Wiem że temat nie powstał po to aby pokazywać wyższość jednego OS nad drugim i nie mam zamiaru tego robić. Mówiąc że Symbian jest lepszym OS nad WM miałem na myśli goly system to co dostajemy bezpośrednio od producenta. Przyznam racje że jeśli chodzi o aplikacje Symbian przegrywa na całej linii.
Wracając do urządzeń, do tej pory używałem Noki i przyznam nie zawiodłem się. Po przejściu na ASUS-a też jestem zadowolony. Dlatego jak ktoś chce wydać lekko ponad tysiąc na tak zwany Smartphone to polecam świetna sprawa połączenie kilku urządzeń w jednym.
Natomiast na rynku pojawiają się jeszcze inni gracze typu google ze swoim systemem, iphone i openmoko. Konkurencja wzrasta co się może dobrze odbić dla klijentów.
Palmtop z GPS czy nawigacja?
1, 2
rkonik napisał(a):Mówiąc że Symbian jest lepszym OS nad WM miałem na myśli goly system to co dostajemy bezpośrednio od producenta
No to tu też jest lipa... przykładowa poczta, zarządzanie sieciami bezprzewodowymi czy terminarz lub nawet odtwarzacz mp3 wypadają przy WM krucho.
rkonik napisał(a):Natomiast na rynku pojawiają się jeszcze inni gracze typu google ze swoim systemem, iphone i openmoko. Konkurencja wzrasta co się może dobrze odbić dla klijentów.
Racja
Dobra, koniec OT. Miało być o nawigacjach. Jak ktoś nie chce palmtopa, to polecam urzadzenia Mio. Mapy w mio są bardzo dokładne, a i interfejs jest bardzo przyzwoity i przyjazny uzytkownikowi.
Palmtop jak wiadomo ma te możliwość, że można mieć prawie każda aplikację z mapami
1, 2