brii napisał(a):Z piątej strony – są skrzynie automatyczne w których oleju się nie wymienia...
Ale w skrzyniach chyba jednak troszkę inne warunki pracy panują...
www.mazdaspeed.pl
brii napisał(a):Też nie za dobre ale sadzy nie ma
bullet napisał(a):może ktoś już takie doświadczenia prowadził ? albo jakieś porównanie stanu samochodów z olejami wymienianymi tak jak chce producent i wymienianymi najpóźniej jak się da
Czolgista napisał(a):ja niechcący przeprowadziłem taki eksperyment – po ok 24k km od ostatniej wymiany oleju popychacze zaworów stanęły i silnik był kaput smutny
Czolgista napisał(a):ja niechcący przeprowadziłem taki eksperyment – po ok 24k km od ostatniej wymiany oleju popychacze zaworów stanęły i silnik był kaput
Fiveopac napisał(a):Castrol GTX Sadzatec 0W80,5
brii napisał(a):Olej syntetyczny czy mineralny?
Czolgista napisał(a):15w40 chyba castrol ale pewności nie mam bo trochę czasu już minęło...
bullet napisał(a):czy serio właściwości fizyczne przepracowanego oleju zmieniają się na lepsze lub nie pogarszają, co prawda to płyn ale też materia, bo jakoś wierzyć mi się w to nie chce, pozatym napewno większa ilość ludzi by to zauważyła i taki przepracowany pewnie wracałby na rynek w dużych ilościach
brii napisał(a):efekt kapotacji
Lukano napisał(a):Chyba chodziło o efekt kawitacji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości