Skradziono Mazdę 6 ***WJ 62112*** HTB, szara, diesel

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Faja » 11 sty 2009, 09:50

ZIZ napisał(a):ciężko na nią pracowałem

Dokładnie, a cwele w 5 min. ukradną Ci samochód, nie pomyślą ani jaka to może być szkoda dla właściciela, możne nie ma ubezpieczenia a na samochód pracował cale swoje młodzieńcze lata!?
Ostatnio siedziałem w Mc-u, rzadko tam bywam, ale usiadłem koło dwóch facetów, rozmawiali o Tym że pojadą do Japoni, Ameryki, Chin i tak wymyślali, a potem to podsumował "Pojedziemy do Ameryki, będziemy opie***lać tych bogatych skur**eli czarnuchów, a jak by co to po mordzie"
Złapią go i potem będzie opinia następna o Polakach.
"Co za Kraj, co za ludzie".
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez Akar.Zaephyr » 11 sty 2009, 16:55

Najgorsze w tym wszystkim jest to że z punktu widzenia kasy taki proceder zwyczajnie się opłaca.
Taki złodziej, po wyjściu z więzienia, na pewno nie weźmie się za uczciwą robotę bo za co? 1200 na rękę? Kradnąc auta dostanie, jak w artykule, i po 200 tys. na miesiąc.

Najbardziej boli mnie to że ci ludzie mają kompletnie gdzieś to ile czasu ktoś poświęcił na to żeby kupić sobie swoje auto. Można je latami spłacać a taki sk***el jedn z drugim ukradną owoc ciężkiej, nieraz wielomiesięcznej roboty, i sprzeda na części za grubo mniej niż jest faktycznie warte.

Nie jestem zwolennikiem brutalnych metod ale wobec tej szczególnej grupy społecznej powinno się stosować metody rodem z karjów islamu – za kradzież obcinać ręce! Raz że sporą cześć gnojów to odstraszy, dwa że ci którzy wpadną już więcej nic nie ukradną.

PS: Świetne określenie ludzi dzięki którym te gnoje zarabiają – chamy.
Forumowicz

Od: 6 paź 2014, 14:54
Auto: Były: Mazda 323F BA, Mazda MX5 NA
Honda NC700SDE
Jest: Hultaj Jonek Hajbryd

Postprzez ZIZ » 11 sty 2009, 22:55

Karwoś napisał(a):A były jakieś zabezpieczenia , odcięcia zapłonu itp??

No właśnie poza autoalarmem i immobilizerem – nie. Najczęściej trzymałem ją w garażu. Następnej na pewno pozakładam...
Początkujący

Od: 19 lip 2007, 22:53
Auto: była..Mazda 6, 2.0 CiTD, 136KM