brii napisał(a):Z piątej strony – są skrzynie automatyczne w których oleju się nie wymienia...
Ale w skrzyniach chyba jednak troszkę inne warunki pracy panują...
www.mazdaspeed.pl
brii napisał(a):Też nie za dobre ale sadzy nie ma
bullet napisał(a):może ktoś już takie doświadczenia prowadził ? albo jakieś porównanie stanu samochodów z olejami wymienianymi tak jak chce producent i wymienianymi najpóźniej jak się da

Czolgista napisał(a):ja niechcący przeprowadziłem taki eksperyment – po ok 24k km od ostatniej wymiany oleju popychacze zaworów stanęły i silnik był kaput smutny
Czolgista napisał(a):ja niechcący przeprowadziłem taki eksperyment – po ok 24k km od ostatniej wymiany oleju popychacze zaworów stanęły i silnik był kaput
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Fiveopac napisał(a):Castrol GTX Sadzatec 0W80,5
dobre 
brii napisał(a):Olej syntetyczny czy mineralny?

Czolgista napisał(a):15w40 chyba castrol ale pewności nie mam bo trochę czasu już minęło...
colcik wytrzymal to bez problemu ale mysle ze to jest jak starym olejem we frytkownicy po roku frytki nie smakuja a jak wymienisz to sam zapach powala 
bullet napisał(a):czy serio właściwości fizyczne przepracowanego oleju zmieniają się na lepsze lub nie pogarszają, co prawda to płyn ale też materia, bo jakoś wierzyć mi się w to nie chce, pozatym napewno większa ilość ludzi by to zauważyła i taki przepracowany pewnie wracałby na rynek w dużych ilościach

brii napisał(a):efekt kapotacji
Lukano napisał(a):Chyba chodziło o efekt kawitacji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości