imobilizerem ale zwykły kluczyk surowy do MAZDY kosztował swego czasu w ASO 30 żł ale np do RENAULTA z imobilizerem kosztuje już 500 zł .Nie wiem czy MAZDA ma opcję wpisywania kodu ręcznie (RENAULT ma taką opcję wpisywania tylko trzeba załatwić kod z ASO).
Pozdrawiam ZBYSZEK
Zgubiony klucz
1, 2
Zartujesz? Ja zgubilem raz kluczyk i ASO nie chcialo mi sprzedac takiego. Zreszta dlaczego w przypadku kradziezy komplet oryginalnych kluczy jest wymagany przez ubezpieczyciela (AC)?
...Kluczyk oczywiscie znalazlsie tydzien pozniej. Byl w kieszeni.
...Kluczyk oczywiscie znalazlsie tydzien pozniej. Byl w kieszeni.
the right man in the wrong place...
Widze, ze mało dokładnie czytacie moje posty....(czyzby były za długie?)
Na poprzedniej stronie pisałem juz, ze najlepiej, najpewniej no i chyba mimo wszystko najtaniej będzie zamówić oryginalny kluczyk w ASO Mazdy. Wtedy będzie 100% oryginał wraz z kodem immobilisera.
A tak swoją drogą Kwadrix – jesli ta druga 323F co ją masz na częsci tez jest 1.5 Z5, to mozesz zrobic jeden myk – przełóż wkładki zamków, stacyjke i ECU z immo do Twojej i powinno działać bez zarzutów. Jesli przełożysz tylko stacyjke na inny klucz to nie ma szans na odpalenie auta, bo kod immo będzie inny i ch...
Pozdro
Smirnoff
Na poprzedniej stronie pisałem juz, ze najlepiej, najpewniej no i chyba mimo wszystko najtaniej będzie zamówić oryginalny kluczyk w ASO Mazdy. Wtedy będzie 100% oryginał wraz z kodem immobilisera.
A tak swoją drogą Kwadrix – jesli ta druga 323F co ją masz na częsci tez jest 1.5 Z5, to mozesz zrobic jeden myk – przełóż wkładki zamków, stacyjke i ECU z immo do Twojej i powinno działać bez zarzutów. Jesli przełożysz tylko stacyjke na inny klucz to nie ma szans na odpalenie auta, bo kod immo będzie inny i ch...
Pozdro
Smirnoff
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
mam problem moj imobilajzer ma zmieny kod i nie idzie go skopiowac lub bedzie to strasznie drogie bo tylko w serwisie MAZDY co mam zrobic ? moja mazda to 323 BJ 98r pomocy
zbigniew.82
- Od: 5 wrz 2008, 22:00
- Auto: MAZDA 323 BJ
Riki dzieki za szybka odpowiedz pozdro
zbigniew.82
- Od: 5 wrz 2008, 22:00
- Auto: MAZDA 323 BJ
Boszzzzzze, co za temat, kwadrix wymiatał w zagadnieniach typu "dlaczego auto nie chce zapalić"...
...ludzie myśleli, pisali, zastanawiali się, a kwadrix po kilku stronach wypocin odpisywał, że trzeba było naładować akumulator
...ludzie myśleli, pisali, zastanawiali się, a kwadrix po kilku stronach wypocin odpisywał, że trzeba było naładować akumulator

Nawet mnie nie przerażajcie ze tyle to może wszystko kosztować :/
Mi się na kluczyku z immo ułamał ząbek i nie mogę przekręcić stacyjki (drzwi otwiera normalnie). Mam też kluczyk "zapasowy" ale bez immo. Nie dało by się po prostu przełożyć tej wkładki odpowiedzialnej za immobilizer z kluczyka bez 1 ząbka do tego normalnego??
Jakoś mi się nie uśmiecha bulić 150 zł za głupi kluczyk...
edit: Dałem 160 zł i mazda znowu śmiga
Mi się na kluczyku z immo ułamał ząbek i nie mogę przekręcić stacyjki (drzwi otwiera normalnie). Mam też kluczyk "zapasowy" ale bez immo. Nie dało by się po prostu przełożyć tej wkładki odpowiedzialnej za immobilizer z kluczyka bez 1 ząbka do tego normalnego??
Jakoś mi się nie uśmiecha bulić 150 zł za głupi kluczyk...
edit: Dałem 160 zł i mazda znowu śmiga
- Od: 9 lut 2009, 12:28
- Auto: 323F BA 1996 1.5 Benzynka :)
Witam.
Nowy kluczyk zamówiony w ASO Mazda kosztował około 130 zł.– należało podać nr nadwozia. Ściągnięcie oryginału (jako "kluczyka surowego") trwało około tygodnia.
Pózniej jazda do majstra od kluczyków samochodowych, docięcie "surówki" około 50 zł.)
Pózniej powrót do ASO Mazda i aktywowanie – kodowanie kluczyka do immobilaizera – koszt około 130 zł.
I sprawa załatwiona.
Pozdrawiam.
Nowy kluczyk zamówiony w ASO Mazda kosztował około 130 zł.– należało podać nr nadwozia. Ściągnięcie oryginału (jako "kluczyka surowego") trwało około tygodnia.
Pózniej jazda do majstra od kluczyków samochodowych, docięcie "surówki" około 50 zł.)
Pózniej powrót do ASO Mazda i aktywowanie – kodowanie kluczyka do immobilaizera – koszt około 130 zł.
I sprawa załatwiona.
Pozdrawiam.
- Od: 20 sie 2008, 22:22
Waluś napisał(a):w czasie włączonego zapłonu normalne jest że kluczyki dają się bezproblemowo wyjąć?
powiem tak: taka sytuacja występuje najczęścej w amerykańskich autach, mialem taki sam przypadek w chewrolecie luminie, i w chryslerze voyagerze, i to jest całkiem normalne
- Od: 15 sty 2009, 19:39
- Auto: Chrysler V6
1, 2